Mini-ordliste: Cryptocurrency-termer du trenger å vite

Alt du trenger å vite om blockchain TechRepublics Alison DeNisco forklarer hvordan blockchain den skiller seg fra Bitcoin, hva som gjør teknologien så sikker, og det er applikasjoner i virkeligheten.

Digitale, desentraliserte valutaer kjent som cryptocurrency er alle raseri akkurat nå, men la oss være ærlige: Med mindre du er godt kjent med forviklingene i hvordan de fungerer, er det vanskelig å pakke hodet rundt dem.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Å gjøre gode investeringer krever fagkunnskap, og cryptocurrency er enda mer komplisert enn det gjennomsnittlige finansmarkedet. Alle som håper å tjene penger i kryptospillet, eller til og med begynne å bli involvert i cryptocurrency, må lese seg opp. Her er en liste over definisjoner som vil hjelpe deg å forstå det grunnleggende om cryptocurrency.

Altcoin : Når folk tenker cryptocurrency, er Bitcoin vanligvis det første som kommer opp i tankene, og med god grunn: Det er den første og uten tvil den mest verdifulle tilgjengelige cryptocururrency. Altcoins er noen form for cryptocurrency som ikke er Bitcoin.

ASIC : Applikasjonsspesifikke integrerte kretsløp (ASIC) er brikkesett bygget for å utføre en veldig spesifikk oppgave. Mange ASIC-er er bygget for å gruve cryptocurrency, og er en enorm forbedring i strømforbruk og hastighet i forhold til grafikkprosesseringsenheter (GPU-er) som har vært den vanligste maskinvaren til dags dato.

Bitcoin : Bitcoin er den opprinnelige formen for cryptocurrency; den ble utviklet av en programmerer eller en gruppe programmerere som het Satoshi Nakamoto. Bitcoin er et desentralisert cryptocurrency som er avhengig av blockchain for å distribuere hovedboken og registrere bevis på arbeid.

Bitcoin Cash : Dette cryptocurrency er en hard gaffel av Bitcoin som ble opprettet for å redusere gebyrer forbundet med Bitcoin-transaksjoner ved å øke blokkstørrelsen. Den er også designet for å kunne brukes mer enn Bitcoin.

Blokk : Blockchains består av individuelle blokker som legges til hovedboken når de blir utvunnet. Når en blokk har nådd en forhåndsbestemt størrelse (som varierer fra cryptocurrency til cryptocurrency), blir den bekreftet og lagt til blockchain.

Blockchain : Blockchain er drivkraften bak cryptocurrency, men bruken er ikke begrenset til monetære. En blockchain er en desentralisert, distribuert hovedbok som kan bestå av cryptocurrency-transaksjoner, datakode og andre former for data. Det er delt mellom alle notatene som deltar i nettverket, slik at det kan dannes en enighet om hva som er en gyldig transaksjon og hva som ikke er det. For en mer grundig forklaring av blockchain-teknologi, se TechRepublic's blockchain-jukseark.

Sentralisert hovedbok: Ikke alle blockchain-hovedbøker er desentralisert og distribuert. Noen hovedbøker, som blockchain som er assosiert med Ripple altcoin, blir kontrollert av en enkelt enhet som har den ytterste autoritet over innholdet.

Konsensus : Blokker kan ikke legges til en blockchain uten at et flertall brukere oppnår enighet om gyldigheten.

Kryptomining av skadelig programvare : Ettersom cryptocurrency har fått verdi, har malware-skapere raskt økt arbeidet med å bygge skadelig programvare som bruker infiserte CPU-er til å gruve cryptocurrency - da legger koderen det til i deres personlige lommebok. Ulike former for kryptomining av skadelig programvare eksisterer - noen av skadelig programvare installerer apper på mobile enheter og datamaskiner, og noen skadelig programvare fungerer som skript som kjøres fra nettet.

Kryptografisk hasj : Hashes er kryptografidelen av cryptocurrency, og er det som gjør en blockchain sikker, etterprøvbar og utrullelig. Kryptografiske hasjer kan ta innspill med variabel lengde, men gir alltid ut en streng med tall og bokstaver i fast lengde. De fleste cryptocururrency bruker SHA-265, som alltid sender ut en 256-bits streng uavhengig av om inngangen er "hei" eller en hel setning.

Desentralisering : En av de viktigste grunnene til at cryptocurrency har vært en slik hit, er fordi det har endret måten data som hovedbok og applikasjoner blir lagret. I stedet for å stole på en sentral node som en server, distribueres blockchains, Bitcoins, desentraliserte applikasjoner og alle dataene de inneholder mellom noder. Den største styrken ved desentralisering er dens motstandskraft: Hvis en node går frakoblet, er det ingen data som går tapt og ingen driftsstans siden individuelle noder ikke inneholder noen unik informasjon.

Desentraliserte applikasjoner : Også kjent som dapps, tar desentraliserte applikasjoner konseptet med å distribuere blockchain-hovedbok og går litt lenger: Dapps fordeler faktiske applikasjoner mellom overflødige noder. Den mest populære dapp-plattformen er Ethereum Virtual Machine, som bruker sin egen unike cryptocurrency kalt Ether for å betale belønning for å blokkere gruvearbeidere og drivstoff for peer-to-peer-app-hosting.

Vanskelighetsgrad : Vanskelighetsgrad er et mål på hvor vanskelig det er å lykkes med å gruve en enkelt blokk i en blockchain. Cryptocurrency gruvearbeidere prøver å finne kryptografiske hasjer for spesifikke datablokker, noe som blir vanskeligere jo lenger en blockchain blir. Vanskeligheten fortsetter å øke, noe som gjør gruvedrift til en mer intensiv prosess etter hvert som tiden går.

Distribuert hovedbok : Distribusjon innebærer desentralisering av data mellom flere noder. En distribuert hovedbok er en blockchain-hovedbok som blir redundant delt mellom jevnaldrende, så det er flere gyldige kopier for å forhindre tap av data. Sentraliserte hovedbøker er det motsatte: Sentraliserte hovedbøker holdes av en enkelt node og er ikke overflødige.

Distribuert nettverk : Hva en distribuert hovedbok er å cryptocurrency et distribuert nettverk er til desentraliserte applikasjoner. I motsetning til å bruke en enkelt kilde som en server for å kjøre en dapp, deler et distribuert nettverk (f.eks. Ethereum Virtual Machine) prosesseringsarbeidet og lagrede data mellom nodene.

Ethereum : Ethereum er et desentralisert datanettverk, også kjent som Ethereum Virtual Machine (eller EVM), som driver dapper og er drevet av cryptocurrency Ether.

Ether : Ofte feilaktig kalt Ethereum, Ether er cryptocurrency som driver EVM, ofte kalt Ethereum. Ethereum brukes til å belønne blockchain gruvedrift og dapp-noder for å delta i EVMs arbeid.

Fiat-valuta : Fiat-valuta (f.eks. Dollar, euro, pund, yen) er den formen for penger vi bruker hver dag, og den stammer fra myndighetene som utstedte valutaen. Cryptocurrency er ikke valuta valuta fordi det ikke er gitt verdi av en sentral myndighet.

Gaffel : Gafler er punkter der en eksisterende blockchain deler seg i to eller flere forskjellige blockchains. Opp til punktet med gafler inneholder begge blockchains de samme dataene, men etter dette punktet er de forskjellige. Gafler kan være både harde (dvs. ikke bakoverkompatible) og myke (dvs. bakoverkompatible), og kan oppstå på grunn av en endring i konsensus eller en endring i blockchain-protokollen (dvs. underliggende kode).

Hash rate : En hash rate er en måling av hvor effektivt cryptocurrency gruvedrift rigger opererer og måles i hasj per sekund.

ICO : Når en ny cryptocurrency-virksomhet begynner, kan den gi et initialt mynttilbud (ICO), som ligner på et initialt offentlig tilbud (IPO). I stedet for at selskapets aksjer blir solgt til tidlige investorer, innebærer ICOs salg av cryptocurrencies til tidlige støttespillere av prosjektet. Bedrifter som tilbyr ICO-er, må overgå en minimumsinntjeningsgrense før ICO eller alle pengene blir returnert til støttespillere og prosjektet mislykkes.

Hovedbok : En hovedbok er vanligvis en oversikt over en spesifikk type transaksjoner, for eksempel penger, kjøp, etc. Hovedbøker i cryptocurrency-verdenen er også kjent som blockchains, som inneholder komplette poster over historien til bruk av cryptocurrency. I dette tilfellet er ikke hovedbøkene fysiske objekter. Hovedbøker er digitale lister med kryptografisk hashede data validert gjennom gruppesamstemning.

Litecoin : Litecoin er en altcoin som er en gaffel av Bitcoin, og den ble lansert i 2011. Litecoin er nesten identisk med Bitcoin, men den skiller seg på flere viktige måter: Litecoin har en raskere generasjonstid for blokkering enn Bitcoin; Litecoin har et høyere maksimalt antall mynter enn Bitcoin; og Litecoin bruker den krypterte kryptografiske hash-algoritmen i stedet for SHA-256.

Gruvedrift : Cryptocurrency gruvedrift er handlingen for å forsøke å løse hasjer for å legge blokker til en blockchain. Det krever en intens mengde databehandlingsressurser, med mange gruvearbeidere som bygger sine egne spesialiserte rigger eller kjøper inn en andel av en skybasert gruvedrift. Når en blokk er utvunnet og lagt til blockchain, blir alle som jobbet for å hjelpe den, betalt en liten mengde cryptocurrency som et insentiv til å mine.

Monero : Monero er en annen altcoin, og ble spesielt designet for anonymitet. Monero-transaksjoner kan ikke spores, noe som har gjort det til et populært cryptocurrency blant cyberkriminelle og kryptert gruvedrift malware kodere.

Private / offentlige nøkler : Nøkler brukes i alle cryptocurrency-transaksjoner og kommer i to former: Offentlig og privat. En offentlig nøkkel er det som blir sendt av eieren av en cryptocurrency lommebok når de vil sende valuta til en annen bruker eller bruke myntene sine til et kjøp. Private nøkler er unike for alle cryptocurrency lommebøker og brukes til å validere den offentlige nøkkelen og fungere som unike signaturer for hver cryptocurrency-transaksjon. Private nøkler skal aldri deles, ettersom noen med tilgang til en privat lommeboknøkkel har kontroll over cryptocurrency i den lommeboken.

Proof of stake : Proof of stake (PoS) er en konsensusalgoritme som belønner cryptocurrency gruvearbeidere basert på mengden cryptocurrency de har. Jo mer cryptocurrency en gruvearbeider eier, desto større blir andelen av utbetalingen for hver løste blokk de mottar. Det er ingen faktisk blokkbelønning i en PoS, med gruvearbeidere som direkte tjener transaksjonsgebyrvaluta i stedet. PoS er den nyere av de to konsensusalgoritmene, og den er beregnet til å bli brukt til Etherium-gruvedrift en gang i 2018. Tilhengere av PoS hevder at det er mer kostnadseffektivt enn bevis på arbeidsgruvedrift.

Proof of work : Proof of work (PoW) er den tradisjonelle konsensusalgoritmen som belønner cryptocurrency gruvearbeidere basert på hvor mye de bidro til en løst blokk. Jo mer arbeid som er utført, desto mer tjener cryptovalutearbeideren når en blokk legges til kjeden. PoW brukes av de fleste cryptocururrency, men det gjør det vanskeligere for de med lavendel gruve rigger å tjene penger.

Belønning : Belønning er cryptocurrency betalt til blockchain gruvearbeidere når en blokk blir løst og lagt til blockchain. Den belønnet valutaen kommer fra to kilder: Transaksjonsgebyrer og insentivmynter som genereres som blokker løses, og legger dermed flere mynter til det totale tilbudet.

Ripple : Ripple er en sentralisert cryptocurrency som er designet for å gjøre internasjonale betalinger lettere ved å eliminere valutakurser og grenseoverskridende gebyrer. Den har møtt kritikk på grunn av sin sentraliserte hovedbok, som gir Ripple-selskapet - i stedet for kjøpere og investorer - muligheten til å kontrollere prisene.

Scrypt : Scrypt (uttales ess-crypt) er en kryptografisk hash-algoritme som brukes av flere kryptokurser som et alternativ til SHA-256. Scrypt er enklere, mindre ressurskrevende og enklere å løse enn SHA-256, noe som gjør det til et mer populært valg for enkelte gruvearbeidere, siden de ikke trenger spesialisert maskinvare for å gruve det. Avveiningen er at scrypt visstnok er mindre sikker, selv om det ikke har vært noen tilfelle i den virkelige verden at den er sprukket.

Forsyning : Forsyning refererer til en total mengde av en bestemt cryptocurrency og er delt inn i tre begreper: Sirkulerende tilbud, total forsyning og maksimal forsyning. Circulating supply refererer til det estimerte antallet mynter som blir brukt av det offentlige eller tilgjengelig i markeder; total forsyning er den totale mengden mynter som for tiden eksisterer; og maksimal forsyning er den totale mengden mynter som noen gang vil bli utstedt. De fleste former for cryptocurrency har en teoretisk maksimal forsyning, men i mange tilfeller er det neppe noen gang oppnådd.

Token: Cryptocurrency-symboler, som fysiske symboler som brukes i den virkelige verden, er representasjoner av en slags formue. Tegn i cryptocurrency verden representerer vanligvis en viss mengde cryptocurrency (ligner på hvordan pokerbrikker representerer visse mengder fiat penger), og blir vanligvis utstedt på toppen av en annen blockchain for å representere et verktøy eller eiendel som brukes av den blockchain. Tokens er en sentral del av ICO-er - når en ICO-investor kjøper inn, blir de typisk belønnet med symboler i stedet for faktisk hardt cryptocurrency.

Transaksjonsblokk : Hver blokk som blir utvunnet og lagt til blockchain består av en liste over transaksjoner, for eksempel kjøp eller salg av mynter, handler eller kjøp ved bruk av cryptocurrency.

Transaksjonsgebyr : Når en person kjøper, selger, handler eller på annen måte bruker cryptocurrency, må de be om at en gruvearbeider gruver sin transaksjon, legger den til i en transaksjonsblokk, og deretter legger den fullførte blokken som inneholder transaksjonen til blockchain. For å sikre at en transaksjon blir utvunnet, må det betales et gebyr for å incentivere gruvearbeidere for å løse den. Transaksjonsgebyrer er ikke faste, men å tilby for lite kan føre til en mislykket transaksjon, mens det å tilby for mye ganske enkelt betyr at brukeren sløser med penger. Mislykkede transaksjoner kan være farlige for brukere av cryptocurrency - hvis en transaksjon ikke kommer til blockchain, kan noen andre teoretisk bruke den samme mynten og frarøvet brukeren av dens verdi.

Lommebok : En lommebok er en digital lagringsplass for cryptocurrency. Lommebøker kan være apper, skybaserte nettsteder eller bare et vanlig TXT-dokument som er lagret på en harddisk. Hvis en cryptocurrency lommebok blir stjålet, eller den private nøkkelen blir avslørt, har noen tilgang til myntene den inneholder - akkurat som å ha lommeboken din stjålet i det virkelige liv.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com