Mobilnyheter: Android trumfer iPhone, Apple får en oppstuss, EVO 4G-detaljer dukker opp

Det var nok en travel uke på mobilområdet. Her er historiene som fanget oppmerksomheten min denne uken.

Android passerer iPhone OS som nummer 2-operativsystem

Ukens største historie var kunngjøringen fra OD om at Android hadde beveget seg foran iPhone OS når det gjelder markedsandeler for operativsystemet for smarttelefoner. De nye rangeringene er:

  1. RIM (36%)
  2. Android (28%)
  3. iPhone OS (21%)

Apple har oppnådd sine 21% med bare én enhet (i en håndfull smaker) på en transportør, mens Android har fordelen av å være på flere transportører med flere enheter. Flere transportører, inkludert Verizon, har tilbudt å kjøpe en-en-få-en-gratis på Android-enheter.

Apple svarte på NPD-dataene ved å prøve å endre emnet (og klumpe i iPod touch-salget til antall). Apple sa:

" Dette er en veldig begrenset rapport om 150 000 amerikanske forbrukere som har svart på en online undersøkelse og står ikke for mer enn 85 millioner iPhone- og iPod touch-kunder over hele verden. IDC-tall viser at iPhone har 16, 1 prosent av smarttelefonmarkedet og voksende, langt outselling Android på verdensbasis. Vi hadde et rekordkvartal med iPhone-salget som vokste med 131 prosent, og med vår nye iPhone OS 4.0-programvare som kommer i sommer, ser vi ingen tegn til at konkurransen tar igjen snart. "

Hvis Apple fortsetter å være en AT & T-enhet, kan du forvente at Android utvider ledelsen.

Rykter om iPhone går ut av kontroll

iPhone-nyheter, rykter og spekulasjoner var overalt denne uken.

Først ble det avslørt at Apple og AT&T signerte en femårskontrakt tilbake i 2007. Dette førte til spekulasjoner om at den ryktet Verizon iPhone ikke ville ankomme noe snart.

Neste kom spekulasjoner om at Apple vil lansere den nye iPhone-maskinvaren 22. juni 2010. Mens enheten forventes kunngjort på Apple Worldwide Developer's Conference (som finner sted 7. - 11. juni 2010), har Apple også en mysteriumhendelse planlagt for 22. juni 2010 på Yerba Buena Arts Center. Tilfeldigvis har mange iPhone-kunder lagt merke til at datoen for oppgraderingsberettigelse (datoen da de kan oppgradere iPhone-maskinvaren) på AT & Ts nettsted mystisk endret seg fra 21. november 2010 til 21. juni 2010. Det ser ut til at stjernene er på jakt etter ny iPhone-maskinvare kunngjøres og lanseres neste måned.

I en annen interessant iPhone-historie dukket det opp rykter om at Verizon har annonsebyrået Landor Associates forbereder seg på en sommerlansering av et Apple-håndsett. Dette førte til spekulasjoner om at den opprinnelige femårskontrakten mellom AT&T og Apple kan ha blitt endret; eller det kan bety at Apple har laget en ny enhet for Verizon som ikke var omfattet av den opprinnelige kontrakten.

Endelig dukket det opp en video fra Vietnam som viser den ryktet iPhone 4G. Som med iPhone-prototypen som Gizmodo fikk hendene på for noen uker siden, har ikke denne et oppstartbart operativsystem. Det er fremdeles mye å se. Maskinvaredesignet tilbyr ganske mange endringer fra den nåværende iPhone inkludert et fremovervendt kamera. Her er en video som viser frem enheten.

Forvent at Apple-ryktene vil bygge gjennom sommeren. Enten du er Apple-fan eller ikke, er det alltid interessant å se brusen merkevaren genererer med hvert nytt produkt.

Flere detaljer dukker opp om Sprints EVO 4G

Sommerens mest etterlengtede enhet (for meg, i det minste) er den kommende Sprint EVO 4G. Det vil være den kraftigste smarttelefonen på planeten når den lanseres. Det er ikke en fast lanseringsdato ennå, men flere detaljer fortsetter å lekke ut.

Først ble det avslørt at Radio Shack vil tilby EVO 4G forhåndsbestillinger på et tidspunkt i mai. Deretter skaffet AndroidGuys.com en intern Sprint-treningspresentasjon som bekreftet spesifikasjonene og avslørte noen få nye ting, inkludert:

  • EVO 4G-spesifikke prisplaner som vil belaste ekstra for Wi-Fi-hotspot-funksjonen.
  • FM-radio
  • Sprint Navigation vil bli inkludert, sammen med Google Navigation.


Presentasjon innhentet av AndroidGuys.com

Fortsatt ingen offisiell lanseringsdato ennå, men det har blitt antydet at Sprint vil lanseres før iPhone-kunngjøringer på Apple Worldwide Developer's Conference 7. juni.

Hvilke mobilhistorier fikk øye på denne uken?

Få tips og nyheter om smarttelefoner i innboksen
TechRepublics smarttelefon nyhetsbrev, levert hver torsdag, inneholder tips om hvordan du distribuerer og administrerer smarttelefoner i bedriften, produktanmeldelser, nyhetsoppdateringer, fotogallerier og mer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com