Mobilnyheter: EVO 4G, iPhone 4G, videosamtaler klare til prime time

Juni er i ferd med å bli en begivenhetsrik måned på mobilområdet. 4. juni slipper Sprint den første 4G-telefonen som er tilgjengelig i USA, og bare tre dager senere forventes Apple å avsløre detaljer om sin fjerde generasjons iPhone på sin Worldwide Developers Conference.

EVO 4G inne og ute

Med bare et par dager til den offisielle lanseringen av HTCs EVO 4G, ser det ut til at alle snakker om den neste "supertelefonen."

ZDNet, Engadget, MobileCrunch og The Wall Street Journal har vurdert det; iFixit har demontert det; og takket være at Google ga EVO 4G bort til alle deltakere på I / O-konferansen forrige måned, har noen geniale hacker allerede forankret den for å kjøre Android 2.2.

Alle ser ut til å elske enheten, men hater batteriets levetid. Jeg har fått to EVO 4G-er forhåndsbestilt, så jeg vil dele tankene mine om den generelle ytelsen neste uke.

iPhone 4G er nesten her

Det virker som om vi har spekulert om den kommende fjerde generasjons iPhone for alltid.

Vi har sett en Apple-utvikler tilfeldigvis legge igjen en prototype på en barkrakk (d'oh!); vi har sett sniktitt av mystiske Apple-håndsett fra Vietnam; og vi har til og med sett at bloggere har konfiskert datamaskinene sine for å beskytte Apples åndsverk.

Heldigvis trenger vi ikke vente for mye lenger. Steve Jobs forventes å kunngjøre den neste iPhone under sin hovednotat på WWDC 7. juni.

I tillegg til den nye saksdesignen som vi har sett i alle de lekkede bildene og videoene, er det en skjerm med dobbel oppløsning på hvilken som helst smarttelefon som for tiden er på markedet og et frontvendt kamera.

Videosamling er i ferd med å gå mainstream

Når vi snakker om kameraer foran, ser det ut som andre halvdel av 2010 er da videosamtaler kan gå til mainstream på mobile enheter.

Detaljer er fremdeles skisserte på iPhone-planen, men vi kan anta at det vil være en slags videochat eller videosamtalealternativ. Og hvis iPhone 4G selger som iPad (som har flyttet 2 millioner enheter på 60 dager), vil alle og broren deres videosamtaler.

EVO 4G har notert inkluderingen av Qiks nye videosamtaler-app. Fring, en annen Android-app for videosamtaler, har allerede lansert (for å hevde å være først).

Det ryktes også denne uken at Skype vil støtte mobil-til-mobil videoanrop på EVO 4G. Skypes PR-team ga ut denne uttalelsen, som ser ut til å ønske alle håndsett og mobile OS-er velkommen til festen, som svar på ryktet:

Skype ser for seg en verden der video spiller en større rolle i måten vi kommuniserer på. Neste generasjons innovasjon som involverer videosamtaler vil ikke være bundet til datamaskinen. Vi ser en spredning av videosamtaler som er delt mellom alle slags tilkoblede enheter. Det er på datamaskiner (i dag 1/3 av alle samtaler på Skype skjer via video), TV-apparater (Skype som bringer videosamtaler til stuer via Panasonic, Samsung & LG partnerskap), og det kommer til slutt også til mobile enheter. Vi satser stort på video, og vi har tenkt å sette linjen for mobilsamtaler, og det er noe vi skal gjøre i år.

Vi vil bringe en direkte til forbrukerapp til Android-markedet senere i år. Denne applikasjonen vil være tilgjengelig for alle forbrukere globalt å laste ned uavhengig av transportører. (dvs. ligner på hvordan vi tilbyr iPhone-appen i dag)

Jeg håper bare at vi ikke ser en Chat Roulette-app snart dukke opp. La oss holde det bak lukkede dører.

Palms UI fører hodene til Android

For noen uker siden spekulerte jeg i at Google kunne dra nytte av å anskaffe Palm for å kle ut Android-brukergrensesnittet. Bare timer etter å ha offentliggjort min mening, kunngjorde HP selvfølgelig at den hadde snappet opp Palm i en avtale på 1, 2 milliarder dollar.

Denne uken kunngjorde Google at den hadde tatt mitt råd, men bestemte seg for å spare 1, 2 milliarder dollar. I stedet for å anskaffe Palm, leide Google ganske enkelt sin ledende UI-designer Matias Duarte (det er grunnen til at de er Google og jeg er jeg, antar jeg). Nå kan kanskje fremtidige smaker av Android gi HTC's Sense litt konkurranse.

Få tips og nyheter om smarttelefoner i innboksen din TechRepublic Smartphones nyhetsbrev, levert hver torsdag, inneholder tips om hvordan du distribuerer og administrerer smarttelefoner i bedriften, produktanmeldelser, nyhetsoppdateringer, fotogallerier og mer.

© Copyright 2021 | mobilegn.com