Overvåk lagringsmiljøet ditt med EMCs VNX Monitoring and Reporting

EMCs VNX Monitoring and Reporting-applikasjon kan hjelpe administratorer med en EMC VNX-array å overvåke lagringsmiljøene. VNX Monitoring and Reporting lar deg beholde historiske data, som ikke var umulige før, men krevde mer innsats. Før du trengte å laste ned NAR-filer og kunne lese teknisk logging, eller du kunne hente Analyzer og se på grafene, men du måtte la den siden stå opp for å samle informasjon over en periode. Når du forlot siden, måtte du begynne på nytt. Med VNX Monitoring and Reporting kan du beholde data i noen år.

Installere VNX-overvåking og rapportering

Applikasjonen er en relativt enkel installasjon. Det krever at Navisphere Secure CLI (aka naviseccli) er lastet på maskinen du installerer VNX Monitoring and Reporting on. Du kan laste ned naviseccli samt VNX Monitoring and Reporting fra support.emc.com hvis du har et EMC-brukernavn og passord. Du kan installere VNX Monitoring and Reporting på enten en Windows 2008r2 dedikert server eller en Linux (RHEL / CentOS) dedikert server. I denne artikkelen skal jeg gjøre installasjonen på en Linux-server, siden den har et mindre fotavtrykk.

Hvis du legger dette på en virtuell maskin (VM), kan det være enklest bare å laste ned .ISO-filen slik at du kan knytte den til VM's CD / DVD-stasjon. Du kan imidlertid også velge å laste ned installasjonsfilen direkte på din VM.

1. Logg på med root eller som bruker i sudoers-filen.

2. Fest ISO eller last ned installasjonsfilen til din Linux VM eller fysiske maskin.

3. Monter CD-en ved å skrive mount / dev / cdrom / mnt .

4. Gå inn i / mnt-katalogen ved å skrive cd / mnt .

5. Skriv inn ls for å se alt i katalogen ( figur A ).

Figur A

6. Type ./setup-vnx-mr-v11-linux-x86_64.sh . Du vil se det bekrefte og fjerne komprimering.

7. Trykk på mellomromstasten for å komme til slutten av EULA, og skriv deretter Y for å godta.

8. Gå inn i den nye eller nåværende installasjonskatalogen. Som standard er det / opt / VNX, noe som er bra.

9. Trykk Y for å installere til den angitte katalogen.

10. Skriv inn et brukernavn du vil opprette. Som standard er brukernavnet vnx, men du kan lage det hva du vil.

11. Gå inn i tjenesteskriptskatalogen, som som standard er /etc/init.d.

12. Skriv inn basekatalogen for kjøringsnivåer, som som standard er / etc. Det vil nå registrere basisinstallasjonen og til slutt fullføre installasjonen. Dette kan ta flere minutter, og det vil vise deg hva det gjør underveis.

13. Når installasjonen er fullført, vil den fortelle URLen du skal bla til for å sette opp Web GUI: http: /// VNX-Config /.

14. Logg på med admin / changeme (som standard), så ser du hjemmesiden ( figur B ).

Figur B

Sette opp VNX-overvåking og rapportering

Du kan legge til lisenser ved å klikke på Lisenser, og du kan legge til arrayet ditt ved å klikke Legg til nytt under Systemer. Du ser siden Legge til et system ( figur C ), der du kan legge til både blokkering og filnivåinnsamling - du trenger bare IP-adressene for lagringsprosessorene dine for bloksiden og IP-adressen til kontrollstasjonen for å gjøre filsiden. Naviseccli-banen er fylt ut som standard, så du vil forsikre deg om at det er banen du bruker. Når du er ferdig med det, klikk Testforbindelse; Hvis det fungerer, fortsett med å klikke Lagre og bruk.

Figur C

Nå skal du kunne få kapasitetsrapporter og varsler gjennom verktøyet VNX Monitoring and Reporting. Du kan legge til flere matriser slik at du kan se dem alle fra dette verktøyet.

Din tilbakemelding

VNX Overvåking og rapportering gjør ikke alt vCOPS for VNX gjør så langt som å overvåke hele virtuelle og lagringsmiljøer, men det har definitivt fordelene. Hvis du bruker dette verktøyet, hvordan kan det sammenlignes med andre løsninger som vCenter Operations Management for VNX eller Solar Winds? Del tankene dine i kommentarfeltet.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com