Mozillas jodidverktøy hjelper dataforskere med å skrive interaktive rapporter

Topp 5 spørsmål en dataforsker skal kunne svare på Tom Merritt stiller de fem spørsmålene hver dataforsker skal ha svarene på.

Eksplosjonen av interesse for datavitenskap de siste årene har ført til en gjenoppblomstring av programmeringsspråk, verktøy og teknikker som hjelper forskere og forskere med å utforske datadrevne og vitenskapelige konsepter og formidle funnene sine; få verktøy har imidlertid tillatt dem å gjøre dette via nettleser. Som svar avslørte Mozilla tirsdag Iodide, et eksperimentelt verktøy som skulle hjelpe dataforskere til å skrive interaktive dokumenter ved bruk av webteknologier, innenfor en allerede kjent, iterativ arbeidsflyt.

Mer om Big Data

  • Datahåndtering: Et jukseark
  • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
  • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
  • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

Iodide fungerer som et programmeringsmiljø for å lage levende dokumenter i nettleseren, fjerne friksjon fra disse arbeidsflytene ved å binde redigeringsverktøyet med det rent lesbare dokumentet, ifølge et Mozilla-blogginnlegg. Dette gir arbeidere tilgang til både et rent dokument for å vise ikke-tekniske målgrupper, og enkel tilgang til den underliggende koden for andre dataforskere - og skille verktøyet fra IDE-miljøer, som sender ut dokumenter som .pdf-filer som er fjernet fra original kode, og cellebaserte notatbøker som blander kode og presentasjonskomponenter, heter det i innlegget.

Siden beregningskjerne for verktøyet ville være nettleserens JavaScript-motor, kan arbeidere begynne å utvide og eksperimentere med analysekoden uten å koble seg til eksterne databehandlingsressurser eller installere programvare, ifølge innlegget.

Verktøyet tilbyr forskere en "rapport" i form av en webside de kan fylle ut med innholdet sitt, sammen med verktøy for å utforske data og endre rapporten til den er klar til å dele. Deretter kan de sende kollegene en direkte lenke til den ferdige rapporten. Hvis de kollegaene ønsker å gjøre endringer i koden, kan de gjøre det fra den koblingen, eller kan opprette en annen versjon for å gjøre endringer.

Iodide jobber for tiden med JavaScript og Python, og Mozilla jobber med R- og Julia-samfunn for å sammenstille disse språkene til WebAssemble for å tillate at de brukes i verktøyet, heter det i innlegget.

Jodid er fremdeles i en alfa-tilstand, og kunngjøringen representerer en tidlig myk lansering for Mozilla for å få tilbakemeldinger fra data science community. Selv om det er brukbart, bør ikke denne utgivelsen brukes til kritisk arbeid, advarte blogginnlegget.

I sin nåværende enkle backend-tilstand kan arbeidere bruke Iodide til å lagre arbeidet sitt på nettet, se på arbeidet som er gjort av andre, og gaffle og utvide notatbøker laget av andre brukere. Mozilla håper å legge til kommentartråder i Google Dokumenter-stil og samtidig redigering, og muligheten til å foreslå endringer i en annen brukers bærbare PC, i likhet med Github-forespørsler.

Hvis du vil lære mer om hvordan du blir en dataforsker, kan du sjekke dette TechRepublic juksearket.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com