Mozy online sikkerhetskopitjeneste: Personvern betyr noe

Tony, en nær venn som driver med webutvikling og fotografering på siden, ringte forleden. Hans høyeoktan, vannkjølte, multi-core HP server med en 2 terabyte RAID-matrise var full. Det tok litt å forstå - hele mitt digitale liv fyller ikke en 32 gigabyte flash-enhet.

Og han skulle til Mexico i en uke - noe som betyr utallige flere high-def-bilder. Han ville vite hvilken 3 terabyte USB-harddisk du skulle få for å frigjøre plass på serveren. Jeg stoppet ham akkurat der, og nevnte at han ville miste overflødigheten som ble tilbudt av RAID. Familien hans ville ikke være lykkelig hvis USB-stasjonen hikket og all deres ferie snaps forsvant.

"Å, ikke sant. Jeg glemte det, " innrømmet han gruvig, "Hva synes du om de elektroniske sikkerhetskopiering og lagringstjenestene?"

Svaret hans virket raskt - nesten innøvd. Jeg visste hva som skulle komme videre; ennå, jeg bet. "Ja, det er en mulighet, men ikke en helbredelse. Det er noen personvernhensyn." "Ta en titt på dem for meg - spesielt Mozy. Jeg har hørt gode ting om tjenesten deres, " sa han og visste godt at jeg skyldte ham en tjeneste.

Jeg sa til Tony, "jeg får se hva jeg kan gjøre." "Flott, nesten glemt, jeg drar om en uke, " sa han raskt med å henge på.

På grunn av Tonys brå avgang, fikk jeg ikke sjansen til å fortelle ham at et av selskapene jeg jobber med bruker MozyPro til sikkerhetskopiering og lagringsbehov. Og så vidt jeg vet har det ikke vært noe problem. Jeg leste også at Mozy starter en tjeneste som ligner Dropbox, som kan være nyttig - spesielt når du er ute og reiser.

Jeg kontaktet Steve Jensen, PR-sjef for Mozy, som igjen koblet meg til Gytis Barzdukas, direktør for produktstyring. Jeg spurte Gytis følgende spørsmål.

Kassner : Mozy har et forhold til EMC Corporation og VMware - hva er detaljene? Barzdukas : Mozy er støttet av VMware og EMC Corporation. VMware driver Mozy-tjenesten på vegne av EMC etter at ansatte og eiendeler som støtter Mozy ble overført i fjor. Kassner : Jeg har også lest noe om Decho Corporation; hvor passer det inn? Årsaken til at jeg spør er personvernreglene for Mozy blir publisert under det navnet. Barzdukas : En liten historie: Mozy utviklet seg fra et privateid selskap til 100 prosent eid av EMC. Mozy-merket tilhører et EMC-datterselskap med navnet Decho Corporation - derav refererer dokumenter, som Mozy-personvernreglene, til Decho. Kassner : En bekymring for både selskaper og enkeltpersoner er personvernet som gis data som er betrodd online sikkerhetskopitjenester. Jeg la merke til at Mozy har en personvernpolicy og en personvernforpliktelse. Hvorfor de to dokumentene, og hva er forskjellene? Barzdukas : Personvernreglene forklarer vår praksis når det gjelder innsamling og beskyttelse av personopplysninger levert til oss, eller samlet inn av Mozy gjennom våre brukers interaksjon med våre nettsteder og tjenester. Det vil si at det handler om hva vi gjør med informasjon om deg.

Personvernforpliktelsen er vårt løfte til våre kunder om å beskytte informasjonen de sikkerhetskopierer med oss. Det vil si at det handler om hva vi gjør med informasjon fra deg.

Kassner : Ut fra det jeg har lest om personvernreglene og forpliktelsen, ser de ut til å være fornuftige. Jeg har en bekymring etter å ha lest dette:

"Vi siler aldri gjennom informasjonen din for å opprette en profil av deg eller målrette annonsering."

For meg innebærer det at du har muligheten til å skanne og lese opplastede data, men velger å ikke gjøre det. Videre sier politikken:

"Informasjonen din er alltid kryptert før den sendes til datasentrene våre og mens den er lagret der."

Vil du vennligst avklare Mozys stilling til dette? Er dataene virkelig uleselige? Gjør det en forskjell om klienter bruker sin egen krypteringsnøkkel?

Barzdukas : Mozy tilbyr to alternativer for kryptering - en administrert Blowfish-nøkkel eller en personlig AES-nøkkel. Selv om vi har tilgang til en kundes administrerte nøkkel, slik vår forpliktelse sier, bruker vi den aldri til å sile gjennom en kundes data. Dette er ikke et valg; det er et løfte, og vår virksomhet bygger på vårt rykte for å beholde det.

Nå kan du spørre hvorfor vi til og med trenger å gi et slikt løfte. Vi gjør det fordi vi ønsker å være krystallklare angående vårt engasjement for kunder - vi vil ikke lese eller skanne dataene deres. Hvis kunder velger å bruke personlig nøkkelkryptering, kan de og de alene dekryptere dataene sine. Uansett kan du være trygg på at Mozy ikke leser dataene dine.

Kassner : Jeg har en venn som er interessert i å bruke Mozy til å sikkerhetskopiere personlige bilder og sensitive webutviklingsdata. Hvilke andre sikkerhetsregler tar Mozy i tillegg til kryptering? Barzdukas : Vi tror at Mozys standarder for sikkerhet er på nivå med alle andre i online-backup-bransjen. I tillegg til Mozy-genererte nøkkel- og personlige nøkkelkrypteringsalternativer, overføres kundedata til Mozy's datasentre via en SSL-forbindelse.

Mozy er ISO 27001-sertifisert og SSAE 16 Type 2 revidert. Mozys sikkerhetspraksis gjelder både MozyPro- og MozyHome-kunder. MozyHome og MS Windows-klienter kan bruke Mozy 2xProtect til å sikkerhetskopiere lokalt til en USB eller ekstern stasjon, i tillegg til online.

Kassner : Med privatlivet ute av veien, vil jeg gjerne se på de spesifikke produktene. Du nevnte en Pro- og en hjemmeversjon. Hva er forskjellene? Barzdukas : MozyHome er for forbrukere og MozyPro er for bedrifter. Den største forskjellen er MozyPro kommer med en administrasjonskonsoll som lar IT-administratorer administrere flere maskiner fra ett sted; og det kommer med dedikert telefonsupport.

Klikk for å forstørre.

MozyHome er målrettet mot et enkeltbruksscenario. Støtte for MozyHome-kunder er via mozy.com og chat. Lysbildet nedenfor sammenligner funksjonene.

Kassner : Min venn har nær to terabyte med data. Dette beløpet vil ta evig tid å laste opp ved å bruke sin 1, 5 Mb / sek DSL-linje. Jeg leste Mozy har noe som heter Data Shuttle; ville det hjelpe? Barzdukas : Data Shuttle er designet spesielt for kunder med store datamengder. Data Shuttle er en dør-til-dør-tjeneste; med Mozy som gir to-terabyte harddisker. Kunden overfører deretter dataene til enhetene, pakker transportene på nytt og returnerer dem til Mozy - via forhåndsbetalt over natten frakt.

Dette gjør at kunden kan hoppe over den første opplastningen over Internett, noe som dramatisk reduserer tiden som kreves for dette fra uker til dager. Mozy Data Shuttle er tilgjengelig fra MozyPro-forhandlere og Mozy direkte

Kassner : Jeg er nysgjerrig på den nye tjenesten din - Stash. Kan du forklare hvordan det fungerer? Barzdukas : Stash er en filsynkroniseringsfunksjon som gir Mozy brukere en enkel måte å holde dataene oppdatert på på hver sin enhet. Så snart du plasserer en fil i din lokale Stash-mappe, blir den raskt tilgjengelig online og synkroniseres med de andre enhetene dine; trenger ikke å vente på en sikkerhetskopi.

Selv når du er borte fra datamaskinen din, har du tilgang til Stash. Du kan få tilgang til den hvor som helst gjennom Mozy-appen for iOS og Android. Du kan til og med sikre tilgang til din Stash fra en venns eller kollegas datamaskin rett gjennom nettleseren.

Kassner : Endelig Gytis, det er mange sikkerhetskopitjenester på nettet, og de virker alle like. Hva er det som gjør at Mozy-produkter skiller seg ut? Barzdukas : De viktigste tingene som skiller Mozy fra konkurransen er:
  • Mozy støtter av EMC og VMware.
  • Mozys sikkerhetspraksis.
  • Mozy Stash er uvanlig, fordi synkroniseringsmodeller med én mappe ikke er utbredt blant bedriftens online sikkerhetskopiløsninger.
Siste tanker

Vel, der går du, Tony. Når du kommer tilbake fra Mexico, har du en beslutning om å ta det. Jeg håper absolutt at du tar med meg noe foruten den samme tøffe T-skjorten.

Takk Steve og Gytis, jeg skal sørge for at Tony forstår at han skylder dere begge en tjeneste for å gi svar på så kort varsel.

© Copyright 2020 | mobilegn.com