Naked CIO: Store IT-prosjekter like store problemer

Store IT-prosjekter er gode, forutsatt at du liker høye risikoer og en liten sjanse for suksess, sier Naked CIO.

En fersk rapport fra silicon.coms CIO Jury fant at IT-ledere tror store prosjekter er her for å bli. I så fall er det dystre svikt, svindlende forretningstillit og overbudsjetterte, underleverte systemer.

Utfordringene med store IT-prosjekter som tar år å implementere er større enn de i noen annen forretningsfunksjon fordi verktøyene, mulighetene og virksomheten vi støtter endrer seg betydelig i tiden det tar å implementere større initiativer.

Hvorfor stenge videre en hel motorvei når du kan stenge små veistrekninger og redusere trafikkstopp?

Store overhalinger må utføres, men de bør planlegges for, implementeres og distribueres i biter som oppmuntrer til fleksibilitet, tilpasning og endringer underveis, slik at alle systemer utvikler seg med virksomhet og teknologi.

Det er derfor jeg liker smidig metodikk, og hvorfor jeg tror flere IT-ledere trenger å være i stand til å formulere en strategi basert på evolusjon i motsetning til back-breaking endring. Gitt, det er ikke alltid så lett. Ofte eksisterer det omfattende avhengigheter som forplanter store, risikable prosjekter.

Naked CIO: "Hvorfor stenge en hel motorvei når du kan stenge små strekninger av veien og redusere trafikkstoppingen?"
(Fotokreditt: Shutterstock)

Jeg har en lignende situasjon i virksomheten min akkurat nå.

Gjennom årene har et av våre primære systemer blitt tilpasset utover dets muligheter. Løsningene og ikke-logisk tilpasning som pålegges den har produsert et tregt og kostbart system som blir stadig vanskeligere å administrere.

Jeg er klar over at systemet i seg selv kanskje ikke er bærekraftig og kanskje må byttes ut - et av de marerittene med stort prosjekt. Men jeg har ikke bestemt meg for ennå om dette er tilfelle. I stedet går jeg inn for en prosessgjennomgang, med sikte på å forenkle alle brukernivåinteraksjoner med systemet, og eventuelt løfte dem over applikasjonen for å avslutte kompleksiteten bak all sorgen.

Målet mitt er å fjerne så mange av disse interaksjonene fra systemet som mulig og spre dem gjennom en rekke midler inkludert andre verktøy og liten fleksibel applikasjonsutvikling.

Når vi har nådd dette punktet, vil jeg være i stand til å bestemme om systemet virkelig trenger å byttes ut. Denne prosessen tjener også til å bane vei for mindre radikal, mindre storskala migrasjon bort fra avhengighetene og begrensningene som dette miljøet skaper. Målet er å gjøre ethvert fremtidig initiativ mindre kostbart, tidkrevende og risikabelt.

Altfor ofte gjør vi livet vanskeligere ved å ta opp problemene i miljøene våre. I stedet blir vi fiksert på løsninger som kanskje ikke en gang adresserer de underliggende årsakene til frustrasjon.

Mitt forslag er blitt mindre hengt opp på systemer og mer fokusert på å løse det underliggende problemet. Vi bør også prøve å utarbeide en plan som ikke søker å bygge Roma på en dag. Begynn med en gate, legg til noen hus, og så vil du til slutt ha din nye by.

Selgere i dette tilfellet er en del av problemet. De spytt når de blir møtt med et ikke-vinn-scenario, og deres kassaapparat hjerner går i overdrive og forbereder deg for et langsiktig initiativ som ser at kvartalsmålene deres treffes de neste to årene.

Ikke kjøp det de selger. Det vil ikke hjelpe deg å løse problemet ditt og tilfører kompleksitet og risiko for det du prøver å oppnå. Selg dem din tilnærming og ikke forplikte deg. Selg dem muligheten til å være partner over tid. Hvis de presterer og tilpasser seg underveis, vil alle sannsynligvis ha fordel av det.

Noen gang lurt på hvorfor leverandører ønsker en langsiktig forpliktelse for denne typen prosjekter på forhånd? Det er fordi de har pengene og reduserer all ansvarlighet for suksess. Store prosjekter skal bare stilles inn når alle andre alternativer er oppbrukt.

Store prosjekter er en høyrisikos måte å betjene IT på i dagens verden, med lav sannsynlighet for suksess. Hvis du vil stille deg opp for å mislykkes, er det den beste måten å fortsette å forkjempe for denne typen initiativer. Mitt råd er enkelt: ikke.

© Copyright 2021 | mobilegn.com