Nettverksovervåking med SevOne Performance Appliance

Hvis du ikke kan måle det, kan du ikke fikse det, og du kan ikke styre det tilstrekkelig. Selvfølgelig kan "det" i denne setningen være et hvilket som helst antall ting, og det er produkter på markedet som kan overvåke-måle omtrent alle aspekter av et teknologimiljø, slik at IT-medarbeidere kan ta intelligente beslutninger både proaktivt og reaktivt . Uten de rette overvåkningsverktøyene, overlates IT-ansatte til å jobbe primært i en reaksjonær modus, som vanligvis ikke tjener organisasjonen på best mulig måte.

I denne artikkelen skal jeg gi deg en oversikt over SevOne, produsenten av en omfattende infrastrukturovervåkning (SevOne Performance Appliance Solution eller SevOne PAS) gir teknologipersonell overvåking, feilsøking og ytelsesstyring.

SevOne PAS er tilgjengelig på en skalerbar måte, både fysisk og virtuell, og støtter hvor som helst fra bare noen få opp til rundt 60 000 unike enheter. Videre gjør selskapet tilgjengelig et produkt de kaller SevOne Dedicated NetFlow Collector (SevOne DNC) som støtter opptil 1000 NetFlow-grensesnitt. (Få tilbud om selvbetjening om prissetting av løsninger.)

Når du først har logget deg på produktet, får du en oversikt over høynivå-oversiktssiden som den som er vist i figur A. I denne figuren er den lange røde linjen over skjermen en tidslinje som viser deg den verste statusen til noen enheter på det aktuelle tidspunktet. Dette gir deg en enkel måte å identifisere når miljøet hadde problemer. Årsaken til at det hele er rødt her er at jeg er logget inn på et demosystem levert av SevOne, så det er en rekke testenheter som viser feil. Under tidslinjen ser du også to andre bokser som gir rask informasjon. En, med passende navn Instant Status, gir deg en titt på status ved å overvåke grupper og boksen til høyre, kalt Alerts, lar deg raskt forstå alvorlighetsgraden av strømbrudd i det overvåkede miljøet.

Figur A

Et høyt nivå oversikt over det overvåkede miljøet (klikk på bilder for å forstørre)
Som oftest ønsker administratorer å forstå hva som går galt i miljøet, slik at passende tiltak kan iverksettes. I figur B og C kan du se to forskjellige visninger av hovedsiden for varsler, som er tilgjengelige ved å klikke hvor som helst i varslingsdelen på skjermen i figur A. Figur B gir deg en titt på råvarslene mens figur C gir deg en titt på varsler gruppert etter enhet.

Figur B

Varsler gruppert etter alvorlighetsgrad

Figur C

Varsler gruppert etter enhet
Tilbake på startskjermen i figur A forklarte jeg at det var et øyeblikkelig statusområde som ga deg en titt på miljøet ditt per gruppe. Administratorer kan opprette grupper med overvåkede elementer for å få et komplett blikk på for eksempel elementene som inneholder en enkelt applikasjon. På denne måten kan IT-ansatte få en bedre forståelse for hvordan et bestemt strømbrudd påvirker en forretningskritisk applikasjon. Dette er vist i figur D. Du vil merke at jeg har valgt en rød rute under SalesForce-gruppen. Å velge denne boksen dukket opp et vindu som ga meg litt mer detalj.

Figur D

Mer informasjon om øyeblikkelig status
Legg merke til de tre ikonene øverst i informasjonsfeltet i figur D. Det er to interessante steder som vi ikke har sett ennå - Device Summary and Object Summary. Objektoppsummeringssiden er vist nedenfor i figur E og gir noen detaljer på høyt nivå om objektet fra et generelt tilgjengelighetsperspektiv.

Figur E

Sammendragsinformasjon for det valgte objektet
Enhetssammendraget gir mye mer interessant informasjon, som bare er synlig i figur F nedenfor. Her ser du at det er statistikk for CPU, minne og grensesnitt på den enheten.

Figur F

Et dypt blikk på en enkelt enhet
Ved å klikke på et av grensesnittene, kan du utvide grafene for å få mer detalj, som vist i figur G.

Figur G

Få flere grensesnittdetaljer
La meg gå tilbake et øyeblikk og beskrive noe jeg ikke er like begeistret for i SevOne-produktet. I figur H ser du en hel masse grønne bokser og et par gule i Instant View. Selv om dette synspunktet gir meg en måte å se hva som er gult eller rødt, hva skjer hvis jeg vil se på en av de grønne boksene? Hva skjer hvis alle boksene er røde? Dette synet ser ut til å være nyttig bare hvis det er et veldig lite antall elementer som varsler. Når antallet vokser, blir det bare et hav av rødt uten merkbar rekkefølge.

Figur H

"Sea of ​​green" gir ingen identifikator
Vi har sett på noen av de "reaktive" elementene i SevOne-produktet, så la oss se på noe litt mer proaktivt. Kapasitetsplanlegging er en viktig vurdering i enhver organisasjon. Å forstå når en bestemt ressurs kan være utmattet, hjelper CIO-er til å ta bedre beslutninger angående kjøp. Som et hjelpemiddel gir SevOne et instrumentpanel for kapasitetsplanlegging omtrent som det som er vist nedenfor i figur I. Legg merke til at det er statistikk i hver av grafene, og det er også rette linjer som krysser hele grafplanet. Disse linjene kan løpe opp eller ned. Denne linjen viser ressursutviklingen som blir observert basert på historisk informasjon som verktøyet disponerer. Denne kapasitetsplanleggingsvisningen er et av dashbordene som er tilgjengelige i demonstrasjonen jeg fikk. I figur J kan du se en liste over dashbord i demoen.

Figur I

Kapasitetsplanlegging i aksjon

Figur J

En liste over dashboards i demoen
Figur K viser datasenter-instrumentbordet i demonstrasjonen. Fordi det er mye god informasjon her, ville jeg at du skulle se den. Dette gjør det enkelt for IT-ansatte å se nøyaktig hva som skjer. Figur L gir deg en titt på den nederste delen av det samme dashbordet.

Figur K

Datasenter-instrumentbordet

Figur L

Datasenter-instrumentbordet, del 2
Et bilde er generelt verdt tusen ord. SevOne-produktet lar deg legge til et kart i overvåkingsmiljøet og overvåke elementer derfra. I figur M ser du grønne, gule og røde prikker på kartet og objektobjekter for en som jeg har valgt. Som tilfellet var før, kan du fortsette å bore ned til flere detaljer.

Figur M

Et kart over nettverket
En annen funksjon i produktet er et NetFlow rapporteringsverktøy som SevOne kaller FlowFalcon. Du kan se FlowFalcon i aksjon i figur N.

Figur N

Sammendrag

Totalt sett likte jeg SevOne Performance Appliance Solution med et par ulemper. Siden jeg var nitpicky, fant jeg ikke øyeblikkelig varslingsside så nyttig. Videre, når jeg justerte overvåkningstidsrammen til for eksempel å vise den forrige datamåneden i stedet for det foregående døgnet, skulle jeg ønske det hadde opprettholdt den valgte tidshorisonten da jeg boret ned. I stedet for å gjøre det, trengte jeg å velge min ønskede tidsramme på nytt.

Hvis jeg vurderte verktøyet, ville jeg gitt det 4 av 5 stjerner.

© Copyright 2021 | mobilegn.com