Nexus One: Skyver Google seg bort fra salgssalg av smarttelefoner?

Dette er et gjestepost fra Sam Diaz fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Sam på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Tilbake i januar tok Google en sprut over Nexus One-smarttelefonen - og innkalte tech-pressen til Googleplex for en introduksjon til ikke bare selve enheten, men også en ny måte å selge den på.

Ser du, Google ønsket å gjenoppfinne måten forbrukere handler for og kjøper mobiltelefoner på. Ved å skyve bort fra en modell der spesifikke enheter er knyttet til visse transportører, hadde Google denne visjonen om å selge enhetene sine direkte til forbrukeren og deretter gi dem et valg om hvilken transportør de skulle bruke.

Det var en tapper innsats, men var feil rett ut av porten. Først var det mange spørsmål om hvem som skulle håndtere offline salg, support og service - Google var absolutt ikke utstyrt for å håndtere det. Så kom rumblingen om det som ble oppfattet som dobbelt "tidlig termineringsgebyr" - de som ble pålagt av transportørene og en separat som ville bli belastet av Google.

  • Google senker Nexus One returgebyr - men er det nok?

Nå har selskapet rolig gjort en endring i sin nettbutikk Nexus One som antyder - for de av oss som prøver å lese dypere inn i den - at Google kan komme til å støtte seg fra presset inn i den elektroniske salgsvirksomheten for smarttelefoner. (Techmeme) I flere måneder har nettstedet sitt pitchet Nexus One for Verizon som et "Kommende våren 2010." I morges ble språket endret til å lese: For Verizons nettverk kan du kjøpe Droid Incredible av HTC, en kraftig Android-telefon og lignende funksjonspakket fetter av Nexus One.

Under det er det en lenke som sender besøkende til Verizons nettsted for å plassere en forhåndsbestilling.

Se også:
  • Er Droid Incredible egentlig en Nexus One, men uten Google Store-opplevelse?
  • Første titt gjennomgang: HTC DROID Incredible fra Verizon Wireless

Her håper vi at Google endelig så lyset og bestemte seg for å revurdere strategien. En av de største manglene var at Google som forhandler ble en konkurrent til transportørene som det også samarbeidet med. Det andre store problemet var at den usubsidiserte enheten hadde en prislapp som tydeligvis ikke kom til å resonere godt med forbrukerne - 529 dollar.

Ikke noe av dette er som tyder på at dagens system for salg, support og service av mobiltelefoner er modell er det perfekte systemet som ikke trenger å endre seg. Det har blitt bedre - men forbrukere vil ha mer frihet når det gjelder kjøp av mobile enheter. Hvis den slags friheter var på plass, ville jeg ha kjøpt en iPhone til Verizon-planen min for år siden.

I stedet har jeg mistet interessen for iPhone og vil i stedet sannsynligvis gå inn i en Verizon-butikk for å hente en Droid Incredible senere denne uken. Og jeg vil være lettet over å faktisk kjøpe den fra en ekte person og gå ut av butikken med en, i stedet for å klikke på en "Kjøp nå" -kobling og så vente på at en UPS-driver skal levere den senere.

Det er ingen skam å prøve å berge båten, og Google ga den et godt skudd. Det var virkelig ikke mye risiko, gitt omkostningene involvert i nettbutikkmodellen, så Google hadde ikke mye å tape. Å helle litt penger i et markedsførings- eller reklamebudsjett kan ha hjulpet - tross alt hjalp det Droid å få litt trekkraft - men det alene hadde ikke tenkt å få den elektroniske salgsmodellen til å fungere.

Google trenger å være fokusert på å gjøre det den gjør best - å forbedre et smarttelefon OS som vil gi iPhone et løp for pengene sine, bygge det apputviklermiljøet og kutte avtaler med en rekke enhetsprodusenter og transportører.

Det alene berget båten nok til at jeg vil hoppe om bord.

© Copyright 2021 | mobilegn.com