Ikke mer omstart. Periode.

Det er en ny teknologi i byen for Linux-operativsystemet kalt Ksplice Uptrack. Med dette systemet på plass kan du nå oppdatere systemet - til og med kjernen - uten en eneste omstart. La meg si det igjen - SELV KERNELEN! Hva betyr det egentlig? Du kjenner til alle løftene gitt av andre operatører som hevder en nesten 100 prosent oppetid med maskinene sine? Hva skjer med disse maskinene når du installerer en servicepakke som gjør noe med kjernen? På tide med omstart. (Det krever faktisk ikke en gang en kjerne-nivåoppdatering for å kreve omstart.)

Vi vet alle (eller burde vite) at Linux-operativsystemet er et utrolig stabilt operativsystem. Uptime-tall kan være svimlende i forhold til andre operativsystemer. Jeg kan gå måneder på slutten uten en eneste omstart - bare for å gjøre det når kjernen ble berørt av en oppgradering. Og nå som anten er blitt alvorlig oppdatert, fordi selv disse kjerneoppdateringene ikke vil bety en omstart.

Null starter på nytt. Periode.

Men hvordan fungerer det? Egentlig er det ganske enkelt. Følg disse instruksjonene:

 1. Installer Uptrack fra Ksplice.
 2. Bruk Ksplice Uptrack GUI til å håndtere oppdateringene for kjernen din.
 3. Slutt på historien. Det er den nye verdensordenen - bli vant til den.

OK, la oss se nærmere på hvordan dette fungerer. Hvis du går til Ksplice How It Works-siden, vil du finne nedlastingsfiler for:

 • Ubuntu 9.10
 • Ubuntu 9.04

I tillegg en prøveserver for følgende Enterprise Linux-distribusjoner:

 • Red Hat Enterprise Linux 4/5
 • CentOS 4/5
 • Debian 4.0 / 5.0
 • SuSE 10/11
 • Ubuntu 8.04

Hvis du bruker Ubuntu, kan du laste ned riktig versjon for utgivelsen og la GDebi håndtere installasjonen for deg. Under installasjonen må du godta en lisens, hvoretter installasjonen vil fullføres.

Figur A Når fullført, vil KSplice Uptrack åpne for å informere deg om det er noen oppdateringer tilgjengelig for systemet ditt. Figur A viser KSplice med en tilgjengelig oppdatering.

Alt du trenger å gjøre er å klikke på knappen Installer alle oppdateringer for å bruke tilgjengelige kjerneoppdateringer.

Når denne prosessen er fullført, kan du lukke KSplice Uptrack Manager og gå til din virksomhet. Ingen omstart trenger å gjelde.

Det er også et panelikon for applikasjonen som vil varsle deg om noen oppdateringer er tilgjengelige.

Hvilke oppdateringer?

Du vil kanskje merke at KSplice ikke håndterer ALLE oppdateringer til kjernen din. Det er det en grunn til. Omtrent 88% av kjerneoppdateringene krever ingen tilpasset kode for å kunne jobbe med KSplice. De resterende 12% kan endres med 1-12 kodelinjer for å fungere. Med det kan 100% av kjerneoppdateringer gjøres uten omstart. Slik fungerer KSplice:

 1. En feil eller et sikkerhetshull blir oppdaget i Linux-kjernen.
 2. Utviklere fikser nevnte feil eller hull.
 3. KSplice programvare analyserer fiksen og lager et oppdateringsbilde som kan implementeres uten omstart.
 4. KSplice Uptrack Manager henter fix og bruker den på datamaskinen din.

Under prosessen blir tjenesten din avbrutt i 0, 7 millisekunder. Det er det. Se for deg å ha så nær 100 prosent oppetid som mulig (minus 0, 7 millisekunder som er nødvendig for å bruke KSplice-fix) på serverne eller stasjonære PC-ene? Vel ... det er nå mulig.

Jeg har brukt KSplice på Ubuntu-systemene mine og har ennå ikke må starte en enkelt maskin på nytt. Nå er min eneste bekymring Mother Nature og de store strømbruddene (som kan avverges takket være UPS-er og generatorer.)

Siste tanker

Jeg har ikke tenkt å stikke fingeren i lufta og utrope "Vi er nummer én" her. Men jeg kan ikke forestille meg at konkurransen klarer å matche en funksjon som denne i nærmeste fremtid. Linux har fått overlevert det som kan være oppetidens hellige gral. Sammen med de fantastiske forbedringene distribusjonene har gjort de siste par årene, er Linux i ferd med noe veldig, veldig spesielt.

TechRepublics gratis Linux- og Open Source-nyhetsbrev leveres hver tirsdag, og inneholder tips, artikler og andre ressurser som hjelper deg med å finpusse Linux-ferdighetene dine.

© Copyright 2020 | mobilegn.com