OmniOutliner produktivitetsapp for Mac og iPad

Å være litt av en produktivitet nørd, er jeg vanligvis revet mellom de mange måtene å administrere tingene mine. Jeg er også en av dem som kommer videre, og faller av Getting Things Done-vognen ganske regelmessig, selv om jeg håper å holde meg med den denne gangen.

Siden jeg fikk en Mac sent i fjor og spilte rundt med noen av de forskjellige GTD-vennlige verktøyene som OmniFocus for å administrere handlingslistene mine, tenkte jeg at en anmeldelse av et annet OmniGroup-program var OmniOutliner en god idé. OmniOutliner er et program som bruker en disposisjonsstruktur for å hjelpe deg med å organisere notater og lister, spesielt hvis du er i midten av et stort prosjekt.

For iPad

Fordi jeg har en tendens til å bære iPaden rundt for notatopptak og ha den med meg på kontoret mer enn Mac-en, kommer jeg til å begynne her. Enkelheten i grensesnittet til OmniOutliner for iPad var definitivt et skritt i riktig retning. Grensesnittet vises nedenfor.

Figur A

OmniOutliner iPad

Konturer er lagret som dokumenter i begge versjoner av applikasjonen, og redigering av dem er veldig grei. Bare trykk på skjermen på iPad, så ser en rad klar til redigering. Stiler kan også brukes på hele omrisset eller på en individuell rad, noe som gjør dokumentet fullstendig tilpassbart.

Hvem bør vurdere denne søknaden?

Alle som liker å holde seg organisert kan ha fordel av OmniOutliner. Det holder tankene ordnede og strømlinjeformede. Jeg fant også at den mer freeform stilen til disposisjonen var enklere å bruke enn MS Word.

En annen gruppe som kan synes at disse applikasjonene er nyttige, er de som holder på med en Mac-versjon av OneNote. Det er ikke en perfekt crossover-applikasjon, men den kommer nær. Hvis Mac-versjonen av OneNote noen gang ser dagens lys, kan jeg kanskje bruke Mac-en (med Windows i en VM) mer til jobb også.

Er iPad-versjonen inkludert i prisen for Mac-versjonen?

Nei. IPad- og Mac-applikasjonene er separate produkter. Mac-versjonen har en standardutgave og en profesjonell utgave som koster henholdsvis $ 39, 95 og 69, 95. IPad-appen koster 19, 99 dollar i appbutikken.

Som med andre iPad-apper, kan OmniOutliner brukes på opptil fem iPad-er tilknyttet iTunes-kontoen din.

Hva mangler for iPad?

De tingene jeg tror denne appen virkelig trenger er få, men de kan være ganske viktige:

  • Stylusstøtte: For å la meg tegne eller bruke håndskrift på sidene
  • Dropbox-støtte: For å tillate synkronisering med min Dropbox-konto.

Jeg er sikker på at hvis stylusstøtte skulle vises, ville erstatningselementet bli konvertert til tekst. En funksjon som dette vil gjøre det lettere for meg å lese når jeg går over notater senere.

For Mac

Grensesnittet på Mac-versjonen av OmniOutliner er relativt rent; det er noen flere knotter enn på iPad-versjonen, men med god grunn. Klikk på Verktøy-knappen øverst til venstre i vinduet for å se på alle notatfilene og formateringsalternativene. Dette vil skyve ut en meny med disse alternativene tilgjengelige. Figur B viser applikasjonsvinduet OmniOutliner Mac og verktøylinjen.

Figur B

OmniOutliner Mac

Kolonneknappen lar deg legge til kolonner i omrisset ditt og skaper nærmest en oversikt over tvers. Denne funksjonaliteten hjelper deg med å organisere lister og gi en måte å oppsummere og totalere elementer i en kolonne. Dette ligner grupperingsfunksjonen i iPad-versjonen.

Andre ting jeg liker

Tilgjengelig som ekstra nedlastinger, det er noen plugins, skript og andre godsaker for OmniOutliner. Disse vil gi ytterligere funksjoner og funksjonalitet for mellomliggende til avanserte brukere. Du kan sjekke ut hva som er tilgjengelig på http://www.omnigroup.com/products/omnioutliner/extras/ og inkludere ting fra eksportfunksjonalitet til tilpasset formatering.

Pro-versjonen av Mac-applikasjonen støtter også inkludering av lydnotater. Dette er en god ting for noen som kommer inn på dette fra MS OneNote. Jeg var ikke sikker på hvor nyttig inkludering av lyd kan være, men å sitte gjennom et foredrag eller et møte og kunne spille inn økten rett i notatene mine er en stor hjelp slik at jeg ikke går glipp av noe.

For å spille inn lyd i OmniOutliner, åpner du en fil og klikker ganske enkelt på opptaksknappen øverst i vinduet. For å stoppe innspillingen og sette inn lydfilen, klikker du på innspillingsknappen igjen.

Siden OmniOutliner-applikasjonen for Mac er en måte å forsikre meg om at jeg har fått alle notatene mine og andre ting på ett (eller når det er synkronisert, mange), fungerer det bra å knytte filer fra andre applikasjoner til notatene mine. På denne måten holder jeg ikke nødvendigvis mapper fulle av dokumenter bare for at jeg ikke mister dem, men holder disse varene i notatene mine og er tilgjengelige med et øyeblikk.

Merknadsopplevelsen generelt er veldig jevn og grei, den mindre frie formen til en disposisjon tar imidlertid litt å bli vant til, men med litt rutinemessig bruk blir det enklere.

Begge versjoner

Som forventet, kan gjenstander innenfor en disposisjon innrykkes og foreldes enkelt. Elementer kan også grupperes sammen. Anta at jeg lager en liste over varer å finne på Amazon.com (en offline ønskeliste hvis du vil). Jeg kan gruppere listen under overskriften Amazon.com-elementer som lar meg holde alle disse tingene sammen.

Konturer kan konfigureres for å støtte flere kolonner, som i amazon.com-eksemplet ovenfor; prisen kan konfigureres i en egen kolonne med et nummerformat. Dette lar grupperte elementer vise et sammendrag av numeriske data, som kan summe elementene på listen min for å vise hvor mye jeg har brukt.

Bunnlinjen

Jeg synes at OmniOutliner er en flott applikasjon for Mac, men er litt bedre tilpasset iPad. I mangel av OneNote kan det å bruke OmniOutliner til å ta møte- og prosjektnotater være et stort skritt i riktig retning. IPad-en er en hendig ting å ta med til et møte for sikker.

© Copyright 2020 | mobilegn.com