Outsourcing av X Factor: Hvorfor indiske IT-giganter dimensjonerer Vestens talent

Indias store IT-servicefirmaer vender seg bort fra modellen de siste tre tiårene og øker rekrutteringen utenfor subkontinentet, sier Saritha Rai.

Denne måneden flytter sjefen for menneskelige ressurser til et av Indias største outsourcing-selskaper, Bangalore-baserte Infosys, stille til USA. Det er et trekk som er symbolsk for begynnelsen av slutten for landets tradisjonelle indiasentriske outsourcing-modell.

Noen vil kanskje se flyttingen som uvanlig siden hoveddelen av Infosys '133.560 ansatte er basert i India, og mest i Bangalore. Men Nandita Gurjar, dets globale leder av HR, mener at flyttingen hennes til USA stemmer overens med selskapets behov for å være eksternt fokusert og globalisert.

"Å være basert borte fra hovedkvarteret og på bakken der 60 prosent av virksomheten kommer fra, vil gi et større strategisk fokus, " sa hun til silicon.com.

Den tradisjonelle indiske outsourcing-modellen handler om å ansette i India hvor talent er tilgjengelig i store volumer og til lavere priser Foto: Shutterstock

Betydelig vil Gurjar føre tilsyn med Infosys utvidelse i USA, der den forventer å ansette 1000 ikke-indiske ansatte i løpet av de neste kvartalene.

Infosys er ikke alene. En flokk av de største indiske outsourcing-selskapene - HCL, iGate Patni, TCS og Wipro blant dem - setter opp utviklingssentre i Vesten og øker opp ansettelsen av ikke-indianere.

Trenden kan utgjøre bare en liten mengde av disse selskapenes samlede rekrutteringsaktivitet, men det er fremdeles en betydelig sving for organisasjoner som har vært tilhengere av indisk outsourcing tradisjonelle mantra.

Modellen stammer fra tre tiår og har alltid handlet om ansettelser i India hvor talent er tilgjengelig i store volumer og til lavere priser.

For omtrent ti år siden virket det som om globale konsulentfirmaer falt i tråd med de indiske outsourcers-tilnærmingen, slik at Accenture, EDS og IBM flyttet til India for å etablere store operasjoner som samsvarte med omfanget av oppsettene på deres overordnede lokasjoner.

Det er nå de indiske selskapenes tur til å gå videre til neste fase. Infosys sier at de ikke-indiske ansatte til slutt vil utgjøre 15 prosent av den totale arbeidsstyrken. Gurjar sier at det å være basert i det største markedet vil gi henne "en grunnleggende forståelse av hvilke områder vi trenger å adressere som et globalt selskap". Gitt den økonomiske nedgangen og arbeidsledigheten i USA, bør talent ikke være vanskelig å finne.

Mange av de ansettelser i Vesten som er gjort av Infosys og andre indiske selskaper er konsulenter og klientvendte team. Dets Bangalore-baserte rival, Wipro, har leveransesentre i Atlanta i USA, Reading i Storbritannia og i Kiel, Tyskland. Som et spørsmål om selskapspolitikk, nektet Wipro å avdekke splittelsen av antall ansatte etter geografi.

Denne rekrutteringsprosessen betyr at indiske selskaper takler den konvensjonelle visdommen om at vestlige arbeidere er mindre ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com