Over PowerPoint? Her er 4 måter å lage mer interessante forretningspresentasjoner

Bilde: iStock / jacoblund

Det har blitt et slags ritual. En høyttaler går inn i et møterom, og før han bytter ut et enkelt glede begynner å søke etter en projektorkabel (som alltid krever en adapter som ikke kan være plassert), og raser rasende med den bærbare datamaskinen til roper av "Prøv Alt-Function-F5! Kanskje det er Ctrl-Backslash-F2! " og ber lydløs om at datamaskin, kabling, projektor og skjerm alt fungerer i harmoni for å sprenge et lysbildefremvisning på skjermen. Spol frem noen minutter, og de som ikke har tatt til å stirre på telefonene sine, drømmer om de dusin stedene de helst vil være, mens høyttaleren leser åtte-punkts skrift i ensformig fra lysbilde nummer 184.

Det kan være komisk hvis scenariet ovenfor ikke var så vanlig, med millioner av timer bortkastet hver dag enten å lage eller presentere lysbilder som gjør lite for å formidle noen få viktige punkter, fremme en agenda eller tvinge et publikum til handling. Den skitne hemmeligheten bak lysbildene er at de vanligvis er til fordel for programlederen i stedet for publikum. Å lage en lysbildefremvisning hjelper programlederen med å strukturere tankene sine, og de blir ofte brukt som høyttalernotater, regelmessig dokumentert av programlederen som ser over skulderen og leser kulepunkter ordrett fra lysbildene. Denne status quo er lite nyttig for både publikum og programleder. ( Merk : Denne artikkelen om fire måter - annet enn Powerpoint - for å lage en spennende forretningspresentasjon, er tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Hvis du kommer til å bruke tid og energi på å ringe et møte, her er noen forslag for å bryte ut av lysbildefremvisningen:

1. Fortell en historie

Som mennesker er vi naturlig kablet for å glede oss over en god historie. Inntil relativt nylig i vår evolusjon var historiefortelling det viktigste middelet for å formidle historie, dele aktuelle hendelser og formidle kritisk kunnskap mellom generasjoner, og dekke alt fra moral til jordbruk. Tenk på noen av de verste presentasjonene du har sett, og de ble sannsynligvis levert som data dumps, med lysbilde etter lysbilde med fakta og tall.

Prøv å slå av projektoren og fortelle en historie om emnet du leverer, og bruk hvilken som helst favorittbarnshistorie som guide. Din "store dårlige ulv" kan være en godt finansiert konkurrent, som lurer i vingene mens selskapet ditt sliter med å navigere i den metaforiske mørke skogen i det nåværende teknologimiljøet. Med relatable karakterer, en utfordring som skal overvinnes, og en visjon for en lykkelig slutt, har du et engasjert publikum i stedet for flagrende øyelokk.

2. Tilrettelegge for en diskusjon

For mange foredragsholdere bruker en liten gruppepresentasjon som en form for enveiskommunikasjon, og mangler en mulighet til å samhandle med jevnaldrende og ledere fra forskjellige deler av organisasjonen. I stedet for å bruke en time på å snakke med publikum, kan du skrive opp et enkelt ark med de viktigste punktene du trenger å formidle. I stedet for å sende dette sammendraget i en e-post, vil ingen lese, gi trykte eksemplarer på begynnelsen av møtet og gi alle 5-10 minutter til å lese sammendraget.

Kom forberedt med din egen liste over sentrale temaer der du trenger å bygge enighet, eller samle innspill fra flere områder og legge til rette for en diskusjon. Ikke vær redd for å stille noe provoserende spørsmål, innramm dem, så de ikke setter noen eneste person på stedet. For eksempel, i stedet for å spørre om du vil følge den samme gamle anskaffelsesprosessen for en ny teknologiinvestering, kan du spørre "Hva om vi hoppet over vår vanlige RFP-prosess helt?"

Denne teknikken er mest effektiv med mindre grupper fra rundt 4-12 personer, og vil kreve at du gir et dybdefasiliteringstrekk, en ferdighet som kan være mer ubehagelig enn å bare snakke i samme gruppe i en time. Imidlertid vil du få mye mer engasjement og vanligvis et bedre resultat enn den vanlige enveismonologen. Øv deg på denne teknikken med mindre grupper "vennskapskamper" før du tar i bruk et emne som sannsynligvis vil generere litt mer bekymring.

3. Ikke vær redd for å tegne

Mange er avhengige av at PowerPoint øker samtalen sin med visuals; Imidlertid kan den lave tavlen ofte være enda mer effektiv. Hvis du har et diagram eller diagram som formidler et nøkkelpunkt eller sannsynligvis vil generere noen diskusjoner, kan du øve deg på å tegne det på en tavle mens du tar publikum gjennom det du tegner. Bare å plukke opp markøren og henvende seg til et tomt brett vil generere interesse, og tidspunktet, enkelheten og kvaliteten på informasjonen som er formidlet er betydelig mer effektiv enn en kompleks PowerPoint-animasjon.

Du trenger ikke være kunstner for å implementere denne teknikken. Nesten hva som helst kan formidles gjennom et firekvadrant- eller linjediagram, og du vil engasjere publikum når de foreslår endringer og tillegg.

4. Bruk rekvisitter

En god rekvisitt kan gjøre en presentasjon engasjerende. Hvis du presenterer risikoen ved aldrende infrastruktur, kan du ta inn en liten nettverkskomponent og gi den rundt mens du snakker om antall tjenester som ikke vil være tilgjengelige for kundene dine hvis den tilsynelatende ubetydelige komponenten mislykkes. Hvis du diskuterer om du skal investere i en strømlinjeformet brukeropplevelse, ta med et produkt som er vanskelig å bruke og en enklere versjon, og be publikum om å bruke hver mens de forteller en historie om tiden som ville blitt spart i hele organisasjonen gjennom en god brukeropplevelse.

Disse teknikkene er til syvende og sist designet for å generere interesse for presentasjonen din, og hvis ikke annet, bare å slå av projektoren og lukke den bærbare datamaskinen kan være en sterk indikasjon for publikum at noe uvanlig og interessant er i ferd med å skje. Selv om det kan være trøst å gjemme seg bak en vegg av komplekse lysbilder, fremmedgjør det ofte publikum i stedet for å engasjere dem ytterligere. Når du presenterer et viktig konsept, eller prøver å overbevise publikum til å innta synspunktet ditt, er et engasjert og interessert publikum langt mer fruktbart grunnlag enn det som er innstilt.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også:

  • Fem presentasjonsapper som erstatter PowerPoint (TechRepublic)
  • Hvordan gi en viktig presentasjon med selvtillit (TechRepublic)
  • 11 tips for å levere en problemfri presentasjon (TechRepublic)
  • Tar smerten ut av å bygge det lysbildefremkallingsdekket (ZDNet)
  • Microsoft leverer "AI-powered" Presentasjon Translator-tillegg for PowerPoint (ZDNet)

© Copyright 2020 | mobilegn.com