Peter Cochrane's Blog: Nærfelt-teknologikanter er nærmere

Skrevet på London-til-Ipswich-toget og sendt til silicon.com på 90 km / t via gratis wi-fi-bil.

Alle sivilisasjoner styres av tilgjengeligheten av teknologi, og fremdriften er definert av deres evne og hastighet til å adoptere, tilpasse og endre.

For omtrent 20 år siden var jeg involvert i utviklingen av NFC-teknologi. På den tiden ble det kalt radiofrekvensidentifikasjon, eller RFID for kort. Det dreide seg mest om loopantenner for overføring av informasjon og overføring av kraft. Noen få av enhetene hadde batterier, men det elektroniske innholdet var alltid minimalt.

På den tiden var det en rekke tekniske utfordringer, men den største var å få kostnadene helt nede for å konkurrere med strekkoder. Fordelene var manifest i evnen til å skanne bokser, vogner og hyller av objekter i ett pass, eller umiddelbart gjenkjenne gjenstander uten visuell skanning.

Hver sektor fra produksjon og detaljhandel til medisin og militæret var et mål, med inventar og integrert bruk det endelige målet. Den store visjonen var en universell metode for å håndtere råvarer gjennom produksjon, salg, levering, bruk og støtte til resirkulering.

I Europas største nærfelt-rettssak i den spanske byen Sitges betaler kundene for varer ved å bruke mobilen
Foto: Natasha Lomas / silicon.com

Har alt dette skjedd? Ikke ennå. Men det nærmer seg forferdelig mye. Det er nå oppnådd raske kostnadsbrudd, forbedret ytelsen, og utrullingen til områder med høy verdiøkning, inkludert noen deler av industri og detaljhandel, og store deler av det moderne militæret, har skjedd med stor effekt.

Den neste store avtalen kommer fra retningen på mobiltelefonen. En NFC / RFID-leser integrert i telefonen komplett med transaksjonsbehandling vil endre alt. Noen hybrider som bruker NFC og strekkodelesere vil uten tvil være på markedet først, men det endelige resultatet blir det samme.

I mellomtiden gjenstår en stor teknologisk utfordring. Hvordan får du en antenne til å fungere når den er festet til en aluminiumsflate med luft på den ene siden og en vannbasert væske på den andre? Og hvordan gjør du det til en pris som gjør det levedyktig for en hermetikkdrink?

Så langt er det to ledetråder: teknologien som brukes på stealth-fly og båter - men dette krever dyre metamaterialer, og de fleste drikkebokser inneholder lite jernholdig materiale. Så? Skal vi si at folk på laboratoriet jobber med det, og lar det være der.

Hva er implikasjonene av NFC? Kontrollene har i det hele tatt gått. Mynter, papirpenger og plastkort blir de neste skadelidte. Tro meg ikke? Besøk deretter Korea. De eneste som eier et plastkredittkort der, er de som reiser til utlandet; alle andre bruker mobiltelefonen sin.

Hvor lang tid vil alt dette ta å overføre til Vesten? Sannsynligvis de neste 10 til 15 årene. Hvorfor? For det er hvor lang tid det tar et samfunn og dets institusjoner å endre seg. Og hvem blir berørt? Alle, enhver virksomhet og institusjon vil føle denne bølgen, og samfunnet vil aldri være det samme igjen.

Så hvem kommer til å lede siktelsen - unnskyld ordspillet? Jeg har pengene mine på Apple og Google, og ingen av de gamle industrikonglomeratene, som naturlig nok har alle deres interesser forankret i fortiden.

© Copyright 2021 | mobilegn.com