Peter Cochrane's Blog: Stiv utdanning klarer ikke karakteren

Skrevet på en kaffebar i Woodbridge, Suffolk, på en regnfull sommerdag og sendt til silicon.com via en gratis wi-fi-tjeneste.

Utdanning og sysselsetting har alltid endret seg med teknologi, men det ser nå ut til å være et økende misforhold mellom de to.

Det er en gammel og litt grusom vits som virker stadig mer anvendelig. Den kommer i forskjellige former på følgende linjer:

En vitenskapsutdannet spør: "Hvorfor fungerer det?"
En ingeniørgrad spør: "Hvordan fungerer det?"
En regnskapsstudent spør: "Hvor mye vil det koste?"
Mens en akademiker fra liberal arts spør: "Vil du ha frites med det?"

Hvordan oppstod denne omstendigheten? Det gjenspeiler delvis andelen arbeidsledige studenter 12 måneder eller mer etter endt utdanning. Og fordi store deler av Vesten nå skaper mer grad-kvalifiserte mennesker enn noen gang, ser problemet ut til å bli verre.

Dessverre ser det ut til at store antall ikke klarer å finne arbeid innen det valgte området, mens ledige stillinger innen naturvitenskap, ingeniørfag og teknologi går utfylt på grunn av mangelen på egnede kandidater. For en travesty.

Bedrifter rapporterer at veksten deres begrenses av mangel på kvalifiserte personer og at mange må rekruttere fra utlandet. Dette mislykkes er kanskje enda verre. Utviklings- og underutviklede nasjoner trenger lyse sinn for å støtte deres fremskritt, men ofte finner de talentfulle ungdommene deres forsvunnet av vestlige økonomier.

Er det moderne utdanningssystemet sviktende studenter?
(Fotokreditt: Shutterstock)

Dessverre ser det ut til å ikke være noen rask løsning. Tør jeg si at en kultur som er mot vitenskap, teknologi og ingeniørarbeid nå er godt etablert med dyrebare få mester og forbilder på skolene våre eller synlige i samfunnet.

I min omgang med ungdommer synes jeg de er så lyse som alltid, men ofte uten noen disposisjon for et liv med oppdagelse, kreativitet og problemløsing. Hvorfor?

Det er mange faktorer selvfølgelig, men her, tror jeg, er det en viktig: I det gamle utdanningssystemet var det ikke uvanlig at problemer krevde fem, 10, 15, 20 eller flere trinn for å komme til løsningen.

Etterfølgende vanning av læreplanen for politiske formål har produsert avkrysningsformater med en løsning i ett, to eller tre trinn. Skulle et problem innebære ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com