Peter Cochrane's Blog: Si ost - bildet ditt er filet for godt

Skrevet ved siden av et svømmebasseng på hotellet mitt på øya Jersey og sendt til silicon.com via en gratis wi-fi-tjeneste.

Akademia, media og politikere bekymrer seg for konsekvensene av sosiale nettverk og all online informasjon om oss. Men ting kan se veldig annerledes ut i fremtiden.

Når jeg reiser verden rundt tar jeg mange bilder, så akkurat som alle andre har jeg et stort og voksende digitalt bildebibliotek. Mange av disse bildene inkluderer tilfeldige informasjonsgjenstander: butikker, kjøretøy, landskap og selvfølgelig andre mennesker.

Det er ikke det at jeg med vilje har innrammet kamerabildet til å inkludere alt dette bakgrunnsstoffet. Helt motsatt - det er bare en serendipitøs konsekvens av å rette kameraet mitt mot det tiltenkte målet. Og jeg er sikker på at jeg vises i bakgrunnen til andres bilder over hele verden.

Tilfeldige detaljer
Akkurat nå er jeg i et skyggefullt hjørne med den bærbare datamaskinen min 20 meter tilbake fra et svømmebasseng der en mor klikker unna med kameraet sitt og fanger barna sine og har det moro. Jeg har absolutt trekk i bakgrunnen. Bør jeg innvende, og på hvilket grunnlag?

Mange venner bruker nå miniatyrkameraer som automatisk klikker bort opptak av stillbilder av hverdagen. En rekke kreative programvare gjør det mulig å avspille og søke dag for dag, for øyeblikkelig tilbakekalling av fakta og scener.

De fleste kameraer har nå bilder og innspillinger med tidsstempel og dato, og noen inkluderer til og med GPS-genererte koordinater. På en eller annen måte blir alle disse dataene lagret på forskjellige enheter, og blir til slutt koblet sammen av nettverk.

Kameraer dokumenterer mer og mer i disse dager
(Fotokreditt: Shutterstock)

Og i en tid med uendelig lagring, hvor nesten ingenting noen gang kan slettes helt, er levetiden til alt dette materialet sikret.

Sporet over hele planeten
Så hva er den store saken? Nye søketeknologier. Det er nå mulig å søke i databaser etter mennesker, objekter og scener. Hvor lenge før du og jeg kan spores over hele planeten etter tid, dato, beliggenhet og aktivitet?

Jeg tror vi allerede er der. Og i fremtiden kommer det bare til å bli enklere og langt mer omfattende enn vi antagelig kan forestille oss. Data om oss vil bli brukt og referert til på måter som det er umulig å forutsi.

Google Street View forårsaket en oppstuss, men hva med vår egengenererte Scene View? Vi, befolkningen på planeten med digitale kameraer og smarttelefoner, er langt større enn Google, og gjør det for oss selv.

Det kommer til å gjøre at Google og Facebook et al ser ut som hobbybutikker, og kanskje eller ikke kan være enda mer bekymringsfull for menneskene som bekymrer seg for dette aspektet av våre digitale liv.

Min anbefaling? Slapp av og smil. Du er nå alltid på Candid Camera.

© Copyright 2020 | mobilegn.com