Peter Cochrane's Blog: Utdaterte formater fratar oss dyrebare data

Skrevet som passasjer på M3 på vei til Southampton og sendt til silicon.com fra en gratis wi-fi-tjeneste på hotellet mitt.

Lagrede data fortsetter bare å vokse og vil sannsynligvis vare godt inn i fremtiden når lagringsteknologien forbedres. Dessverre kan ikke det samme sies for operativsystemer og applikasjoner.

Hele mitt digitale liv har jeg reddet ting, mange ting, i alle slags formater. Dokumenter, presentasjoner, animasjoner, filmer, grafikk, bilder og mer, som strekker seg flere tiår tilbake, ligger på harddiskene mine.

Jeg prøver å ikke slette, ødelegge eller ødelegge noe. Det er alt der bare i tilfelle. Den eneste konsolideringen som har skjedd er å få alt av plater og pinner og på flere harddisker.

Noen ganger prøver jeg å gjenopprette filer, ikke fordi jeg husker noen av dem, men fordi de dukker opp i et søk, eller jeg snubler på dem mens jeg leter etter noe annet. Men jeg opplever flere problemer med gamle data, med filer som nekter å åpne, eller mer ofte, som delvis åpnes og inneholder betydelige formatfeil.

I morges prøvde jeg å åpne et dokument fra 1987. Siden den gang har den tilhørende applikasjonen hatt mange oppgraderinger, men er fortsatt populær i dag. Men operativsystemet jeg brukte den gangen har hatt sin dag og er nå for lengst borte. Og mens filen åpnet etter en måte, gjorde formateringsfeilene det ubrukelig.

Etter omtrent en times eksperimentering fikk jeg filen åpen i riktig format, og deretter oppdatert til dagens versjon og lagret den på nytt. Denne utgaven av gamle formater er ikke et nytt problem.

Gjennom menneskets historie har språk kommet og gått, viktige ting er spilt inn og mistet, sammen med definisjonene og rammene som ble godt forstått av de originale skriftlærde. I noen få tilfeller oppnås en dekode, oversettelse eller en viss forståelse uten en Rosetta Stone.

Vi kan bare gjette på hvilken kunnskap og visdom som har gått tapt som et resultat av at vi ikke klarer å avkode betydningen.

I dag er problemet mye verre fordi vi har godt over 100 GB informasjon som er lagret for enhver levende sjel på planeten. Disse dataene oversettes til mer enn 1000 tonn stein, eller leire, tabletter for hvert menneske.

Lagringsteknologien går fremover, men formateringsfeil er et eldgamelt problem
(Fotokreditt: Shutterstock)

Lagringsmedier i form av CDer, DVDer og Flash varer nå i mindre enn 20 år, mens dokumentformater har mye kortere levetid på mellom fem og ti år. Den dårlige nyheten er at lagringsteknologien akselererer, og disse formattidene kan fortsette å forkorte slik at problemet blir mer akutt.

Og nå den gode nyheten. En hemmelig bunker i de sveitsiske alpene får en oppgradering når jeg skriver - digital DNA blir lagret i et hvelv for fremtiden. I løpet av de siste fire årene har 16 europeiske biblioteker bidratt til at dette prosjektet koster $ 18, 5 millioner.

Planen er å forsegle hvelvet og deretter åpne det om 25 år for å se hva som kan og ikke kan gjenvinnes i en nyttig form, og hvor det neste risikosettet ligger.

Og nå det åpenbare spørsmålet. Hvorfor har de ikke lagt inn samlingen og all programvaren på nettet? Jeg for en kunne bruke dem nå, og antar at mange selskaper, myndigheter og enkeltpersoner også kan gjøre det.

© Copyright 2020 | mobilegn.com