Rørlegger dypet av Australias online arbeidsmarked

Det har gått to måneder siden jeg sist diskuterte antall ledige stillinger på internett som ble rapportert av Department of Education, Employment and Workplace Relations (DEEWR) - og i den tiden har fallene bare fortsatt.

Det siste året til september 2012 har antall stillingsannonser lagt ut på nettet falt i alle kategorier og alle områder av landet. Selv områder som for tiden huser gruveboomen har ikke sluppet unna negativ vekst; som diagrammet nedenfor viser, er det ingen steder å gjemme seg for å falle priser på internettjobb.


Negativ vekst over hele nasjonen
(Klikk for å forstørre) (Kreditt: DEEWR)

Det største fallet i en stillingskategori ble tilskrevet ingeniør-, IKT- og vitenskapstekniker-kategorien, som er en nedgang på hele 35 prosent siden september 2011. Den andre IT-relaterte kategorien, IKT-fagfolk, har falt med 23, 8 prosent i samme periode. Begge kategoriene er nå på rekordlave nivåer siden rapporten startet i januar 2006.

Totalt sett har den dyktige ledighetsindeksen falt til en ny lav, om enn med en margin på 0, 1 lavere enn den forrige rekorden på 80, 7, som ble registrert i mai 2009.


DEEWR Skilled Internet Vacancy Index for IT-kategorier siden januar 2006.
(Klikk for å forstørre)
(Kreditt: DEEWR)

I mellomtiden har det australske datamaskinforeningen funnet ut at IT-lønningene har vokst med 4 prosent i løpet av den tiden ledige stillinger har falt - og samtidig som det snakkes om en ferdighetsmangel.

Er det mulig å ha en kompetansemangel og en ledig mangel på samme tid?

Peter Noblet, senior regiondirektør for rekrutteringsfirmaet Hays, har en vinkel på det som kan forklare hva vi opplever i Australia: "Arbeidsgivere må være klar over at kandidatmangel fremdeles eksisterer på mange områder. Mange organisasjoner har investert i opprettholdelsesstrategier for å beholde deres beste folk, så det er fortsatt mangel på kandidater av høy kvalitet til visse roller, spesielt de som krever utmerkede lederegenskaper eller veldig spesifikk erfaring. "

Hvis du er innen IT og ønsker å flytte inn i en økonomisk sektor som motstår lysbildet, er valget ditt begrenset til utdanningssektoren. I løpet av september 2012 økte ledige stillinger for fagpersoner med utdanning med 1, 5 prosent, men var fortsatt ned 2, 4 prosent i løpet av året.

© Copyright 2020 | mobilegn.com