Prediktiv teknologi trenger mer av alt: Utdanning, data og regulering

CES 2020: Trendene og teknologiske forretningsfordeler bør bry seg om Enterprise-teknologier som AI, dataanalyse og 5G, som ligger til grunn for de nyeste IoT-dingsene, smarte enhetene og autonome kjøretøyene og vil være på full visning på CES 2020.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Forutsigbar teknologi vil ikke fungere uten forbrukerdata. Det er poenget uansett om du er et teknisk selskap som selger smarte hjemmekameraer og sensorer eller en forbruker som kjøper disse enhetene.

Alexa kan ha nok baseline-data akkurat nå til å skille mellom en nys utløst av støv og en som signaliserer en møtende sykdom. Men fordi smarte hjemmeenheter fremdeles opererer uavhengig, kan Alexa ikke snakke med andre enheter for å iverksette tiltak for å løse et mulig tilfelle av influensa, som å planlegge en telemedisinsk avtale.

Å forklare denne typen foregripende teknologi og hjelpe forbrukere å melde seg inn eller melde seg ut er de to aktuelle utfordringene selskaper står overfor som bygger produkter og tjenester som kan forutsi en persons neste tanke eller handling. Det er heller ikke nok diskusjon om hvordan denne teknologien kan brukes av kriminelle og troll.

CNET var vertskap for en prediktiv teknisk diskusjon med gründere som leder an i det foregripende teknologiske rommet og forkjemper for personvern ved CES 2020, "IoT: Moving Into An Anticipatory Tech World."

Som CNET Editor at Large Brian Cooley beskrev det, jobber hvert selskap i samtalen med et annet nivå av gransking. Doug Clinton, medgründer og administrerende partner hos Loup Ventures, investerer i oppstart inkludert neurotek-selskaper som utvikler teknologi for hjerne-grensesnitt. Noen produkter i fondets portefølje krever FDA-godkjenning. Clinton er interessert i teknologi som kan bruke en persons tanker til å iverksette tiltak. I stedet for å trykke på en knapp på en app for å slå av en smart termostat, vil en bruker tenke: "Juster varmen, jeg er for varm."

Rana el Kaliouby, medgründer og administrerende direktør i Affectiva, bruker maskinlæring og datasyn for å forstå følelser ved å analysere uttrykk og vokaltoner. Selskapet hennes er medlem av The Partnership for AI, et konsortium som fokuserer på å etablere beste praksis og utdanne publikum om effekten av prediktiv teknologi.

Michelle Turner, senior direktør for produktstyring for smarthusøkosystem hos Google Nest, opererer i "Wild West" med få formelle forskrifter, men også høyprofilerte problemer.

Cindy Cohn, administrerende direktør for Electronic Frontier Foundation, var forbrukerforkjemperen i panelet som balanserte de beste case-scenariene fra industrinsidere med virkeligheten for hvordan prediktiv teknologi kan brukes ondsinnet. Cohn sa at å legge til teknologi til eksisterende systemer som er urettferdige bare gjør dem verre.

"Hva om disse dataene blir delt med forsikringsselskapet ditt, vil du bli sparket av forsikringen din? Vil politiet vise seg på døren?" hun sa. "Når vi legger til teknologi på toppen av disse systemene, ønsker vi at problemene blir borte eller gjør dem verre."

Lære forbrukere om prediktiv teknologi

Turner fra Nest sa at det er et skifte som skjer blant produsenter av smarte hjemmeenheter som anerkjenner den økende etterspørselen etter bedre personvernkontroll.

"Vi vet at vi har veldig sensitive data, og vi må beskytte dem, " sa hun. "Vi kan ikke levere disse foregående teknologiene med mindre vi har tilgang til disse veldig sensitive dataene."

Turner understreket viktigheten av å tilby forbrukeropplæring om disse enhetene og lage et enkelt fravalgssystem. Panelet var enig i at dette var viktig, men det egentlige spørsmålet er hvem som er ansvarlig for å utvikle og håndheve dette forbrukervennlige fravalssystemet. Ingen har meldt seg frivillig til å bygge et slikt system, påpekte Cohn.

"Hva betyr det hvis det går galt og hvem som er ansvarlig?" hun sa. "Akkurat nå er det mye å trekke på skuldrene når dette kommer opp."

Cooley påpekte at det er legitime uenigheter om hva som er god bruk av data og hva som er dårlig. Dette gjør det spesielt vanskelig å sette en felles standard for industrien å følge. Turner fra Nest sa at enkeltpersoner burde ta sine egne beslutninger om deling av data.

"Hver og en av oss har en annen terskel for hva som er OK for det vi er villige til å dele, " sa hun.

Cohn fortsatte at offentligheten skulle sette disse standardene, ikke selskapene som tjener penger på dataene.

"Vi må ha loven og politikken for å beskytte oss, og vi må ha et samfunn som er klare til å håndtere det, " sa hun.

Forskrivningsanalyse forskningsrapport 2019: Tekniske ledere åpne for ny teknologi
(TechRepublic Premium)

Diversifisere datasettet

Cohn brakte også opp risikoen for å bygge teknologier som begrenser kundegrunnlaget til hvite mennesker i velstående nabolag.

"Du kommer til å skade de andre menneskene hvis du ikke forutser hvordan andre mennesker vil bli skadet av teknikk utviklet av middelklassen eller rike mennesker, " sa hun.

el Kaliouby sa Affectiva har adressert algoritmiske skjevheter helt fra starten ved å opprette en database med informasjon fra mennesker i forskjellige aldre og kjønn.

"Hvis datasettet vårt bare er sammensatt av eldre hvite karer, kommer ikke teknologien til å jobbe med folk som ser ut som meg, " sa hun.

Clinton sa at Loup Ventures ser etter gründerne som forstår sakene om ondsinnet bruk for forutsigbar teknologi og adresserer personvernproblemer direkte. Han sa også at noen problemer er uunngåelige.

"Du kjenner komponentene i systemet, men du vet ikke hvordan teknologien vil reagere i den virkelige verden, og det vil være et ukjent som vi aldri kan forutse, " sa han.

el Kaliouby fra Affectiva sa at hun ser det mest løftet for prediktiv teknologi for å forbedre helse og velvære.

"Den første søknaden vår var med autistiske barn og forståelse av ikke-verbal kommunikasjon, " sa hun. "Vi jobber også med Parkinsons pasienter og markerer til og med tegn på selvmordsintensjon."

Clinton sa at Loup Ventures er spesielt interessert i det menneskelige øre og datamaskin-hjerne-grensesnitt med evnen til å samle informasjon fra den datarike delen av kroppen.

Forbedring av konkurransen for å beskytte personvernet

Cohn liker ideen om motstridende interoperabilitet, noe som gjør at forbrukere sømløst kan skifte fra en teknisk tjeneste til en annen.

"Akkurat nå må du virkelig velge prinsen din, og så blir du sett på den prinsen; ting fungerer ikke hvis du vil forlate, " sa hun.

Cohn sa også at USA må kaste opp lover og retningslinjer for å skape mer konkurranse for å gi forbrukerne flere valgmuligheter blant teknologitjenester.

"Du logger deg på og blir sporet hele tiden, eller så logger du ikke på i det hele tatt - det er mye plass der for innovasjon, " sa hun.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com