Hindre automatisk levering av Windows Internet Explorer 9 i Windows 7

Som du kanskje vet, utråper Microsoft Internet Explorer 9 som det beste siden skivet brød. Det er ment å være veldig raskt, veldig sikkert og veldig moderne med alle slags fancy bjeller og fløyter. For det meste er disse påstandene sanne. Imidlertid er ikke alle nettsteder eller nettleserbaserte applikasjoner kompatible med Windows Internet Explorer 9, så det er mange mennesker som ønsker å holde på med å oppgradere til denne nye versjonen.

Dessverre behandler standardleveringsmekanismen for Internet Explorer 9, Windows Update, den nye nettleserversjonen som en viktig oppdatering, som vist i figur A, og flagger den automatisk for installasjon. Som sådan kan det veldig enkelt installeres utilsiktet. Heldigvis, for de av dere som ønsker å forhindre den muligheten, har Microsoft laget Internet Explorer 9 Blocker Toolkit.

Figur A

Som standard er Windows Internet Explorer 9 markert som en viktig oppdatering og flagget for installasjon.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du bruker Internet Explorer 9 Blocker Toolkit for å forhindre automatisk levering av Internet Explorer 9 på et Windows 7-system.

Merk : Miljøer som administreres med en oppdateringsadministrasjonsløsning som Windows Server Update Services eller Systems Management Server, trenger ikke å bruke Blocker Toolkit. Muligheten til å administrere distribusjon av oppdateringer, inkludert Internet Explorer 9, er innebygd.

En merknad om installasjonen av Internet Explorer 9

Før jeg kommer i gang, må jeg klargjøre kommentaren min om utilsiktet installasjon på Internet Explorer 9. Selvfølgelig vil ikke Internet Explorer 9 installeres automatisk, men fordi den flagges som en viktig oppdatering og avmerkingsboksen er valgt, vil du være blir automatisk bedt om å installere det med mindre du kontinuerlig fjerner avmerkingsboksen. Hvis avmerkingsboksen forblir markert, vil du se en dialogboks som gir deg valgene mellom Installer, Spør meg senere og Ikke installer, som vist i figur B.

Figur B

Før den installeres, viser Internet Explorer 9 en ledetekst.

Hvis du ikke følger nøye med, kan du utilsiktet velge alternativet Installer. Internet Explorer 9 Blocker Toolkit vil forhindre at dette scenariet oppstår.

Få tak i Blocker Toolkit

Når du har lastet ned Internet Explorer 9 Blocker Toolkit, vil du se at du har en enkel kjørbar fil som heter IE9_BlockerToolkit.exe. Når du dobbeltklikker på filen, blir du bedt om å godta EULA. Bare klikk på Ja, så blir du bedt om å velge hvor du vil plassere de ekstraherte filene, som vist i figur C. Bruk Bla gjennom-knappen for å velge et sted, og klikk deretter OK.

Figur C

Du blir bedt om å velge hvor du vil plassere de ekstraherte filene.

Du finner deretter følgende fire filer i mappen du valgte:

Tabell A

IE9_Blocker.cmd Manus for bruk på individuelle systemer
IE9_Blocker.adm Gruppepolitisk administrativ mal
IE9_BlockerHelp.htm Hjelpesystem
IE9_BlockerHelp-GPFilteringDialog.jpg Bildet vises i Hjelp

Bruke Blocker Toolkit

Den administrative malen for gruppepolitikk er designet for å la Windows-administratorer bruke gruppepolicy for å sentralt administrere blokkering eller oppheving av automatisk levering av Internet Explorer 9 på tvers av forskjellige systemer i deres miljø via gruppepolicyobjektet.

Den administrative malen for gruppepolitikk kan også legges til Local Group Policy Editor i visse versjoner av Windows 7 og brukes til å blokkere automatisk levering av Internet Explorer 9 på individuelle systemer. Dette inkluderer Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate og Windows 7 Enterprise.

Brukere av Windows 7 Starter og Windows 7 Home Premium må bruke Internet Explorer 9 Blocker-skriptet.

Gruppepolitisk administrativ mal

Å legge til administrasjonsmalen for gruppepolitikk i den lokale gruppepolicyredigereren er en enkel prosedyre, men innebærer flere trinn enn å bruke skriptet. Likevel kan det hende at noen av dere foretrekker å bruke et GUI fremfor et skript.

For å starte, starter du Local Group Policy Editor ved å klikke på Start-knappen, skrive gpedit.msc i Start Søk-boksen og trykke på Enter. Deretter utvider du datamaskinkonfigurasjonsgrenen til konsolltreet, høyreklikker på administrative maler og velger Legg til / fjern maler, som vist i figur D.

Figur D

Når du høyreklikker på administrative maler, velger du Legg til / fjern maler.
Når du ser dialogboksen Legg til / fjern maler, klikker du på Legg til-knappen og finner deretter filen IE9_Blocker.adm, som vist i figur E. Klikk deretter på Åpne for å legge til malen, og klikk deretter Lukk-knappen for å lukke dialogboksen Legg til / fjern maler. Når du gjør det, ser du mappen Klassiske administrative maler i administrative maler.

Figur E

Etter at du har klikket på Legg til-knappen, finner du filen IE9_Blocker.adm.
Nå åpner mappen Klassiske administrative maler og drill ned til mappen Automatic Updates Blockers v3, som vist i figur F.

Figur F

Du finner nå innstillingen for Internet Explorer 9-blokkering i Local Group Policy Editor.
Dobbeltklikk på den nye innstillingen for å få frem Ikke tillat levering av Internet Explorer 9 gjennom dialogboksen Automatiske oppdateringer, vist i figur G. Velg deretter alternativknappen Aktivert, klikk OK og lukk redigeringsprogrammet for lokale grupper. Start systemet på nytt for å fullføre operasjonen. Når du gjør det, blir Internet Explorer 9 flyttet fra den viktige delen av Windows Update til den valgfrie delen.

Figur G

Når du velger alternativknappen Aktivert og starter systemet på nytt, vil Internet Explorer 9 ikke være tilgjengelig som en automatisk oppdatering.

Manuset

Det er enkelt å bruke skriptet. Bare åpne en ledetekst fra administratoren ved å klikke på Start-knappen, skrive inn cmd i Start Søk-boksen og trykke Ctrl + Shift + Enter for å kjøre med administratorrettigheter. Svar på UAC. Skriv deretter kommandoen

 ie9_blocker / b 
som vist i figur H. Start systemet på nytt for å fullføre operasjonen. Når du gjør det, blir Internet Explorer 9 flyttet fra den viktige delen av Windows Update til den valgfrie delen.

Figur H

Internet Explorer 9 er nå valgfritt.

Hva tar du?

Nå som Internet Explorer 9 er merket som valgfritt, trenger du ikke å bekymre deg for at den utilsiktet blir installert fordi den er merket som en viktig. På et senere tidspunkt kan du imidlertid gå til Valgfri-delen av Windows Update og installere Internet Explorer 9.

Vil du bruke Internet Explorer 9 Blocker Toolkit? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Tillegg

På flere, men ikke alle, Windows 7-systemene mine, har jeg oppdaget at Internet Explorer 9 ikke vises i den valgfrie delen av Windows-oppdateringen. Det er helt blokkert, noe som faktisk gir mening.

Hvis det skjer med deg og på et senere tidspunkt du vil installere Internet Explorer 9, kan du bare fjerne blokkeringen av oppdateringen. For å gjøre det fra Local Group Policy Editor, velger du bare Deaktivert. For å gjøre det med skriptet, bruk bare kommandoen

 ie9_blocker / u 

© Copyright 2020 | mobilegn.com