Problemet med de fleste "Smart City" -prosjekter er at de er vitaminer i stedet for smertestillende

Hvordan legge grunnlaget for å bli en smart by TechRepublic's Jason Hiner snakket med Ted Smith, administrerende direktør i Revon Systems, om første skritt byer kan ta mot å bli smartere og mer effektive.

REDAKTERS MERKNAD: Ted Smith er den tidligere sjef for innovasjonssjef i byen Louisville, KY, og en av de første sjefene for innovasjonssjefer i en amerikansk by. Han er også tidligere visepresident og daglig leder for TechRepublic.

I dette nye århundret blir stedene vi bor og jobber og transporten vi bruker for å bevege oss mellom dem smartere hver dag takket være en rekke innovasjoner som har kombinert tingenes internett (IoT) og den økende tidevannet til forventninger til sikkerhet, sikkerhet og bekvemmelighet.

Det er ikke noe disse styrkene har kombinert mer forvirrende enn i søken etter den "smarte byen."

For de fleste av oss som levde gjennom Web 1.0 og Web 2.0 bølger av teknologiinnovasjon, vet vi at endring kommer, og at smarthusteknologien vår og førerløse biler alle ofte er knyttet til byer.

Ingen gjør en bedre jobb med å fremme smartby-visjonen enn teknologileverandørsamfunnet. I 2012 ble Louisville valgt av IBM som en vinner av Smarter Cities Challenge for vårt arbeid med astmaovervåking i sanntid. En del av tildelingen og anerkjennelsen var et forslag for hvordan vi kan legge til et bredt spekter av nye sensorer og dataintegrasjonsstrategier de kommende årene.

Noen år senere, og igjen i 2017, som rapportert av TechRepublic, vant Louisville en pris fra Amazon Web Services (AWS) for sin City i en Cloud-konkurranse, som ga vinneren - du gjettet det - kreditt for AWS-tjenester for å hjelpe bypiloten noen nye typer sanntids dataprosjekter innen trafikkstyring.

Ingen er sjokkerte over at teknologibransjen hjelper ledere med å se fremtiden. Slik har det alltid vært innen foretaksteknologi, men nå er foretaket byen eller staten eller landet selv.

Denne gangen går vi ut over om bytillatelsen kan inngis elektronisk eller om ordføreren er aktiv på sosiale medier eller om kriminalitetsdata er maskinlesbar. Denne gangen er hele infrastrukturen i byen i spill, og de virkelig store visjonene er ofte så dyre å tenke på at vi i USA vanligvis ser til den føderale regjeringen for såpenger.

Faktisk brukte 76 byer lange timer på å sette sammen sin "tonehøyde" for den amerikanske DOT Smart City Challenge i 2016. Omfanget av disse transformasjonene for å bli "smartere" er veldig typisk millioner til titalls millioner dollar. En helt smart by - hvis du legger opp alle mulige ting som kan knyttes til internett fra offentlig sikkerhet, til helse, til transport, til vann, til belysning, til miljøovervåking, til smarte veier - er det i hundrevis på millioner av dollar.

Det er en flott setning tilskrevet risikokapitalindustrien: "Gå stor eller gå hjem." Det er absolutt en viss sannhet i logikken at en by er et stort sted med mye som skjer, og en enkeltpunktsløsning er sannsynligvis en savnet mulighet til å gjøre noe bedre hvis hele systemet var på bordet.

Hvis byer kommer til å gi ideer til føderale byråer og leverandører kommer til å gi ideer til byene og handelsmediene kommer til å dekke løpet, la oss vurdere hva som er verdt å sette opp.

For mange år siden introduserte risikokapitalisten Kevin Fong investeringssamfunnet på et tidlig stadium til ideen om at det er to typer tilbud som er verdt å investere i:

  1. De som fungerer som vitaminer
  2. De som er smertestillende

Senere avgrenset en annen VC, Sarah Tavel, den forestillingen om å inkludere en ny kategori "stoffet". Et vitamin er en løsning for et problem kunden ikke vet at de har. Det er en "fin å ha" løsning kunden trenger for å være overbevist om at ting vil være bedre hvis de tar vitaminet.

Den lengste listen på hver bys ordførers skrivebord er ikke annet enn vitaminer. Dette er ikke å si at vitaminer ikke er gode - tvert imot, de er veldig bra for deg, men de er nesten umulige å selge eller investere i hvis det er et smerteproblem eller til og med muligheten for en magisk pilleløsning.

Louisville, KY har vært en av lederne i "Smart City" -bevegelsen.

Bilde: Jason Hiner

Mange smarte byplaner selger en visjon om forbedret mobilitet, forbedret strøm og vanneffektivitet og innbyggerkomfort som offentlig Wi-Fi og miljødata. Den gode nyheten for planer som disse er at offentlige etater og stemmeberettigede borgere ikke er sofistikerte investorer.

Den neste kategorien er smertestillende. Dette er "must-haves", og hvis samfunnet har det vondt, vil det prioritere lettelse fremfor alt annet. Et flott eksempel på dette er skudddeteksjon. Den tragiske økningen i drapsmord i de fleste amerikanske byer har satt mange folkevalgte på veien til alt som kan hjelpe.

En bevist IoT-løsning som militæret har prøvd i årevis, er påvisning og triangulering av skuddveksling. Hvis du vil redusere våpenmord, går teorien, så finn menneskene som skyter så snart som mulig. Offentlig sikkerhet er full av smertestillende. Videoovervåkning, smart belysning og mange drone-applikasjoner blir bekjentgjort og finansiert som smertestillende. I motsetning til vitaminer, når en by begynner å bruke dem, vil de bli hektet.

Siste er "stoffet", som å sitere Sarah:

I kjernen er medisiner vitaminer med passform på markedet. Narkotika passerer Sean Ellis sitt produkt-marked passende spørsmål, "hvor skuffet ville du føle deg hvis du ikke lenger kunne bruke dette produktet?" med flygende farger.

I de fleste byer i USA tar smarte bymedisiner innbyggerens, besøkende eller arbeidsgiveropplevelsen til neste nivå. Kostnadseffektivt, høyhastighetsinternett er et slikt stoff. Det var uten tvil det første smarte by-stoffet som ble solgt av Chattanooga, TN og deretter berømt av Google Fiber. Besøk en by med lynrask og rimelig internett, så drar du hjem med historier som minner om safariekspedisjoner fra 1800-tallet.

Å få en bit av den førerløse bilpai blir av mange offentlige tjenestemenn sett på som gressbane for spillvinnende byer. Det kan være det neste stoffet. Økonomisk utvikling har alltid hatt en vanedannende kvalitet, noe det nylig ble vist fra de hundrevis av byer, fylker og regioner som snublet over seg selv for å male teknisk-progressive visjoner om seg selv til Amazon for å være deres hjem for HQ2.

Som skattebetalere vil vi sannsynligvis være elendige VC-er og vil kjempe for å gi mening for spenningen. Som teknologer har vi kanskje ansvaret for å sørge for at disse ideene har den rette blandingen av vitaminer, smertestillende midler og medisiner for å gi oss byer som forbedrer oss alle.

Til syvende og sist ønsker vi at byene våre skal være klar over problemer, og vi vil at de skal forutsi og forhindre smertene. Hvor nær er dagens smarte byteknologier for å hjelpe oss med det? Det er fortsatt mange vitaminer å gå rundt, og ikke fullt nok smertestillende.

Smart Cities og IoT-nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om smarte byer, som inkluderer innovasjoner i IoT, 5G, sikkerhet, dataanalyse, mobilapper og mer. tors

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com