Anskaffelser: CIOs hemmeligheter for bedre leverandørforhold og smartere avtaler

CIOs sier at en hoveddel av deres rolle er å utvikle sterke partnerskap med eksterne leverandører og interne kolleger. Men hva er det som gjør et godt forhold, og hvordan maksimerer du effektiviteten? Rapporterer Sam Samels.

Les markedsføringen fra de fleste teknologileverandører, og du vil bli tilgitt for å tro at omtrent ethvert teknologisystem er en potensiell kur for alle virksomhetens sykdommer.

Ord som "løsning" er knyttet til begreper som "innflytelse" for å antyde en meningsfull - men faktisk, meningsløs - rute til IT-aktiverte operasjoner. Hvis bare IT kunne levere alt det leverandørens løfte om. I de fleste tilfeller kan det ganske enkelt ikke.

"Bransjen er ikke så ille som den var, men det er fremdeles et spørsmål om altfor lovende, " sier Neil Pamment, teknologiveteran og IT-direktør ved advokatfirmaet Denton Wilde Sapte. Med tidligere erfaring med å jobbe med leverandører på tvers av ulike sektorer, inkludert industri og helsetjenester, sier Pamment at overvåke markedsføringspåstander kan skape problemer for CIO-er.

"Slike løfter betyr at forretningsgrupper tror at IT er i stand til absolutt alt, " sier han. "Men IT er et forretningsverktøy som må brukes i henhold til behov og spesifikasjoner." Så hvordan fungerer en CIO for å oppfylle disse kravene?

Pålitelige kontosjefer
Teknologisjefer fra forskjellige sektorer antyder at det er avgjørende at IT-ledere utvikler partnerskap med eksterne leverandører og interne kolleger. Kort sagt, å jobbe med pålitelige kontoadministratorer er den beste måten for CIOs å opprette avtaler som fungerer for bedriften.

Hvordan CIOs får mest mulig ut av forretningsavtalen
Fotokreditt: Shutterstock

Ta Mark Foulsham, som er leder for IT hos forsikringsspesialist og er også ansvarlig for anskaffelser i virksomheten. Når det gjelder esures kraftig teknologiorienterte operasjoner, får firmaet fordeler gjennom stordriftsfordeler.

"Utfordringen i anskaffelser er å sikre både en bred bevissthet om potensielle støttekrav på et tidlig tidspunkt, pluss målrettet og detaljert engasjement etter hvert som diskusjonene går frem, " sier han.

"Virksomheten ønsker ikke å bli forhindret tidlig av papirer og unødvendig styring, men det må også tas hensyn til risikoen for konfidensialitet og kommersiell følsomhet. Så en nøye, profesjonell balanse er nødvendig, " sier Foulsham. Og det er her innkjøpsteamet hans kommer inn.

Engasjere virksomheten
Foulsham, som også jobber i en konsulentrolle med IT-direktøren på GoCompare.com, har prøvd hardt for å sikre at transformerende IT-prosjekter engasjerer virksomheten. Innkjøpsteamet hans sørger for at forretningsmessige krav blir oppfylt og leverandører administrert.

"Vi tilbyr en rådgivningstjeneste på tvers av områder som valuta for pengene, lisensiering og benchmarking. Jeg har et lite team som fungerer som kontosjefer og de har ansvar for kommersielle kontrakter, vilkår og betingelser."

"Det handler om god leverandøradministrasjonspraksis, og jeg sørger for at virksomheten kan ta et valg. Og det handler om tidlig engasjement og forstå hva virksomheten ønsker. Vi vil ikke bli sett på som å komme inn og gi råd for langt ned i anskaffelsen rørledning."

Nøkkelen på alle nivåer er utviklingen av et effektivt arbeidsforhold, sier David Felstead, CIO i Forestry Commission, som tildelte et ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com