Project Sputnik: Dell planlegger Ubuntu bærbar PC rettet mot utviklere

Dell Director of Marketing Barton George kunngjorde i et blogginnlegg denne uken at Dell har lansert en ny innsats kalt Project Sputnik som har som mål å betjene et bestemt publikum: utviklere.

Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn å begynne med en bærbar datamaskin som er både veldig mobil og ekstremt stilig, og kjører 12.04 LTS-utgivelsen av Ubuntu Linux.

I motsetning til fortidens spotty innsats for å få den generelle forbrukeren interessert i Linux-installert maskinvare med lavt budsjett, fordeler Dell denne gangen sin tilnærming ved å identifisere en gruppe brukere som er mye mer sannsynlig å omfavne Linux OS.

Den bærbare datamaskinen med åpen kildekode er basert på Ubuntu 12.04 (som TechRepublics Jack Wallen ga en fantastisk anmeldelse) og Dells XPS13 Ultrabook. George fortsetter med å peke på noen av områdene der Dell for øyeblikket opplever noen "smerte" -poeng og deres innsats for å løse dem, særlig problemer med hardware-muliggjøring som drivere for ting som pekeplate og multi touch-støtte. Som Ars Technica-forfatter Ryan Paul påpeker, er dette bekymringsområdet som vil gjøre eller ødelegge dette prosjektet:

Linux-brukere vil ha datamaskiner med kjente, gode maskinvarekonfigurasjoner som de kan fortsette å støtte seg selv uten å måtte stole på binære klatter fra Dell som kanskje ikke kan fortsette å jobbe i fremtiden. En stor aktør som Dell har ressurser og anstrengelser for å begynne å løse problemet på en seriøs og meningsfull måte.

George bemerker også den større visjonen som Canonicals Mark Shuttleworth har for denne Dell-partnerskapsinnsatsen.

Hvor det ble veldig interessant for ham var da denne bærbare datamaskinen ble optimalisert for DevOps. I dette scenariet ville vi ha et felles sett med verktøy fra klient, for å teste, til produksjon, og dermed binde Sputnik via en felles verktøykjede til en skybackend drevet av OpenStack. Utviklere kunne opprette "mikroskyer" lokalt og deretter skyve dem til skyen stort.

På dette tidspunktet er Project Sputnik fremdeles bare det - et pågående prosjekt og ikke en ferdig avtale. Imidlertid er det seriøse arbeidet som allerede har gått i dette seks måneder gamle eksperimentet et ganske godt tegn på at både Dell og Canonical faktisk har store planer for det.

Hva synes du om denne nye innsatsen? Er Dell på rett vei med dette nye fokuset?

© Copyright 2021 | mobilegn.com