Project Understood gjør Googles taleteknologi mer inkluderende for de med Downs syndrom

Hvordan handle hos Alexa og få tidlig tilgang til avtaler ZDNet bryter ned alle måtene som Amazon Prime-medlemmer kan bruke Alexa til å handle, finne de beste tilbudene, spore pakker og mer når du handler på Amazon.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Det kanadiske Down Syndrome Society kunngjorde nylig sitt siste program, Project Understood, som hjelper Google stemmeteknologi med å bedre forstå personer med Downs syndrom.

"Mennesker med dun-syndrom har atypisk tale, ansiktsstrukturene deres er forskjellige. Tungene deres er større, tykkere, og det betyr at de snakker på en måte som ikke er typisk, " sier Shelley Brown, strategidirektør i FCB Toronto og leder for Canadian Down Syndrome Society sitt prosjekt. "Som et resultat synes de stemmeteknologi virkelig vanskelig å bruke."

Amazon Alexa: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)

Digitale stemmeassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og Apple Siri har blitt stifter i dagliglivet, og infiltrerer smarttelefoner og smarte hjemmeenheter. Juniper Research fant at populariteten til stemmeassistenter vil øke over hele verden, med åtte milliarder anslått å være i bruk innen 2023.

Imidlertid kan disse stemmeassistentene ikke være i stand til å hjelpe de med nedsatt funksjonsevne, en befolkning som kan bli hjulpet mest fra teknologien, sa Brown.

"Stemmeteknologi kan være så nyttig og viktig for mennesker som lever med Downs syndrom. Det kan være en teknologi som kan utgjøre en forskjell for at noen kan leve selvstendig eller ikke, " sa Brown. "Det er en veldig intuitiv, enkel måte å få tilgang til alt som en datamaskin kan gjøre, fra å gi deg en påminnelse om en avtale, veibeskrivelse om hvordan du kommer deg til et sted, eller hvordan du gjør noe."

Hei Google, hvordan gjør vi stemmeassistenter mer tilgjengelige?

Da det kanadiske Down Syndrome Society bestemte seg for å fortsette dette oppdraget med å gjøre stemmeassistenter mer tilgjengelige, skjønte tjenestemenn at de trengte støtte fra et selskap med store navn, sa Brown.

"Vi gjorde mye research og begynte å ringe en hel haug forskjellige steder, " sa Brown. "Da vi ringte Google, var de så åpne, spente og mottakelige for hele ideen."

Det første trinnet Google og samfunnet gjorde involvert en test. "Et av spørsmålene som vi ikke hadde det nøyaktige svaret på, var, er talemønstre hos mennesker med Downs syndrom likt nok til de uten at stemmeteknologien kan lære av dem?" Spurte Brown.

For å finne svaret, rekrutterte Project Understood ni personer som lever med Downs syndrom og ba dem spille inn 1 700 ord og uttrykk. Innspillingene ville bli spilt av via en Google-stemmeplattform, og forskere ville oppdage om teknologien kunne lære av gjentatte innspill av stemmene, sa Brown.

Gruppen fikk et spennende svar fra testen: Ja. "På bakgrunn av den første testen med ni personer, ble det veldig tydelig at teknologien kunne lære av dem, og den trengte bare mer data, " sa Brown.

Prosjektforstått er fremdeles i de tidlige stadiene av utviklingen. Akkurat nå får Google omtrent ett av tre ord feil for noen som lever med Downs syndrom. Imidlertid er systemet ekstremt dynamisk, noe som betyr at det vil være i stand til bedre å forstå hvis det blir gitt mer data, sa Brown.

"Det vi virkelig ser etter er å samle rundt tusen stemmer av mennesker med Downs syndrom. Jo mer data vi kan gi systemet, jo smartere vil systemet være, " sa Brown, "Akkurat nå har vi nesten 300 deltakere allerede i programmet, og vi vil bare fortsette å få flere mennesker som lever med Downs syndrom, slik at de kan lære Google hvordan de skal forstå dem. "

"Ved å lære Google å forstå mennesker som lever med Downs syndrom, vil det ha innvirkning på andre mennesker med forskjellige funksjonshemninger eller forskjellige former for atypisk tale, " sa Brown. "Mens den første gruppen som vil dra nytte av prosjektet er personer med Downs syndrom, vil deres deltakelse faktisk gjøre at stemmeteknologi fungerer bedre for mange andre mennesker."

Personer med Downs syndrom kan hjelpe årsaken gjennom denne koblingen. Ved å spille inn egne stemmer som sier visse ord og uttrykk, kan de med Downs syndrom direkte bidra til å forbedre nøyaktigheten til Googles stemmegjenkjenningsmodeller, sa Brown.

Pressemeldingen ga noen eksempler som brukere kan bli bedt om å registrere:

 • Gutten løp nedover stien
 • Blomster vokser i en hage
 • Jordbærsyltetøy er søtt
 • Jeg skylder deg jo-i-dag

"Vi har alltid prøvd å gjenskape hvordan folk tenker på de som lever med Downs syndrom. Disse menneskene er ikke ofre, de er ikke syke. Dette er engasjerte individer, og de har et synspunkt på verden, " sa Brown. "Google er et av de største og smarteste selskapene på planeten, og noen som lever med Downs syndrom er ekspert på å leve med Downs syndrom. Dette er et tilfelle der de kan dele sin kompetanse og faktisk lære Google å være mer nyttig, ikke bare for mennesker med Downs syndrom, men også personer med noen form for grunnleggende vansker. "

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Hvordan gjøre nettstedene dine tilgjengelige for alle brukere: 3 tips for bedriftseiere på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Digital transformasjon: Et jukseark (TechRepublic)
 • Digital transformasjon: En IT-pro's guide (TechRepublic nedlasting)
 • Digital transformasjon: En guide for CXOs (TechRepublic Premium)
 • Hva er digital transformasjon? Alt du trenger å vite om hvordan teknologi omformer virksomheten (ZDNet)
 • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
 • Beste oppgavelister-apper for å håndtere oppgaver på hvilken som helst plattform (Download.com)
 • Digital transformasjon: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2020 | mobilegn.com