Qualcomm XR1-brikke kan gi raskere, billigere AR / VR til bedriften

Å spå fremtiden for den utvidede virkeligheten Forvent noen speedbumps i AR og VR-adopsjon, deretter hyper-rask vekst drevet av mobil, sier Patric Palm, medgründer av Favro.

Qualcomms nye Snapdragon XR1-brikke, kunngjort via en pressemelding på tirsdag, tar sikte på å bryte ned barrieren for høy kvalitet virtual reality (VR) og augmented reality (AR) og bringe teknologiene til nedre ende enheter.

Hvis det lykkes, kan XR1-brikken forbedre teknologiene som finnes i moderne smarte briller, og gjøre VR og AR rimeligere å få til for mindre selskaper. Brikken kan også bidra til å bringe mer kunstig intelligens (AI) -funksjonalitet inn i AR også, konstaterte utgivelsen.

I utgivelsen kalte Qualcomm XR1 en plattform for utvidet virkelighet (XR), og la merke til at den vil bidra til å bringe opplevelser av høyere kvalitet til masseproduserte enheter. Og tillegget til AI-kapasitetene vil gi "bedre interaktivitet, strømforbruk og termisk effektivitet", heter det i utgivelsen.

XR1 har en ARM-basert flerkjerners CPU, en vektorprosessor, en GPU og en dedikert AI-motor for prosessering om bord. Et programvarelag med dedikert maskinlæring, tilkobling og sikkerhet er også en del av plattformen, heter det i utgivelsen.

Brikken kan håndtere opptil 4K-definisjon med 60 bilder per sekund, ifølge utgivelsen. Den støtter også OpenGL, OpenCL og Vulkan, og dens AI-evner bidrar til datamaskinens synsfunksjoner.

Andre kjennetegn på XR1 er lydhøy lyd og seks grader av frihet (6DoF) hodesporing og kontrollerfunksjoner, noe som gjør det lettere å komme seg rundt i den virtuelle verdenen.

"Når teknologien utvikler seg og etterspørselen fra forbrukerne vokser, ser vi for oss XR-enheter som spiller et bredere utvalg av roller i forbrukernes og arbeidernes hverdag, " sa Alex Katouzian, seniordirektør og daglig leder for Qualcomms Mobile Business Unit, i utgivelsen.

OEMs som Meta, VIVE, Vuzix og Picoare bygger allerede på XR1-plattformen, heter det i utgivelsen.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • Qualcomm har avduket Snapdragon XR1-brikken, som kan gi høykvalitets AR- og VR-opplevelser til flere brukere, til en lavere pris.
  • Qualcomm Snapdragon XR1 har en innebygd AI-motor for å øke datamaskinens synsfunksjoner i AR-applikasjoner.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com