Qualcomms Wi-Fi 6 via 5G-design vil levere bedre trådløst bredbånd til hjemmet

Hvordan vil mmWave-teknologi begrense utplasseringer av 5G til landsbygda og forstadsområder? Tidlige distribusjoner av 5G mobilnett i USA er avhengige av millimeterbølgeteknologi, men distribusjoner i Asia er mer for under 6 GHz. Hvordan vil dette påvirke distribusjonen?

Qualcomm kunngjorde nye referansedesign som leverer Wi-Fi 6 (802.11ax) via 5G-tilkoblinger for fastpunkts trådløs internettjeneste mandag, foran Broadband World Forum i Amsterdam, som begynner på tirsdag.

Qualcomms referansedesign for Networking Pro 1200 og Snapdragon X55-drevet kundelokaleutstyr (CPE) er tilgjengelige for OEM-prøvetaking, med kommersiell tilgjengelighet avhengig av en rekke faktorer.

Snapdragon X55, Qualcomms andre generasjon 5G-modem, kan konfigureres for å støtte under-6 GHz, noe som gir mulighet for lengre rekkevidde, så vel som overskriftsgenererende hastigheter som tilbys av millimeterbølgefrekvenser. Selv om mmWave i utgangspunktet er siktlinje, utgjør disse begrensningene langt mindre av et problem når de peker riktig mot et 5G-tårn av profesjonelle installatører, selv om Qualcomms design kan distribueres som en selvinstallasjonsenhet.

5G mobilnett: Et jukseark (gratis PDF)

Qualcomm Networking Pro 1200-plattformen er en Wi-Fi 6 brannmur-, ruter- og gateway-løsning, med støtte for stemmesamtaler (POTS) og e-911-støtte, samt Qualcomms Maximum User Networking Architecture, som gir mulighet for flere klientenheter til koble til i miljøer med høy tetthet.

Snapdragon X55 CPE-referanseutformingen gir mulighet for distribusjon av CPE-er som gir kablede ethernet-tilkoblinger, eller integrasjon med eksterne rutere, mens Networking Pro 1200-designen integrerer Wi-Fi 6-tilgang, og eliminerer behovet for ekstra utstyr. Kommersielle produkter basert på brikkesettet og referansedesignet forventes neste år.

Qualcomm posisjonerer dette som en konkurrent til DSL, kabelbredbånd (DOCSIS) og passive optiske nettverk (PON) leverandører, og utpeker det som "det viktigste skiftet fra ledningsteknologier ved å støtte multi-gigabit 5G fast trådløs backhaul." Den første distribusjonen av 5G hjemme-internett var tester fra Verizon Wireless i oktober 2018. Distribusjoner ble stoppet i desember 2018 for å starte overganger fra det proprietære 5G TF-utstyret til standardbasert 5G NR. Selv om Verizon ikke har kunngjort en kunngjøring, er denne løsningen en sannsynlig kandidat til å erstatte den maskinvaren, gitt sitt eksisterende forhold til Qualcomm.

Sammenlignet med tilgjengelige CPE-er eller mobile hotspots med 802.11ac og LTE, gir kombinasjonen av Wi-Fi 6 og 5G betydelig forbedret forsinkelse. Selv om det er en beskjeden økning i latenstiden med det ekstra hoppet lagt til ved å gå fra Wi-Fi til et mobilnettverk, bør effekten dempes relativt når økosystemet for trådløs tilkobling modnes.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Når distribusjon av helt uavhengige, frittstående 5G-nettverk (5G NR SA) blir gjort tilgjengelig, vil full fordelene med lavere latensegenskaper til 5G og Wi-Fi 6 for mobilt bredbånd realiseres. "Latency er i stor grad avhengig av tilkoblingen fra hotspot-enheten til internett ved hjelp av 5G-luftgrensesnittet, " sier Milan Milanović, teknisk evangelist ved Ookla.

"For øyeblikket er 5G-distribusjoner over hele verden ikke-frittstående, med signal- og kontrollplanet som flyter over LTE, noe som betyr at 5G-latenstiden er lik LTE. Når 5G SA er rullet ut, bør vi begynne å se lavere latenstid. På det tidspunktet, 5G hotspot-enheter som er i stand til 802.11ax, bør være tilgjengelige, og enda viktigere, 802.11ax klientenheter som kan dra fordel av 802.11ax luftgrensesnittet. "

For mer, sjekk ut "Du kan distribuere Wi-Fi 6 nå, men fordelene med 5G kan være år unna for organisasjonen din" og "Galaxy Note 10 Plus 5G representerer en tredjedel av alt Note 10-salg på Verizon" på TechRepublic.

Den komplette listen over partnere som er kunngjort av Qualcomm inkluderer Arcadyan, Askey, AVM, Casa Systems, Compal, Cradlepoint, Fibocom, FIH, Franklin, Gemtek, Gongjing, Gosuncn, Inseego, LG, Linksys, MeiG, NETGEAR, Nokia, OPPO, Panasonic, Quanta, Quectel, Sagemcom, Samsung, Sharp, Sercomm, Sierra Wireless, Sunsea, Technicolor, Telit, Wewins, Wingtech, WNC og ZTE.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com