Rask tips: Finne inspirasjon til webdesign

Å holde deg selv og teamet ditt motivert og begeistret for nettutvikling og design kan være en utfordrende oppgave for enhver webmaster. Inspirasjon kommer fra mange kilder og ofte noen usannsynlige steder. Jeg gleder meg alltid over å oppdage inspirerte øyeblikk når jeg minst venter dem, for eksempel når jeg går på en skogkledd sti, eller leser en bok om hendelser fra fortiden, eller hjemme på kjøkkenet og nipper til morgenkaffen. Disse tilfeldige, målrettede øyeblikkene kan faktisk være vanligere enn du tror. Når du praktiserer kunsten å inspirere regelmessig, blir det vanedannende. Før du vet ordet av det, blir det å finne inspirasjon en del av din normale rutine.

Verden rundt oss

Å ta en tur i skogen kan være en enkel glede, men det er et eksempel på hvordan inspirasjon kan bli funnet for nettdesigneren. Vi kan hente inspirasjon fra å se på forskjellige elementer i naturen som trær, åser, fjell, bekker, fugler, blomster og dyr. Når du er klar over at naturen har løst mange av hennes egne designproblemer i millioner av år, er det fornuftig for oss å studere og lære av det også.

Mennesker har studert naturen i millioner av år som et hjelpemiddel for å hjelpe dem med å løse komplekse problemer, og webdesigneren kan bruke lignende teknikker for å hente inspirasjon til nettdesign. Denne teknikken er ofte kjent som biomimikk - undersøkelsen av naturen, dens modeller, systemer, prosesser og elementer - for å emulere eller hente inspirasjon fra dem for å løse menneskelige problemer. Leonardo da Vinci brukte denne teknikken da han tegnet sin "flying machine" -kodeks i 1505 ved å bruke anatomiske observasjoner fra fluefugler.

Så, Da Vinci gjorde dette for over 500 år siden, men hva er noen teknikker jeg kan bruke som nettdesigner i dag for å hente inspirasjon fra naturen? Jeg er glad du spurte! To teknikker for å hente ut inspirasjon fra verden rundt oss er perspektiv og mikroskopisk observasjon .

Perspektiv betyr å kunne se ting på en annen måte, eller å uttrykke ting fra et annet synspunkt. To personer kan se på det samme

emne fra en lignende vinkel, men når du ber dem beskrive det med egne ord eller legge det inn i en tegning, vil de tilby to helt forskjellige illustrasjoner. Når du setter deg inn i andres sko, så å si, kan du endre perspektiv for å lage noen ganske interessante og originale design. Å endre perspektiv kan også bety bare å ta deg selv og den bærbare datamaskinen ut av kontoret og ned til kjøpesenteret, kaffebaren, bokhandelen eller det lokale biblioteket; på samme måte er disse stedene også fulle av inspirasjonsmuligheter.

Mikroskopisk observasjon betyr ikke at du må gå ut og kjøpe et dyrt elektronmikroskop for å se verden; dette er allerede gjort for oss.

Det vi kan lære og hente inspirasjon fra, er nærbildeobservasjoner av de uendelige og små detaljene i naturlige strukturer, for eksempel cellekonfigurasjoner av planter, eller de forskjellige formene til mikrofossiler som foraminifera, eller den doble helixstrukturen til et DNA Strand. Å vise de mange farger, former, teksturer, størrelser og varianter av objekter i liten detalj kan bidra til å inspirere ditt eget kreative synspunkt på webdesign.

Reise i tid

Du trenger ikke å vente på at oppfinnelsen av tidsmaskinen skal hoppe tilbake noen århundrer, eller å tenke på hva fremtiden kan bringe. Alt du trenger å gjøre er å ta et glimt tilbake i historien, fordi det er flere perioder som genererte mye kreativ innovasjon. For eksempel genererte det sekstende århundre og renessanseperioden i Europa rikelig med kreativ tanke, og tro det eller ikke, den store depresjonstiden mellom 1930- og 1940-årene, og etter 2. verdenskrig, regnes som en av de mest kreative periodene i vår tid, som avbildet i den perioden kunst, bygninger, litteratur og moderne innovasjoner.

Verktøy for å fange inspirasjon

Verktøy for å diagramme inspirasjon, ideer og kreativ flyt tradisjonelt har vært den mangeårige trekkblyanten, t-firkant, linjal og papir, men likevel kan du fange og organisere kreativiteten din i dag elektronisk med datamaskiner, smarttelefoner og mange applikasjoner . Verktøy som EverNote, lar deg enkelt fange, organisere og finne notatene dine. Den lar deg klippe ut websider, lage tekst, snap bilder og indeksere alle notatene og ideene dine. EverNote er tilgjengelig for PC, Mac og en rekke mobile enheter, med begrensninger for den gratis nedlastingsversjonen, eller for premiumversjonen til en liten månedlig eller årlig avgift.

Et annet lignende verktøy er Microsoft OneNote, som er en annen plattform for å samle forskning, ideer, notater, tegninger, bilder og organisere dem til en digital notatbok. En prøvenedlasting er også tilgjengelig og kan brukes på PC, Mac, smarttelefon eller på nettet. OneNote er inkludert i flere Microsoft Office 2010-produkt suiter eller kan kjøpes som en frittstående applikasjon.

Til slutt kan du finne en kilde til inspirasjon på StumbleUpon (SU), hvor du kan oppdage det beste på nettet. Funnsøkemotoren finner og anbefaler nettsteder basert på dine matchede personlige preferanser; mens du deler og oppdager nettsteder, vil SU tillate deg å "snuble" nettsteder som samsvarer med dine personlige interesser. SU-verktøylinjen som kan installeres i flere nettlesere er også en fin måte å dele dine egne "snubler" med andre medlemmer i samfunnet.

Hva er noen av måtene du finner inspirasjon på? Har du funnet verktøy du vil dele med andre designere?

© Copyright 2020 | mobilegn.com