Den stille teknologirevolusjonen som forbikjørt meieriindustrien

Den stille teknologirevolusjonen som forbikjørt meieriindustrien Robotics og IoT-teknologi endrer meieridyrkingens natur ved å redusere arbeidskraften og øke lønnsomheten.

Jack Rodenburg er en sertifisert CowSignals-trener og grunnlegger av DairyLogix Consulting. Han satte seg sammen med TechRepublics Teena Maddox på ONE: The Alltech Ideas Conference for å diskutere de teknologiske fremskrittene i meieriindustrien:

Rodenburg: Meieridens verden begynner virkelig å endre seg. Meieribønder har alltid sett etter effektivitet når det gjelder å forbedre produksjonen per arbeidskraft. Men tradisjonelt er det alltid involvert å bygge en større maskin slik at mannen på den kunne oppnå mer. Og det har alltid, den typen mekanisering, alltid ført til større gårder fordi den større maskinen bare er berettiget og får nok timer i et veldig stort meieri.

Så til nå har vi sett en ganske rask økning i melkeproduksjonsstørrelser i Nord-Amerika. Forandringen jeg ser nå, er at robotikk i det vesentlige tar mannen av maskinen, enten vi snakker om melking eller fôring eller hva som helst. Og det gjør det mulig å redusere arbeidskraft i mye mindre skala. Og jeg tror dette virkelig skaper en gjenoppblomstring i lønnsomhet for familiegården med de to til tre hundre kyrne.

IT-lederveiledning for dyp læring (Tech Pro Research)

Vel, vi har sensorer som vi monterer på kyrne slik at de skulle overvåke ... Først skulle de identifisere kua, slik at vi kan samle informasjon fra henne. Men det er sensorer som faktisk med en mikrofon. Vi spiller inn tyggelyden slik at vi har et mål på drøvtyggingen hennes, noe som er en god indikasjon på hennes metabolske helse. Alle de samme typene sensorer kan overvåke kroppstemperaturen.

Vi kan overvåke aktiviteten, og hvis kua er klar til å bli betjent, avlet, er hun mye mer aktiv enn normalt. Så den typen informasjon kommer ut av sensorer. Vi har også sensorer i melken som kan måle melketemperatur, som kan måle forskjellige hormoner og forbindelser i melken. Det kan igjen fortelle oss ting om jurhelsen hennes, fortelle oss ting om hennes metabolske helse og også om hennes reproduktive status.

Vel, jeg jobbet i 34 år for Ontario Ministry of Agriculture som spesialist i meieriproduksjon. Ble pensjonist i 2008, men altfor ung til å slutte å jobbe, og jeg jobbet allerede mye arbeid da med robotmelking og annen presisjonsteknologi på melkebruk. Så jeg opprettet DairyLogix-selskapet med en partner.

Og de to av oss jobber med robotmelkeanlegg, og jeg snakker mye og også feilsøking og så videre, på mange av disse presisjons- og sensorbaserte systemene. Vel, jeg tror dette virkelig er litt av en rolig revolusjon. Det er ikke noe vi hører mye støy om, men jeg vet at hvis jeg ser ut i dag i mitt eget område i Canada, er en melkebonde som investerer i et nytt melkesystem 60%, 65% av tiden, han vil velge robot heller enn en melkestue.

Og jeg tror den trenden begynner å skje over hele verden. Jeg ser det i Australia og New Zealand. Jeg ser det i USA. Det startet på mindre meierier, men det skjer nå også på veldig store meierier.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com