Raspberry Pi får sin egen app-butikk med siste OS-oppdatering

Slik installerer du Windows-apper på Raspberry Pi Det er måter å få Windows-programvare opp og å kjøre, forutsatt at du ikke har noe imot å avskalde etter noen ekstra verktøy.

En stor faktor i den løpende suksessen til Raspberry Pi, $ 35, er hvor enkelt det er å komme i gang med den lille datamaskinen.

Sammenlignet med andre lave datamaskiner, enkle tavlemaskiner, er maskinen enkel å bruke, takket være sitt utvalg av medfølgende programvare.

Denne prosessen ble enda enklere med den siste utgivelsen av Raspbian OS, det offisielle operativsystemet for Pi.

Den store nye funksjonen er et tillegg som Raspberry Pi Foundation kaller "vår versjon av Apple App Store".

Den nye menyen Empfe Software, tilgjengelig via Preferences- delen av Raspbian hovedmeny, lar brukere velge fra en liste over nyttige applikasjoner - alt fra LibreOffice-pakken til Thorny IDE for programmering i Python.

Raspbies nye anbefalte programvaremeny.

Bilde: Nick Heath / TechRepublic

Det er så enkelt å installere eller avinstallere disse programmene som å merke eller fjerne avkrysningsbokser i menyen.

Simon Long, senior programvareingeniør med Raspberry Pi Foundation, sier at menyen vil tillate Raspbian å tilby en rekke programvare av god kvalitet uten at ballongen er installert i størrelse.

"I løpet av de siste årene har flere tredjepartsbedrifter sjenerøst tilbudt å tilby programvare for Pi-brukere, i noen tilfeller gi gratis lisenser for programvare som normalt krever lisensavgift, " skriver han.

"Vi har alltid inkludert disse applikasjonene i vårt standardbilde, siden folk kanskje aldri vil finne ut av dem ellers, men applikasjonene er kanskje ikke alle av interesse for alle brukere.

"Så for å prøve å holde størrelsen på bildet nede, og for å unngå rot i menyene med applikasjoner som ikke alle ønsker, har vi introdusert et anbefalt program."

"Tenk på dette som vår versjon av Apple App Store, men med alt i det tilgjengelig gratis."

Den andre store endringen som vil hjelpe nye Pi-brukere er introduksjonen av en ny installasjonsveiviser som kjører første gang Raspbian-støvler.

Veiviseren leder brukeren gjennom det viktigste, for eksempel å stille inn språk og tidssone, sette opp Wi-Fi, endre passord og se etter oppdateringer til Raspbian. Da jeg testet veiviseren, så det ut til å sitte fast mens jeg sjekket for oppdateringer, selv om jeg kjørte x86-bygget av Raspbian i en virtuell maskin, så dette problemet kan ikke oppstå når jeg kjører operativsystemet på et Pi-brett.

Det er også ny programvare å prøve ut, for eksempel en ny pdf-visning kalt qpdfView, som både er raskere og har en mer moderne brukergrensesnitt enn Raspbies gamle visning, og Chromium-nettleseren er også oppdatert til den nyere build 66.

Den siste versjonen av det Linux-baserte Raspbian OS er tilgjengelig via Raspberry Pi Foundations nedlastingsside eller ved å gå til terminalen i en eksisterende bygning av Raspbian og skrive kommandoen sudo apt-get- oppdatering etterfulgt av sudo apt-get dist-upgrade .


Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Raspberry Pi er blitt enda enklere å bruke, med tillegg til det som blir beskrevet som en app-butikk til det offisielle Raspbian OS.
  • Den siste versjonen av det offisielle Raspbian OS inneholder også en installasjonsveiviser, som leder nye brukere gjennom å sette opp brettet.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Les mer

  • Raspberry Pi 3 bilder: En nærmere titt på det nye brettet
  • Raspberry Pi Zero: Hva du trenger å vite
  • Hvorfor Android og til og med Windows kan gjøre det på Raspberry Pi 3
  • Raspberry Pi Zero W: Den smarte personens guide

© Copyright 2020 | mobilegn.com