Raspberry Pi-stil Odroid-H2-lansering: Rask NVMe SSD-støtte, Intel CPU, opptil 32 GB RAM

Raspberry Pi 3 Model B +: En guidet omvisning i det nye brettet Se nærmere på alle forbedringene på det siste Raspberry Pi-brettet.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Odroid-H2 bringer kraften fra en lav-end PC til en enkelt-brett datamaskin (SBC).

Styret avslørt på fredag, er kraftigere og har flere funksjoner enn den mest kjente SBC, $ 35 Raspberry Pi 3 B +, men vil nesten helt sikkert koste betydelig mer.

H2 har mer til felles med en PC enn med mange enkelt-tavlemaskiner, ettersom den kjører på en x86, i stedet for en Arm-basert prosessor.

Styrets beslutningstakere Hardkernel sa at beslutningen om å gå med x86 ble drevet av et ønske om bedre Linux-støtte, forbedrede grafikkdrivere og videoavkoding / koding, og dual channel 64bit DRAM-grensesnitt for "mye raskere databehandling".

H2 har flere funksjoner som skiller seg ut fra typiske SBC-er: inkludert muligheten til å legge til rask SSD-lagring via sitt 4 x PCIe 2.0 NMVe-grensesnitt og SATA 3.0-porter, og støtte for opptil 32 GB DDR4 RAM. I tillegg er det rask nettverkstilkobling via de to gigabit Ethernet-portene, selv om det ikke er nevnt noe om Wi-Fi-støtte.

Styrets 2, 3 GHz Intel J4105-prosessor - en "Gemini Lake" -system-på-en-brikke som dateres fra 2017 - er også raskere enn Arm Cortex A53 / A72-baserte CPU-er funnet i nyere SBC-er.

Som andre SBC-er, er brettet designet for å brukes av devs-programvare eller av teknologiske entusiaster for prosjekter som hjemme-mediaservere. I motsetning til mange SBC-er, ser ikke H2s hovedfokus ut til å bygge maskinvare, med bare en 20-pinners overskrift tilgjengelig for utvidelse.

Odroid-brett vurderer generelt godt, med ros for sin gode programvarestøtte og nyttige fellesskap, et reelt pluss når det gjelder å sette opp og drifte brett.

Gitt tavlenes spesifikasjoner ville det imidlertid ikke være uventet at enheten koster minst flere hundre dollar, med tilleggskostnadene for å legge til minne og lagring.

Det er også betydelig større enn et brett som Pi, som måler ca 110x110x43mm og veier omtrent 320 gram, inkludert den betydelige kjøleribben, to DRAM-moduler og en M.2 NVMe SSD (ikke inkludert).

Det er også verdt å huske på at få brett er like tilgjengelige for nye brukere som Pi, på grunn av bredden av opplæringsprogrammer og råd tilgjengelig fra Pis store samfunn.

Hardkernel sier det vil starte masseproduksjon av brettet om kort tid med sikte på å frakte det fra slutten av november.

Specs

CPU: 2, 3 GHz Quad-core prosessor J4105 (14nm) med 4MiB cache.

Minne: Dual-channel Memory DDR4-PC19200 (2400MT / s), støtte for opptil 32 GB RAM med to SO-DIMM-spor.

Utvidelse: 4 x PCIe 2.0 for en NVMe-lagring, 2 x gigabit Ethernet-porter, 2 x SATA 3.0.

GPU: Intel UHD Graphics (Gen9.5) 600 (GT1) 700Mhz. Støtte for SSE4.2-akselerator (SMM, FPU, NX, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, AES).

Skjerm: HDMI 2.0 og DP 1.2 flere videoutganger.

Den nye Odroid-H2.

Bilde: Hardkernel

Undersiden av tavlen med tilknyttet minne og NVMe SSD-lagring.

Bilde: Hardkernel

Se også

  • Spesiell rapport: Utnyttelse av IoT i bedriften (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Raspberry Pi møter AI: Prosjektene som setter maskinlæring på $ 35-brettet (ZDNet)
  • Raspberry Pi: Den smarte personens guide (TechRepublic)
  • Raspberry Pi 3 Model A +: Et jukseark (TechRepublic)
  • 12 av de mest fantastiske Raspberry Pi-tilbehøret (ZDNet)
  • Billige Raspberry Pi-alternativer: 20 datamaskiner som koster mindre enn Pi 3 (TechRepublic)

© Copyright 2020 | mobilegn.com