Klar til å bli rik av spilleøkonomien? Ikke stole på det

Video: Gig-økonomien er bra for kvinner, men den har ulempene. Å spille kan skape muligheter som ikke eksisterte før, men inkonsekvent lønn og mangel på fordeler gjør det til en sjanse for de fleste.

Arbeidstakere har henvendt seg til spillejobben som en måte å jobbe med mer fleksible timer eller supplere inntektene fra en annen jobb. Men det er ikke en god måte å tjene mye penger på.

I følge en rapport fra JPMorgan Chase Institute har gjennomsnittlig inntjening for transportarbeidere på nettplattformer - som Uber- eller Lyft-sjåfører - sunket 53% mellom 2013-2017. Dette betyr at den gjennomsnittlige månedlige utbetalingen for transportarbeidere på disse plattformene falt fra $ 1.469 til $ 783 per måned i den tidsrammen, som det fremgår av en Recode-rapport.

I følge JPMorgan-rapporten kan et hvilket som helst antall faktorer ha forårsaket lønnsfallet. Det kan skyldes at sjåfører jobber færre timer, mindre etterspørsel, plattformene betaler lavere priser eller faller turpriser. I Recode-rapporten hevdet imidlertid en talsperson for Uber at den gjennomsnittlige timelønnen har holdt seg jevn.

På leiesiden av ting, gjennom plattformer som Airbnb, økte inntektene med 69% i den tidsrammen, ifølge rapporten. Mens disse inntektene er sterke, er deltakerne vanligvis ikke konsekvente i deres deltakelse, og bruker den for å utfylle deres mer tradisjonelle jobber.

"Mer bredt sett finner vi ikke bevis for at økonomien på nettplattformen erstatter tradisjonelle inntektskilder for de fleste familier, " sier JPMorgan-rapporten. Sammensatt indikerer funnene våre at uansett om plattformarbeid i prinsippet kan representere 'fremtidens arbeid', er ikke de fleste deltakere i ferd med å anvende den typen bruk som vil innlede i den fremtiden. "

En annen form for spillejobb er mikrotasking, eller å ta på seg små oppgaver som ennå ikke kan automatiseres og distribueres over internett til mange arbeidere. Plattformer som tilbyr dette arbeidet inkluderer Amazon Mechanical Turk, Crowdflower, Clickworker, Prolific og Microworker.

Mikrotasking faktureres ofte i et lignende lys som andre former for spillejobb - som en måte å jobbe fleksible timer på eller fylle ut lønnsgap. Men en ny studie fra FNs internasjonale arbeidsorganisasjon (ILO) hevder at mye av arbeidet er ulønnet eller betalt veldig lite.

Arbeidere på Mekanisk Turk, for eksempel, tjente $ 6, 54 per time i gjennomsnitt i USA og $ 2, 53 per time i India. Gjennom alle plattformer over hele verden var gjennomsnittlig lønn $ 3, 31 per time da det ble innarbeidet lønnet og ulønnet arbeid. Arbeidet er også stressende og vanskelig å komme med, melder arbeidere.

Selv om teknologi har muliggjort nye måter å tjene penger på spillejobben, har den ennå ikke skapt den type spillejobber som kan opprettholde livet for arbeidstakeren. Spillejobben er et flott sted å tjene litt ekstra penger, men ikke for å få endene til å møtes.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Gjennomsnittlig inntekt for transportarbeidere på gigøkonomi på online plattformer falt 53% mellom 2013-2017. - JPMorgan Chase, 2018
  • Over alle plattformer over hele verden var gjennomsnittlig lønn for mikrotaskearbeidere $ 3, 31 per time da det ble innarbeidet lønnet og ulønnet arbeid. - UN ILO, 2018

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com