Spill inn skjermbilder med åpen kildekode Webinaria

Hvis du noen gang har måttet prøve å lage en treningsdemonstrasjon, vet du hvor nyttig en screencast kan være. Hvis du ikke er sikker på hva en screencast bare tenker på det som en videoopptak av deg som jobber på din PC. Dette er et utrolig pedagogisk verktøy som brukere kan se for å se hvordan de gjør ting. Det finnes en rekke verktøy der ute for å gjøre dette, men bare en håndfull av dem er gratis. Webinaria går enda lenger og åpner kilden for brukerne.

Webinaria lar deg lage enten AVI- eller Flash-videoer fra skjermen. Du kan fange opp hele skjermen, et enkelt vindu eller bare en del av skjermen. Du kan også spille inn tale sammen med videoen din og legge til webkameravideo og til og med tekst. Webinaria er en enestående løsning for innspilling av skjermkast. Er det perfekt? Nei, men det gjør jobben godt nok til at de få påfunn og mangler du finner er verdt å håndtere, med tanke på prisen.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic. Du kan også laste ned Webinaria fra TechRepublic Software Library.

Krav og installasjon

For å installere Webinaria trenger du følgende:

  • Microsoft Windows 98 eller bedre (inkludert Windows 7)

Det er det!

Vær også oppmerksom på at på applikasjonsnettstedet tilbyr Webinaria gratis hosting og deling av videoer. Dette gjør det enkelt å dele online. Naturligvis kan du imidlertid lagre videoen på din lokale stasjon og dele den på den måten. Og selvfølgelig, hvis du lagrer i Flash-format, må du være i stand til å være vert for filen på et nettsted eller legge den inn i et Flash-støttende dokument (for eksempel OpenOffice Impress).

Du må ta tak i installasjonsfilen, som er en .exe-fil som ligger på Webinaria-nettstedet. Med den filen på din lokale stasjon, dobbeltklikker du på den for å starte installasjonsprosessen.

Installasjonen er en typisk Windows-applikasjonsinstallasjon, så du finner ingen overraskelser der.

Bruker Webinaria

Den grunnleggende bruken er enkel. Du finner menyposten i Windows Start-menyen under Webinaria-undermenyen. Klikk på Oppfør en opptak for å åpne hovedvinduet ( figur A ).

Figur A

Som du ser er det også hurtigtaster du kan bruke til å starte, pause og stoppe opptak.

Før du begynner å ta opp, må du sørge for å ta vare på noen få enkle konfigurasjoner. Klikk på kategorien Alternativer og angi konfigurasjonsalternativer du trenger. Inkludert i de tilgjengelige alternativene er

  • Ta opp lydfortelling (av / på)
  • Ta opp webkameravideo (av / på)
  • Fangeområde (hele skjermen, vinduet, tilpasset)
  • Bildefrekvens (5, 10, 15 bilder per sekund)

Hvis du enten har et webkamera eller lydopptaksenhet, må du gå til maskinvaredelen og konfigurere disse alternativene. Til slutt er den siste konfigurasjonen å sørge for at skjul vinduet når innspilling-boksen (i kategorien Innspilling) er merket slik at Webinaria-vinduet skjuler seg når du treffer Record.

Nå som du er konfigurert, klikker du på Record-knappen og begynner å lage din screencast. Du vil merke at når Webinaria skjuler seg, går den til systemfeltet. For å stoppe, pause og starte på nytt, kan du bare høyreklikke på det ikonet og velge hva du vil gjøre. Hvis du ikke vil vise handlingen ved å klikke på det ikonet i skjermen, kan du bruke følgende hurtigtaster:

  • R - for å ta opp eller fortsette
  • P - for å pause en innspilling
  • S - for å stoppe et opptak

Når du klikker på Opptak-knappen, blir du spurt om hvor du vil lagre filen og hvilken type fil du vil lagre innspillingen som. Du kan bare lagre filen som en .AVI-fil fra opptakeren. Webinaria Editor lar deg ta vare på alle nødvendige triks.

Webinaria Editor

Når du har stoppet innspillingen, åpnes Webinaria Editor ( figur B ). Det er her du gjør alle de mer fancy triksene med videoen din, inkludert lagring i Flash-format, legge til tekst, legge til intervaller, se på videoen din ramme for ramme og forhåndsvise og publisere videoen. MERKNAD: For å publisere videoen din på Webinaria-siden, må du registrere deg for en gratis konto.

Figur B

Heldigvis inkluderte utviklerne en ramme-for-ramme-visning, noe som gjør det enkelt å legge til intervaller.

Hvis dette bare er en enkel skjermvisning der du demonstrerer for brukerne dine hvordan de skal ta seg av oppgaver i operativsystemet (eller et spesifikt program), trenger du sannsynligvis ikke å redigere filen. Når du er ferdig, kan du deretter lagre filen som den er eller lagre den som en Flash-fil.

Men si at du vil legge til tekst for å fremheve en seksjon eller til og med lyd for å fremheve en seksjon. For å gjøre dette må du først legge til intervaller. For å legge til et intervall, klikker du på Legg til intervall-knappen, og et lite blått rektangel vises på tidslinjen. For å endre lengden på intervallet, klikker du på høyre eller venstre kant av intervallet og drar det. Lengden på intervallet vil avhenge av hvor mye tid du trenger for enten tekst- eller lydeksemplet.

gotchas

Det var et par problemer jeg kom over med Webinaria. Den første skyldes det faktum at jeg kjørte Windows 7 i en virtuell maskin på Ubuntu 9.04. Webinaria Editor (hvor du kan redigere videoene dine og legge til tekst, stemme osv.) Kjører ikke inne i en virtuell maskin. Så jeg flyttet til en fullverdig Windows-installasjon der Webinaria gikk helt fint.

Siste tanker

Webinaria er et av de enkleste skjermkastverktøyene jeg har brukt på lenge. Hvis du trenger å lage enkle skjermbilder for å hjelpe klasserommene eller brukerne dine, er dette verktøyet verdt en lang titt.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com