Rapport: Adopsjon av DevOps skaper kaos i bedriften

De største utfordringene ved å ta i bruk DevOps Det er ikke noe lett med DevOps og skyen. Ny produktansvarlig for Relic Jim Gochee deler viktige tips for å overvinne utfordringer med digital transformasjon i bedriften.

En ny rapport fra programvareanalysikfirmaet OverOps fant at mens DevOps-adopsjonen fortsetter å vokse, fører det faktisk til "pålitelighetskaos."

I en skarp kontrast til målet de fleste organisasjoner har når de tar i bruk DevOps, beskriver OverOps rapport et miljø i uro: Utviklere bruker fortsatt mye tid på feilsøking, ansvarlighet mangler og raskere distribusjonstid fører til produksjonsfeil som kunne vært unngått .

Spesiell rapport

Å ri DevOps-revolusjonen

Du kan laste ned alle artiklene i denne spesialrapporten i en PDF (gratis registrering kreves).

  • Les mer

Alt dette døme og dysterhet kan få det til å virke som om rapporten fokuserer på at DevOps ikke har revolusjonert bedriften, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Som med implementeringen av enhver organisasjonsstruktur, må DevOps gjøres riktig; når det ikke er det, er det sikkert at det er problemer.

Heldigvis er det løsninger for DevOps-organisasjoner som er sympatiske for funnene i denne rapporten.

Hva skjer i DevOps?

Hvis rapporten skal tro, kan det å spørre den gjennomsnittlige utvikleren eller IT-operatøren om de bruker DevOps, gi et resultat som får den til å se ut som en enestående suksess: Noen 75, 9% har delvis vedtatt, eller vurderer å ta i bruk DevOps, og 17, 8% har fullt ut vedtatt det, noe som gjør den totale prosentandelen av selskaper i DevOps-riket 93, 7%.

Sammen med økt bruk av DevOps kommer økt harmoni mellom utviklere og operasjoner: 73% av de spurte mener applikasjons- og tjenestekvalitet er et delt teamansvar, og 66, 9% sier at hele teamet har skylden når noe går galt.

Nedsatt fingerspiss og forbedret følelse av team er gode resultater av implementering av DevOps, men fra her begynner ting å se litt dystre ut.

DevOps mørke hjertet

Med DevOps et nesten universelt konsept i den moderne virksomheten, er det grunnen til at det kommer til å være problemer. I så fall indikerer tallene i OverOps-rapporten at det er mer enn bare en implementeringsfeil på jobben: Noe går galt i mange DevOps-organisasjoner.

Ta for eksempel automatisering: DevOps er designet for raskere utgivelsesplaner, noe som betyr at automatiserte verktøy brukes til å fange en økende prosentandel av programvarefeil. Til tross for økt bruk av automatisering, sa 76, 6% av de spurte at de fremdeles bruker manuelle prosesser, og sjokkerende 52, 2% er avhengige av at kundene forteller dem om feil.

All den manuelle feilsøkingen tar tid, med 20% av de spurte som sier at de bruker en hel arbeidsdag i uken på å fikse feil, og ytterligere 42% bruker mellom halvannen og en hel dag.

Tenk tilbake på det delte ansvaret som utviklere og operasjoner føler under DevOps, og du kan begynne å se hvor OverOps 'rapport går: Det store problemet i DevOps er forvirring.

Bilde: OverOps

De største bekymringene som DevOps-fagfolk har for prosessene sine, kommer tilbake til én ting: forvirring.

DevOps er ment å gjøre programvarens livssyklus mer fleksibel, produktene mer pålitelige og teamene mer samarbeidsvillige; men uten klare marsjordrer, er det umulig for et team å gjøre det.

OverOps kaller et av de største problemene DevOps står overfor "multiple eiere = ingen eiere" -syndromet, som er noe IT-ledere og lederutviklere trenger å nippe i knoppen før det kan slå rot.

DevOps er en prosess, men det er også en filosofi som må endre hele måten arbeidet blir gjort på. Suksess betyr å ha ressurser tilgjengelig, roller tildelt og strukturer som er tydelig skissert før du overveier implementering.

Hvis du ser refleksjoner fra organisasjonen din i denne rapporten er det ikke for sent, men ikke vær redd for å rive ting ned og begynne på nytt: DevOps suksess starter ved stiftelsen.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Nesten alle selskaper har, eller vurderer, implementering av DevOps, men mange opplever problemer med implementeringene sine som skaper organisatorisk kaos. - OverOps, 2018
  • DevOps-fagfolk sier at forvirring er det største problemet de står overfor. En vellykket DevOps-implementering må ha klare standarder, roller og ansvar tildelt alle team før implementeringen begynner. - OverOps, 2018

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com