Rapport: Dårlig trening, mangel på teknisk holdning av ledere fra suksess

Video: Hvorfor "New Collar" -arbeidere vil fylle jobben for cyber-ferdigheter IBM Security David Jarvis forklarer fordelene ved å ansette ansatte med et bredt spekter av erfaring, ferdigheter og egnethet.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Bedrifter bør investere mer i lederne i selskapet sitt, og gi dem teknologitrening og veiledning for lederroller. - West Monroe Partners
  • Bedre trening, spesielt innen automatiseringsteknologier, vil gjøre det mulig for ledere å bruke tiden sin mer klokt. - West Monroe Partners

Bedrifts- og teknologikonsulentfirma West Monroe Partners gjennomførte en undersøkelse av 500 ledere over hele USA, og peppet hver for seg med spørsmål om arbeidsflyt, ledelsesstruktur, bruk av teknologi og mer.

West Monroe fremhevet dagens styrke i økonomien, men advarte selskaper om at økonomiske nedgangstider ofte er rett rundt hjørnet, og det er i deres beste interesse å forberede seg i forkant av endringer.

Når de snakket med ledere i selskaper over hele landet, fant de ut at mange ledere følte seg overarbeidet, underutdannet og ikke i stand til å maksimere tiden sin på kontoret på grunn av administrative veisperringer.

Ledere siterer ofte at de ikke er klar over hvor mye ledere som har på tallerkenene og hvor mye dette trekker dem fra å styre operasjoner og mennesker, sier West Monroe i en utgivelse skrevet av Jeffrey Arnold, Michael Hughes og Yves Leclerc.

Utgivelsesforfatterne bemerket også at ledere "burde ta grep nå for å oppnå optimal effektivitet som kan isolere virksomhetene deres fra økonomisk volatilitet."

Flertallet av bedriftsledere føler seg "fastlåst" av administrative oppgaver, og som svar på dette har mange selskaper prøvd å automatisere eller digitalisere visse prosesser. Men selv med automatisering, skrev West Monroe at 24% av lederne sa at de fortsatt måtte bruke fem eller flere timer på administrative oppgaver om dagen, og 44% av lederne sa at de ikke fikk noen opplæring på automatiseringsverktøy.

Selv om bedrifter og ansatte ser positiv avkastning fra automatiseringsteknologi, kan selskaper bare maksimere avkastningen ved å gjenspeile folket og prosessene også, "skrev West Monroe i utgivelsen.

Utgivelsen gikk på: "Ettersom automatiseringsverktøy blir en bærebjelke på arbeidsplassen, vil selskaper måtte ta seg tid til å evaluere hvilket verktøy som passer riktig for teamet deres, og hvordan de vil ombord ledere på plattformen."

Studien berørte også behovet for mer omfattende lederopplæring. Av de spurte lederne sa 59% som hadde tilsyn med minst to personer at de ikke hadde fått noen opplæring i det hele tatt, og 41% av personene som hadde tilsyn med 3-5 ansatte sa at de ikke hadde fått noen opplæring.

For å håndtere dette sa ledere at de ble tvunget til både å lære på jobben og modellere seg etter tidligere sjefer, heter det i rapporten. De som hadde fått en slags opplæring, sa at det hjalp dem å takle arbeidsmengden og administrere sine ansatte.

"Av ledere som har fått opplæring før de ble manager, føler 85 prosent at ansvaret for deres rolle blir tydelig kommunisert, og 92 prosent føler at de har en tilstrekkelig balanse mellom arbeidsliv, " sa West Monroe.

Studien fortsetter med å diskutere måter bedrifter kan maksimere lederes innsats på. Mer enn en tredjedel av alle spurte sa at de ikke en gang hadde fått klare direktiver om hva jobben deres innebar, og tvang dem til å finne ut av det mens de gikk. Dette gjorde det vanskeligere for dem å fokusere på den delen av jobben de følte trengte mest tid: Å styre andre. Når de fikk klare instruksjoner og instruksjoner om hva de skulle gjøre, følte ledere at de kunne veilede sine ansatte mer effektivt og levere selskapets mål.

"Undersøkelsen vår viser at hvis ledere legger inn tid og krefter når det gjelder å trene lederne sine og søker teknologi eller automatiseringsløsninger for administrative prosesser, vil de høste positive resultater i en bedriftsomfang, " skrev de. "... Under en nedtur vil ledere med høy ytelse være nøkkelen til å lede organisasjonen gjennom endring, maksimere effektivitet og produktivitet og opprettholde ansattes engasjement."

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com