Forskere håper 5G-utvidelse revolusjonerer dataanalyse

Cisco Live 2019: Nye inntektsstrømmer er mulige med 5G-infrastruktur En ny Cisco enhetlig domenestruktur kan forbedre inntektsstrømmene.

Data har alltid vært verdifull for en rekke forretningsmessige formål, men ettersom 5G fortsetter å utvide over hele verden, innser mobiltjenesteleverandører og andre selskaper at de trenger å tenke nytt på hvordan de bruker og presenterer nye troves med informasjon.

ABI Researchs 5G Cloud Data Management-rapport peker på produksjonsindustrien som enkle bevis på verdien innovativ datahåndtering kan gi. I følge deres studie er det forventet at årlige inntekter fra analyse- og datatjenester i industrien vil nå 82 milliarder dollar innen 2030.

Muligheten til å samle inn, sortere, presentere og bruke data vil være avgjørende nå som bedriftene vil ha mer tilgang til informasjon takket være 5G-nettverk. Rapporten sier at akkurat nå er de fleste data "forblir mørke, forskjellige og isolerte."

"Dette hybridmiljøet krever et 5G-datastyringssystem som hviler på en (sky) datastyringsinfrastruktur forankret på to pilarer: en, et standardisert dataformat; og to, interoperabilitet på tvers av flere nettverk (f.eks. 4G og 5G), " sa Don Alusha, senioranalytiker ved ABI Research.

"Videre er innhenting av både strukturerte data og ustrukturerte data fra henholdsvis nettverks- og IT-siden et sentralt krav for den ettertraktede datasentriske operasjonen industrien søker, sa Alusha.

Spesiell rapport: Hvordan 5G vil transformere virksomhet (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Leverandører og tjenesteleverandører går nå over til en datasentrisk modell etter mange års bruk av en app-sentrisk tilnærming. Bedrifter som Amazon, Cloudera og Microsoft er ledende ved å selge enorme datalagringsplasser og analyseverktøy i tillegg til tjenester som gir ytelse, skalerbarhet og tilgjengelighet.

"Med andre ord selger de brukervennlighet i skala, en prestasjon de kan oppnå i kraft av en harmonisert og integrert teknologi, menneskelig kapital og riktig organisasjonsmiljø, " ifølge studien.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

"For at nyskapende brukssaker skal kunne realiseres, må analytiske prosesser være gjennomgripende og benytte seg av en enhetlig datasjø, et område som, i motsetning til spillere på nettet, operatører ennå ikke har utnyttet fullt ut for inntektsgenerering eller driftseffektivitet. Videre er en datastrategi fortsatt et nøkkelen til det bredere 5G-skydatadministrasjonspuslespillet og AT&T og Telefonica utnytter vellykket, "sa Alusha.

Studien påpekte at flere bedrifter trengte å prioritere datainnsamling på grunn av sin verdi og finne nye måter å gi tallene mening i en forretningssammenheng. Studien viser en rekke verdifulle brukssaker som har vært vellykket i en rekke bransjer.

"Leverandører som tilbyr 5G skydata og trafikkstyringsløsninger kan vurdere å etablere et" analytisk miljø "som et symbiotisk tillegg til deres store dataplattformer, " sa Alusha. "Betydning av en altomfattende plan som guider MSP-er mot riktig kultur og insentivsystemer som skaper og opprettholder bruken av analyseverktøy (datalag og programvareverktøy)."

I rapporten sa forskere at de forventet utvidelse av 5G for å tvinge selskaper ut av siloene sine og inn i et større miljø som ga større tilgang til mange nye opplysninger.

Noen selskaper, som Ericsson, Nokia og Cloudera, begynte å utvide tjenestene sine til å tilby åpne API-er, standardiserte grensesnitt, komplementære analyserammer som adresserer resultatstyring, datateknikk og datavarehusbrukssaker som ligger i skyen eller i lokalene.

"MSPs, derimot, må påta seg et prosess re-engineering-selskap der eksisterende prosesser og tilhørende funksjoner er vevd med de riktige datastrømmene for å lykkes med å skifte til en datadrevet virksomhet og datasentrisk virksomhet, " la Alusha til.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com