Gjennomgang: Linksys E2100L SOHO WiFi-ruter

Linksys E2100L er en avansert WiFi-ruter for hjemmebrukere eller småbedrifter med en vri: Linux inni.

Merk: Denne vurderingen ble utført basert på en enhet som forfatteren kjøpte med egne midler. Foto er høflighet av Cisco.

spesifikasjoner

 • Firma: Cisco / Linksys
 • Produkt: Linksys E2100L
 • Pris: $ 119.99 (Listepris)
 • Tilkobling: 1 Ethernet-port for Internett, 4 10/100 porter, Wireless-N, USB (for lagring)
 • Tilleggsinformasjon: Produktnettsted

Hvem er det for?

Linksys E2100L-ruteren presenterer seg som et steg opp fra baseline WiFi-rutere for hjem og små bedrifter som trenger flere konfigurasjonsmuligheter. Utsiktene til Linux på innsiden er potensielt tiltalende for entusiaster og IT-proffer.

Hvilke problemer løser det?

E2100L har noen få ekstra funksjoner som du vanligvis ikke finner i en avansert WiFi-ruter. For eksempel har den en innebygd lagringsserver som fungerer med tilknyttet USB-lagring. "L" i modellnummeret står for "Linux" med implikasjonen at du vil kunne tulle med denne enheten mye mer enn du normalt kan gjøre med en avansert WiFi-ruter.

Utrolige funksjoner

 • Forhåndskonfigurasjon: Sammenlignet med tidligere modeller av Linksys-rutere, er E2100L litt enklere å jobbe med for avanserte elementer. For eksempel er QoS enklere å sette opp, og portvideresendingen har flere spor for folk som driver med mange tjenester.
 • Lagringsserver: Hvis du vil ha en enkel måte å få delte lagringsplasser på nettverket, er det bare å koble en USB-stasjon til systemet, og det er klart til å gå med minimal innsats.
 • Enkel oppsett: Hvis du er en mindre kunnskapsrik bruker, kommer ruteren med en CD som enkelt kan konfigurere den (og datamaskinen din).
 • Linux på innsiden: Det er fint at enheten kjører Linux; det åpner potensielt døren for noen interessante muligheter for å tulle.

Hva er galt?

 • Pris: For en ruter som ikke har mange forskjellige funksjoner, er den ganske kostbar.
 • Ingen Gigabit: Hvor mye kan det ha gitt kostnadene for enheten å plassere Gigabit Ethernet-porter i den i stedet for 10/100? Dette betyr at du kobler en GigE-bryter til den for kablede PC-er, og hvis du velger å bruke lagringsserveren, kjører den sakte.
 • Linux er ikke utsatt: Nå er det forståelig at Linksys ikke vil at du skal kaste deg rundt under panseret og deretter ringe supportstaben deres. Men "Linux Inside" er alt markedsføring og ingenting annet. Faktum er at det ikke er noen åpenbar måte å komme til det underliggende operativsystemet.

Konkurransedyktige produkter

 • Netgear WNR2200
 • D-Link DGL-4500
 • Del Max N300 trådløs N + ruter

Ergo for virksomheten

Linksys E2100L tar den grunnleggende SoHo WiFi-ruterformelen, og legger Linux til miksen. På papiret høres dette bra ut; Det virker som om du vil ha muligheten til å gjøre noe ryddig med ruteren din, spesielt gitt USB-porten.

For eksempel kan det være lurt å bruke ruteren til å fungere som en VPN-server, finpusse brannmurinnstillingene "bare så" eller kanskje til og med kjøre en Web- eller e-postserver på den. Dessverre kommer ikke dette til å skje, i det minste uten massevis av krefter.

Den triste sannheten er at Linksys satte Linux på denne ruteren og annonserer den som sådan, med markedsføringsfraser som "tilpassbar kontroll over ditt trådløse nettverk for Linux-proffer" og "koble enhetene dine til en trådløs ruter som bruker Linux-operativsystemet og gir deg flere alternativer for tilpasning av nettverk, "men det underliggende operativsystemet er helt skjult for bruk. Disse markedsføringsuttrykkene (hentet direkte fra nettstedet deres) innebærer absolutt at du kan komme under panseret og finpusse den, men virkeligheten er at dette er den samme nettbaserte konfigurasjonen som du ser på alle andre Linksys-enheter, med nøyaktig de samme konfigurasjonsalternativene (annet enn den innebygde lagringen) som min WRT54G som jeg kjøpte i 2008, hadde.

Så, hva rettferdiggjør 40 dollar ekstra i forhold til, for eksempel, Netgear WNR2200 (som jeg så på Amazon for bare 59 dollar)?

Vel, det er den innebygde fildelingen. Jeg antar at hvis du vil gjøre intern fildeling, og ingen av enhetene i nettverket ditt alltid er på, eller du ikke kan finne ut hvordan du kan dele fildeling i operativsystemet ditt du velger, kan dette være et nyttig alternativ.

Ingen virksomheter bør imidlertid bruke dette, fordi de ikke har noen evne til å enkelt sikkerhetskopiere dataene sine, og jeg vil ikke anbefale at hjemmebrukere lagrer noe viktig på det heller. Fra det jeg kan fortelle, er det ingen måte å endre arbeidsgruppeinformasjon, enn si bli med i et Active Directory-domene. Ironisk nok er det heller ingen NFS-tilgang for Linux-brukerne.

For å gjøre ting verre, er kablede porter 10/100, ikke Gigabit Ethernet, så alt stort som er lagret vil bli overført mye tregere enn det trenger å være. Når du bruker de kablede portene i det hele tatt, vil du virkelig hente en GigE-bryter separat og koble den til ruteren, slik at de kablede datamaskinene i det minste kan kjøre på full hastighet. Dette var ærlig sjokkerende for meg, jeg kan ikke huske sist jeg så en PC med bare 10/100 NIC, så hvorfor lage en ruter med 10/100 porter?

Hvis du virkelig vil ha en ruter med Linux på den, kan du videreføre E2100L; for alle formål er det underliggende operativsystemet uten betydning siden du ikke kan komme til det. Hvis du trenger å dele viktige data, kan du bruke en riktig filserver som kan utføre sikkerhetskopier regelmessig og støtter all funksjonaliteten du virkelig trenger, som Active Directory og Windows Workgroup-deltakelse, NFS-tilgang osv. For brukere som trenger høy hastighet dataoverføring mellom enheter, vil du (igjen) ha en annen enhet eller en ekstern bryter. De eksklusive funksjonene til E2100L er alle holdt tilbake av sine begrensninger, og det er vanskelig å se bruke mer på denne enheten som konkurrentene.

Bruker vurdering

Har du møtt eller brukt Linksys E2100L SOHO WiFi-ruteren? I så fall, hva tror du? Ranger opplevelsen din og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i vår anmeldelse.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

© Copyright 2021 | mobilegn.com