Gjennomgang: Microsoft Internet Explorer 9

Tidligere år var utgivelsen av en ny nettleser en stor sak da forskjellige konkurrenter kjempet for markedsandeler. De siste årene ser det imidlertid ut til at nettleserkrigene har falt i en slags kald krig, med markedsandeler blant aktørene som holder relativt jevn.

Denne status quo har skjedd til tross for at nettleseren har blitt en av de viktigste applikasjonene for en Internett-tilkoblet verden. Dette er grunnen til at Microsofts utgivelse av Internet Explorer 9 denne uken er så viktig for så mange markedsaktører.

Se hvordan Internet Explorer 9 ser ut i TechRepublic Gallery: First Look: Microsoft Internet Explorer 9 final version.

Og selv om Internet Explorer 9 fungerer bra og har flere fine nye funksjoner, ber den også brukerne endre måten de tenker på nettsteder. Den endelige suksessen med IE9 kan veldig henge sammen med Microsofts evne til å overbevise brukere om å akseptere denne endringen i tenkning som en mer "vakker" måte å oppleve World Wide Web.

MERKNAD: Internet Explorer 9 fungerer ikke med Windows XP i det hele tatt.

spesifikasjoner

Operativsystem: Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2. IE9 er tilgjengelig for både 32-biters og 64-bitersversjoner av Windows.

Hva jeg liker

Til tross for hva du kanskje har lest fra hatere på internettfora, er Microsoft Internet Explorer 9 en brukbar nettleser. Microsoft har lagt en viss konsentrert innsats i backend-rendering-motoren for å dra nytte av moderne flerkjede CPUer og andre teknologier for å øke visningshastigheten.

IE9 støtter også et renere, mer minimalistisk uttrykk og preg som speiler det renere utseendet og følelsen til en av de største konkurrentene - Chrome. Ved å flytte faner for åpne websider til en linje parallelt med adressefeltet, gir Microsoft mer rom for selve visningen av selve websiden. Jeg foretrekker mye mindre verktøylinjefast eiendom selv, så dette er nyttig.

Det jeg ikke liker

I årenes løp har jeg utviklet en enorm liste over bokmerkede lenker som jeg har med meg fra nettleser til nettleser. Det er min foretrukne metode for nettlesernavigering. Og siden det er så viktig for meg, liker jeg å ha lett tilgang til den listen. IE9 plasserer ikonet som lenker til den listen opp i høyre hjørne i form av et veldig lite ikon. Jeg liker det ikke der. Jeg føler at jeg må jakte på listen over bokmerker. Og å feste listen over bokmerker til siden av visningsvinduet tar for mye eiendom til å være nyttig. Jeg ønsker flere alternativer.

Imidlertid har Microsoft en grunn til å gjøre dette - de prøver å endre brukeratferd når det gjelder lenker til nettstedet. Fordi IE9 er integrert så tett med Windows 7-operativsystemet, ønsker Microsoft at du ser på nettsteder som applikasjoner som ikke destinasjoner. Denne tenkningsendringen er mulig og oppmuntret fordi du med IE9 kan knytte nettstedkoblinger til oppgavelinjen i Windows, som du vil.

Dette er en av de funksjonene som jeg kan se noen fordeler med hvis du bruker nettleseren din til å få tilgang til nettbaserte applikasjoner til produktive formål. For eksempel har vi på TechRepublic mange nettleserbaserte applikasjoner som vi må ha tilgang til hver dag, og det er fornuftig å ha det praktisk på oppgavelinjen (hvis vi fremdeles ikke satt fast med XP på arbeidsstasjonene våre).

Men for generelle brukere som har lenker til 10 World of Warcraft-relaterte nettsteder, pluss flere for å spore fantasysportlagene sine, pluss flere nye nyhetssider, pluss lenker til The Onion, og som vet hva annet, vil oppgavelinjen bli overfylt svært raskt. En organisert liste over favorittbokmerker ser ut til å være et bedre valg for meg.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Spesielle funksjoner

  • Ny faneside : Velg en ny fane i IE9 og du får en side med foreslåtte nettstedkoblinger basert på nettleserloggen din. Selv om dette er en god idé, er det også en funksjon som Chrome har hatt på lenge.
  • Én boks søk og adresse: Søkeboksen og adressefeltet er den samme. Skriv inn et søk i boksen, og standard søkemotor vil returnere resultatene.
  • Festede nettsteder: Dra adressen til et nettsted fra adressefeltet til oppgavelinjen, og du kan feste den der slik at den er tilgjengelig neste gang.
  • Windows 7-integrasjon: Internet Explorer 9 integreres med Windows 7-operativsystem med hensyn til funksjoner som snap- og hopplister for festede nettsteder på oppgavelinjen.
  • InPrivate-surfing: Ved å gå inn i InPrivate-surfe-modus, kan en bruker surfe på nettet uten å opprette en surfehistorikk, midlertidige Internett-filer eller formdata eller beholde informasjon om informasjonskapsler.

Konkurranse

  • Chrome
  • Firefox
  • Opera
  • Internet Explorer 8

Bunnlinjen

Microsoft Internet Explorer 9 er en god nettleser med noen fine funksjoner som absolutt fortjener din vurdering; det er imidlertid ikke et revolusjonerende hopp i nettleserteknologi som for alltid vil endre måten vi samhandler med Internett.

Som du kanskje forventer, gjør IE9 flere forbedringer av standarder etablert av Internet Explorer 8; det gjør imidlertid også flere endringer som noen brukere kanskje ikke tar for med en gang. Å få brukere til å endre engasjert atferd kan være et tvilsomt forslag.

For en er jeg ikke begeistret for noen av de nye funksjonene. Jeg har faktisk funnet noen av dem irriterende forvirrende. Bare tiden vil vise om den første reaksjonen min er vunnet av de nye funksjonene som finnes i Internet Explorer 9, men jeg er villig til å prøve det. Det burde du kanskje også.

Bruker vurdering

Hva synes du om Microsoft Internet Explorer 9? Har du prøvd det? Hva liker du spesielt ikke med IE9? (Og ikke bare si at det er fordi det er Microsoft - tilby noen fakta for å sikkerhetskopiere det.) Hva liker du?

© Copyright 2020 | mobilegn.com