Salesforces Leyla Seka: Desk.com-sjef. Peace Corps-veteran. Snøkloddesamler.

Leyla Seka elsker å gå. Hun går hver dag og teller sine fotspor. Turgåing er hennes lidenskap. Det rydder tankene hennes, får henne til å tenke, utfordrer henne.

Seka bor på en høyde i Berkeley, California, og hun må klatre ofte. Det er dager da hun kommer tilbake fra jobben sin i Salesforce, at hun bare må legge hodet ned og fortsette å gå oppover bakken, fortsette å gå mot målet sitt, uansett hvor vanskelig det er eller hvor mye hun vil stoppe. Det er representativt for så mange utfordringer i livet.

Bilde: Leyla Seka

Seka, sjefen for Desk.com for Salesforce, har alltid presset på seg selv for å lære mer, prøve hardere, utforske flere alternativer. Hun er datter av innvandrerforeldre, som hjalp til med å innpode den verdien i henne. Faren er østerriksk og moren er tyrkisk, og de møttes på college i California. Seka gikk på internat for videregående skole, deretter til University of California, Davis, hvor hun studerte internasjonale relasjoner og fransk.

Etter studiene begynte hun i Peace Corps. Hun ønsket noe større enn bare å flytte over til San Francisco og prøve å få en jobb. Hun ville se verden. Så hun dro til Mali i 1996. Hun jobbet som småbedriftskonsulent og lærte mye om å styrke kvinner til å produsere bærekraftige virksomheter. Og mens hun var der, møtte hun mannen som til slutt skulle bli mannen hennes, og de flyttet tilbake til Bay Area, klare til å starte den neste fasen av livet.

"Det var veldig rart, internett skjedde i utgangspunktet mens vi var der. Selvfølgelig ville vi høre om det og lese om det, men vi hadde knapt strøm, enn si datamaskiner, og hadde ingen forestillinger om det, " sa hun sa.

De kom hjem og foreldrene hennes hadde kjøpt en datamaskin. De fikk på Yahoo, og klikket på hver eneste annonse de så, forferdelig, men skeptisk til denne nye verdenen. "Vi begge var som, hva er det alle som gjør så store ting om!"

Mens hun prøvde å gjøre opp under dot com boom, møtte Seka en gründer og ble ansatt som ansatt nummer én for en spin-off av et programvareselskap. Hun hjalp til med å skrive forretningsplaner og jobbe med konsulenter. En dag spurte sjefen hennes hva hun ellers ville ha å gjøre, og hun sa tilfeldig "produktsjef."

Så hun ble produksjonssjef. Hun kjøpte bøker på Amazon og begynte å lese opp hvordan hun skulle gjøre den jobben. Etter åtte måneder brettet selskapet, men da fikk hun jobb hos Vivant som produktsjef.

"Jeg lærte veldig raskt, elsket tempoet, elsket hvordan det føltes, " sa hun. "Alle prøvde alltid kreativt å angripe og løse problemer, jeg syntes bare det var kjempebra."

Seka jobbet deretter som produktsjef i flere år, selv da selskapet ble kjøpt opp to ganger til, først av Evolve Software og deretter Primavera Systems. Deretter bestemte hun seg for at hun virkelig ville jobbe på Salesforce, hvor kontoret lå rett over gaten, der mange av vennene hennes jobbet. Hun ble ansatt til AppExchange som seniordirektør for markedsføring og allianser.

Hun ble i den stillingen i seks år, før hun begynte å "få kløe", og ville gjøre noe nytt. Seka flyttet over til Desk.com, som er Salesforces kundesupport-app for raskt voksende selskaper som leverer kundesupport med e-post, mobil, chat, telefon og sosiale nettverk.

"Jeg hjelper nå små selskaper med å finne ut hvordan de skal samarbeide med kundene sine, finne ut hvordan de vokser og bli større, og jeg tar vare på dem, " sa hun. Noen av klientene hennes inkluderer GlamSquad, Lyft og Barkbox.

"Alle disse små selskapene endrer måten folk ser på dem. Deres skiller er at de er oppmerksom på kundene, de lytter, " sa hun. "Det er så mye endring, men det store er at kunden eier merkevaren din nå."

Endring i tech-verdenen er ikke noe nytt for Seka - hun har vært i Bay Area for det hele, og elsker det meste av veksten som har skjedd. Selvfølgelig er noen av effektene ikke ideelle, men generelt sa hun at hun ser det trives, og det er større anstrengelser fra folk for å hjelpe hverandre. Det minner henne om den gangen hun kom tilbake etter sine to år i Afrika.

Siden hennes tid i Peace Corps er det viktig å gjøre mer enn bare å tilfredsstille seg selv for Seka på alle livsområder, spesielt i karrieren. Og hun føler at Salesforce gjør det bra, spesielt med dets filantropiske og miljømessige arbeid.

"Jeg ser virkelig Salesforce i stand til å gjøre fantastiske ting, men også bare hjelpe Bay Area til å produsere flotte mennesker. Jeg er virkelig spent på å være en del av det, " sa hun. "Noen ganger når jeg kommer inn i byen, begynner hjertet mitt å slå veldig fort."

I hennes egne ord ...

Hva er noen av hobbyene dine?

"Jeg har to små barn, en syvåring og en fireåring, så de tar utrolig mye tid ... fotball og alle aktiviteter og lesing og sånt. Det er et stort stykke av det. Jeg leste mye, fin måte å slappe av, samle rare ting ... Jeg vokste opp her og familien er her, alle vennene mine, alle har et travelt sosialt liv, så jeg prøver å se dem. Jeg liker å lage mat, og reiser mye fordi foreldrene mine ikke var fra dette landet, så vi tilbrakte flere ferier utenfor det. "

Hvilke rare ting samler du på?

"Vintage lunsjbokser, små snøklokker. Min favoritt ... Jeg liker veldig små og fra byer, det er et tema for det. Min favoritt er denne fra Firenze, en vespa med en snøklode på seg .. Jeg har en fra Roma som har en liten liten snøklode og rød mini i seg. Jeg er så gal at jeg liker snøklokker, det har jeg alltid, så det ble bare en morsom ting. Nå gjør alle det. Vintage lunsjbokser, jeg har Charlie's Angels, Wonder Woman, Star Wars. Jeg dro på en vanvittig samling av lunsjbokser. "

Hvordan jobber du best?

"Jeg jobber best i et team. Jeg jobber med teamet mitt og føler meg heldig ... min favorittdel er mennesker jeg omgir meg med. Og prøv å ikke bevege meg fra planen. Noen ganger en litt annen vei, vinkel, men prøv å holde deg fokusert ... Det beste på jorden å gjøre er å gå. Bare gå ut og gå. Du kommer kanskje ikke tilbake i svaret, men et fornyet perspektiv. "

Når du ser tilbake, hva er noen råd du vil gi deg selv?

"Jeg skulle ønske at jeg hadde lært å kode. Det er min egen personlige beklagelse. Noen råd jeg hadde hatt for meg selv er bare å ikke bekymre meg så mye. Jeg bekymrer meg mye for alt, men bare stoler på meg selv og ikke bekymre deg Så mye. Hvis du jobber hardt og er en empatisk hyggelig person og virkelig prøver å hjelpe mennesker, vil gode ting skje. Det tror jeg virkelig. "

© Copyright 2020 | mobilegn.com