Samsung legger til to modemer for å aktivere bredere 5G-utrulling

MWC19 Los Angeles: Samsungs tilstedeværelse i 5G-revolusjonen Samsungs 5G-radioenheter er bare ett av initiativene på veien mot 5G.

Samsung avduket to nye modemer på torsdag som den sa at ville bidra til å øke utrullingen av 5G ved å muliggjøre en omtrentlig 25% reduksjon i størrelse, vekt og strømforbruk på Samsung basestasjoner.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Flyttingen kommer da utvidelsen av 5G fortsetter over hele USA etter debut i markedet tidligere i år.

Derek Johnston, markedsdirektør for Networks Division i Samsung America, skrev et blogginnlegg som forklarte at et av nøkkelelementene i de første offisielle 5G-nettverksutrullingene har vært feltprogrammerbare gate-array-brikkesett, som er populære på grunn av designfleksibiliteten og programmerbarheten.

Men ett av ulempene er at du trenger å installere mer enn ett for å ha nok prosessorkraft til å støtte 5G-nettverket. Med flere brikkesett kommer høyere kostnader knyttet til økt strømforbruk og mer fysisk plass som trengs for lagerutstyr.

Mini-ordliste: 5G-termer du bør vite (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

"Samsung har utnyttet ledelsen innen halvleder- og nettverksteknologi - og kombinert den med sin ekspertise innen 5G-forskning og utvikling - for å introdusere et av bransjens første SoC 5G New Radio-modemer: S8600 og S9100, " skrev Johnston.

ASIC-baserte system-on-a-Chip (SoC) produktdesign er blitt populære fordi de er mer strømeffektive og har økt driftsfrekvensegenskaper, og dekker de høye volummasseproduksjonskrav som industrien nå krever.

"Disse nye modemene støtter to arkitektoniske alternativer for operatører. S8600 gir Samsung sin digitale enhet i separate radio-digitale konfigurasjoner for både 4G og 5G, mens S9100 driver Samsungs 5G integrerte tilgangsenhet, " la han til i sitt blogginnlegg om de nye modemene .

Johnston la til at de fleste selskaper velger mer strømbevisste kretser som er permanente og applikasjonsspesifikke, i motsetning til kretsløp som må programmeres eller konfigureres på nytt. De nye Samsung-verktøyene vil hjelpe til med å støtte 5G-nettverk som er enklere å aktivere, mindre i størrelse og mer effektive i hvordan de bruker strøm, sa han.

I slutten av oktober viste Samsung frem S9100-brikkesettet på Mobile World Congress LA 2019, og ga analytikere et første blikk på det. Radiotilgangsenhetene er små nok til at det vil være relativt enkelt å installere dem, sier analytikere.

Leder for Ovum Research Practice Daryl Schoolar forklarte verktøyene mer detaljert etter å ha sett dem på nært hold på Mobile World Congress. I et blogginnlegg sa Schoolar at den nye basestasjonen "integrerer radioenheten og distribuerte enheten i en enkelt formfaktor, noe som gjør det til bransjens første integrerte radio for mmWave-spektrum, i samsvar med 3GPP NR-standarden."

"Dette sparer penger på fronttrakt og gir en enklere installasjon i forhold til det forrige tilbudet med to bokser. Samsung Networks brukte det nye 5G-systemet på et chip (SoC) -modem. Dette hjelper med å gi basestasjonen en om lag 25% reduksjon i størrelse, vekt og energiforbruk kontra de uten et innebygd 5G-brikkesett, "sa han.

Samsung er ikke ferdig med å legge til sin portefølje av 5G-verktøy. På Mobile World Congress LA sa selskapet at støtten for spektrumband kom for 2, 5 GHz, 3, 5-4, 1GHz, 26-28GHz og 39GHz. Tjenestemenn har også planer for en rekke nettverksarkitekturer som gir en rekke muligheter for 5G nettverksoperatører.

Schoolar la til at hver operatør hadde forskjellige konfigurasjoner for hvert nettverk, og at Samsung prøvde å utvide sin andel av markedet ved å lage mer fleksible verktøy designet for en rekke situasjoner.

"Operatører vil ha leverandørpartnere som ikke bare vil distribuere 5G, men også vil være med dem gjennom hele livssyklusen til 5G. 28 GHz radioforbedringer støtter dette, " skrev Schoolar.

"Dette betyr ikke at Samsung Networks har maksimert muligheten sin med disse operatørene, og heller ikke de eneste mobiloperatørene i USA. Å øke sin tilstedeværelse i USA betyr selvfølgelig å utvide porteføljen."

I følge Johnston kan enhetene settes på gatelys, staver og byggvegger, noe som gjør det lettere for nettverksoperatører å begynne å spre 5G-utrullingen.

Verizon vil være det første selskapet som kjøper 5G NR Access Unit, som også kommer med opptil 10 Gbps datakapasitet i en 4-senders og 4-mottakende (4T4R) antennekonfigurasjon.

Schoolar la til at Samsung også samarbeidet med mange av de andre store 5G-operatørene.

"Samsung Networks har ikke gjort noen hemmelighet om at det ser på USA som et av de viktigste infrastrukturmarkedene. Det har allerede kommersielle kontrakter med AT&T, Sprint og Verizon, og tilbyr LTE- og 5G-løsninger til alle tre operatører, " skrev han. "Dette betyr ikke at Samsung Networks har maksimert muligheten sin med disse operatørene, og heller ikke de eneste mobiloperatørene i USA. Å øke sin tilstedeværelse i USA betyr selvfølgelig å utvide porteføljen."

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com