Sanitetskontroll: Syv anskaffelser av teknisk industri ville vi sanksjonere

Med mange av de store teknologiselskapene som taper bunker med kontanter og mange ustabile selskaper som slikker sårene fra lavkonjunkturen, er teknologibransjen moden for konsolidering. Se hvilke potensielle anskaffelser som vil være mest fornuftige.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- --------------------------------------------------

I denne økonomien er kontanter konge. Siden slutten av 2008 har store teknologiselskaper stappet penger under madrassene i tilfelle den nåværende lavkonjunkturen går lenger og dypere enn forventet. Til og med selskaper med sterk balanse har kuttet ned kostnadene, permittert arbeidstakere og avskalert prosjekter for å bygge opp sine krigskister.

Som et resultat har du selskaper som samler enorme kontantreserver, inkludert Cisco (26, 7 milliarder dollar), Apple (24, 5 milliarder dollar), Microsoft (19, 7 milliarder dollar) og Google (14, 4 milliarder dollar).

I mellomtiden, med aksjemarkedet som kaster ut halvparten av verdien mellom juli 2007 og januar 2009, har markedsprisen for mange offentlige teknologiselskaper i hovedsak blitt satt på et "50% rabatt på salg."

Dette skaper en atmosfære som er moden for konsolidering. Så snart selskapene med kontanter har tillit til at økonomien er på et bøyepunkt, vil de begynne å bruke penger for å posisjonere seg for snuoperasjonen.

Vi begynner kanskje å se det. Dow Jones Industrial Average har hoppet over 1000 poeng de siste 30 dagene. Selv om det kan være noe annet enn en bjørneval, har vi i løpet av denne tiden sett IBM spille for Sun Microsystems. Selv om den avtalen falt fra hverandre, kan vi forvente flere teknologiske anskaffelser i 2009. Her er de syv mest sannsynlige avtaler.

7. Apple kjøper Adobe

Apple har en ekstremt sterk balanse, så du kan forvente at det vil være et av de første selskapene som gikk på en kjøpskifte, men Apple gjør historisk sett ikke mange anskaffelser. Dets mest høyprofilerte kjøp var NeXT i 1997 - farten som brakte Steve Jobs tilbake til Apple.

Det største anskaffelsen du sannsynligvis vil se fra Apple i 2009, var å kjøpe Adobe, som har et bredt utvalg av programvareverktøy for grafikere, fotografer og nettdesignere - noen av Apples mest lojale Macintosh-kunder. Med iPhone og App Store ser det ut til at Apple har lært leksjonen om at programvaren lager plattformen. Og siden Adobe allerede bygger verktøy på nettet som Photoshop Express, kan det også hjelpe Apple med å få et hopp på neste generasjons applikasjoner.

Det store spørsmålstegnet her er selvfølgelig at Adobe også lager programvaren sin for Windows-plattformen - og absolutt selger mer til Windows-brukere - så hvis Apple kjøpte Adobe, vil det gjøre Adobe-programvaren Mac-bare for å prøve å få flere artister og designere til plattformen, eller vil den bruke muligheten til å øke programvareinntektene fra Windows-brukere?

6. Oracle kjøper Salesforce.com

Oracle har snakket et godt spill om cloud computing i lang tid - lenge før det egentlig ble kalt "cloud computing" - men selskapet er også sterkt investert i den gamle programvarelisensieringsmodellen fordi det er der nesten alle inntektene fra Oracle kommer fra. Så Oracle gjør en isbre overgang fra den gamle verden til den nye verdenen.

Salesforce.com er forretningsverdenens mest suksessrike Software-as-a-Service-applikasjon, og dens grunnlegger og administrerende direktør, Marc Benioff, var en 13 år gammel Oracle-veteran før han reiste til å starte Salesforce.com. Dermed kjenner Benioff Oracle-administrerende direktør Larry Ellison veldig godt. Mange i Silicon Valley forventer at det bare er et spørsmål om tid før Oracle oppsøker Salesforce.com til en rimelig pris.

Har Salesforce.com modnet nok og føler Oracle seg truet nok av andre konkurrenter på nettet til å gjøre 2009 til året for dette oppkjøpet? Oddsen er sannsynligvis 50/50.

5. Google kjøper Skype

Nesten alle i teknologibransjen klødde seg i hodet i september 2005 da eBay kjøpte Skype for 2, 6 milliarder dollar. Hvorfor vil et online auksjonssted ønske å kjøpe peer-to-peer VoIP og samarbeidsprogramvare? Tre og et halvt år senere gir det fortsatt ikke mening.

Faktisk, i oktober 2007, tok eBay ned $ 900 millioner nedskrivning av Skype - en erkjennelse av at Skype ikke var verdt så mye som eBay hadde betalt for det to år tidligere. Det er til og med rykter om at Skype-gründerne Niklas Zennstrom og Janus Friis prøver å overbevise private equity-selskaper om å hjelpe dem med å kjøpe tilbake Skype fra eBay.

En av de tapende budgiverne for Skype den gang eBay kjøpte den var Google. Siden den gang har Google lansert Google Voice og Google Chat, men har knapt tatt en bu i Skypes markedsandel. Google gikk angivelig bort i 2005 da prisen ble for høy. Prisen ville være mye mer smakfull nå, og Google ønsker fortsatt å finne et sted i sanntidskommunikasjonsmarkedet, så dette kan være et ideelt skuespill.

Hvis ikke Google, så se etter Cisco som en annen potensiell forhandler for Skype. Cisco kan få Skype til å samarbeide med sine VoIP-systemer og utvide Skype til å omfatte noen av de samme kommunikasjons- og samarbeidsverktøyene som Cisco har innebygd i sin VoIP-programvare.

OPPDATERING : EBay sier nå at det vil spinne av Skype med en børsnotering i 2010; Skype er imidlertid fortsatt et levedyktig oppkjøpsmål i mellomtiden.

4. Microsoft kjøper Palm

Til tross for at Microsoft har vært i det mobile PDA / smarttelefonmarkedet i over et tiår med Windows Mobile (tidligere Windows CE) og har respektable markedsandeler, ligger selskapets programvare bedrøvet bak iPhone, BlackBerry og Symbian, og det er ingen indikasjoner at Microsoft gjør store fremskritt.

Siden 2008 var det første året smarttelefoner utsolgt bærbare datamaskiner, er det tydelig at smarttelefoner i økende grad blir verdifulle "datamaskiner" for forbrukere og profesjonelle på farten, og smarttelefonmarkedet er en enorm vekstvirksomhet i årene fremover.

Dermed må Microsoft gjøre et dristig trekk på mobilområdet. Det beste alternativet for å gjøre opp bakken raskt ville være å kjøpe Palm. Populariseringen av PDA har mobilutvikling bakt i den genetiske strukturen, pluss at den tidligere Apple-utøvende John Rubinstein, og den har sin nye Palm webOS, en neste generasjons mobilplattform som kan gi Microsoft muligheten til å hoppe på Apple, RIM, og Nokia.

3. IBM kjøper Red Hat

Disse to har hatt et tiårig partnerskap som har bidratt til å drive Linux inn i mainstream som en levedyktig plattform i datasenteret. IBM ønsker helt klart å løsrive seg fra Microsofts grep så mye som mulig og promoterer som sådan "Big Green Linux", "Security-Enhanced Linux", til og med bedrifts Linux-stasjonære datamaskiner.

Den beste måten å øke strategiene på ville være å gå utover samarbeid og koordinering med Red Hat og bare kjøpe selskapet og integrere det i IBM. Hvis IBM ikke kjøper Red Hat, må du se etter Oracle for å gjøre det. Oracle tilbyr allerede støttekontrakter for Red Hat Linux siden programvaren kjøres på toppen av Red Hat som en av sine primære plattformer.

2. Cisco kjøper VMware

Enterprise lagringsgigant EMC kjøpte VMware for 635 millioner dollar i 2003, så teknisk sett er ikke VMware til salgs. Selv om VMware er den nåværende markedsledende innen virtualisering, er den under angrep fra Citrix og Microsoft, og EMC kan ikke nødvendigvis gjøre mye for å hjelpe, slik at du kunne se EMC selge VMware.

I mellomtiden kunngjorde Cisco forrige måned at han hadde til hensikt å hoppe inn i datasentermarkedet med bladservere, og den ga navn til en rekke samarbeidspartnere involvert i initiativet, inkludert VMware. Cisco ønsker å gå stort med virtualisering og gjøre det mainstream så raskt som mulig for å bruke teknologien for å gjøre datasentre mer fleksible, mer håndterbare og mer energieffektive.

Mens Microsoft og Citrix har VMware omgitt i virtualiseringsmarkedet, og kan bruke fordelene sine til å undergrave VMware, har Cisco dype lommer for å utvikle teknologien, pluss en rekke andre datasenterteknologier å integrere VMware med, og en kraftig markedsføringsmotor for fremme det.

1. Dell og EMC fusjonerer

Kanskje den største teknologiavtalen i 2009 kan være en sammenbinding mellom Dell og EMC, som nærmest vil konkurrere med HP-Compaq-suksessen i 2001. I likhet med andre sammenkoblinger på denne listen har Dell og EMC hatt et langsiktig partnerskap, så de allerede kjenner hverandre godt.

Dell sliter gjennom en periode der den prøver å oppfinne seg selv på en rekke fronter - produktdesign, kundeservice og distribusjon. I mellomtiden er EMC, verdens ledende lagringsleverandør, full av kontanter og har muligheten til å gjøre et stort grep.

Fordi EMC opererer i den øverste enden av bedriftsmarkedet med mainframes og store Unix-servere mens Dell har en høyborg i mellomnivå-bedriftsmarkedet med Windows- og Linux-servere, ville kombinasjonen av de to skape et kraftig datasenterfirma.

Utfordringen kan være at EMC nettopp har blitt en nøkkelpartner for Cisco i sin nye datasenterstrategi, og EMC har også forhold til IBM. Et tettere forhold til en av disse to vil imidlertid bety at EMC spiller andre fele, men en fusjon med Dell kan gi EMC en mye mer synlig lederrolle i datasentermarkedet.

Andre selskaper som kan bli oppkjøpsmål i 2009:

  • Sun Microsystems
  • Juniper Networks
  • Unisys
  • NetApp
  • Citrix

© Copyright 2020 | mobilegn.com