Kyndige markedsføringsbedrifter drar fordel av Google Apps

Hvis du skulle gå rundt et PR-firma, et markedsføringsfirma, en markedsavdeling eller til og med et nyskapende kontor for sosiale medier i 2007, er sjansen stor for at du ville ha sett tre vinduer åpne på nesten hvert skrivebord: et Microsoft Word eller Excel-dokument, en nettleser og CRM-programvare som Salesforce, eller til og med en kontaktsjef som Sage ACT !.

I løpet av de siste fire årene har mye endret seg på sosiale medier og CRM-fronter, men den største endringen til markedsføringspersonellets skrivebord er ganske enkelt settet med verktøy som brukes til å fullføre daglige innholdsstyringsoppgaver.

Fra 2011 har fire millioner bedrifter "gått til Google", og antallet "markør" -kunder vokser til å omfatte store og mellomstore selskaper som Virgin Airlines, National Geographic og Genentech.

Da Google lanserte et robust sett med nye funksjoner i 1. kvartal 2011, ser det ut til at mange av de nye funksjonene er rettet rett mot behovene til markedsførere, inkludert Kalender, Gmail og andre samarbeidsfunksjoner. Selv om Googles relativt nye Google+ sosiale nettverk ennå ikke har blitt rullet ut til Google Apps-brukere, traff nettverket nylig 50 millioner brukere, og det ser ut som om Google vil slippe løs et slags virksomhetssamarbeidsprodukt som konkurrerer med Yammer og Salesforces Chatter, en gang i 2012.

De fleste av Googles forbedringer av Google Apps i 2011 ser ikke ut til å være rettet mot behovene til markedsavdelinger. En nærmere titt avslører imidlertid at seks av Googles viktigste produktinnovasjoner i 2011 faktisk er fokusert på markedsførernes behov i tiden etter sosiale medier.

Google, kanskje på grunn av sin e-post og chat-tunge kultur, er fokusert på et av markedsføringens viktigste behov for å bygge disse funksjonene: tidsfølsomhet. Mens integreringen av det økosystemet med større markedsføring er middelmådig, har de tatt hensyn til noen få nøkkelbehov.

Google Cloud Connect for Microsoft Office

Denne nyvinningen løste et kritisk samarbeidsproblem, spesielt for eldre markedsførere eller markedsførere som var motvillige mot å bruke Google Docs - enten fordi de ikke likte grensesnittet, eller bare fordi de foretrakk redigeringsverktøyene fra Microsoft. Når som helst en pressemelding eller et stykke markedsføringssikkerhet ble tidligere brukt i Microsoft-miljøet, disse dokumentene var underlagt den gamle innsjekkings- / utsjekkingsrutinen på filservere.

Googles Cloud Connect gjør det nå mulig for brukere å dele Microsoft Word, Excel og PowerPoint-dokumenter på alle enheter (inkludert mobil). For markedsførere som håndterer sent, tidssensitive dokumenter som pressemeldinger, kunngjøringer om fusjoner / anskaffelser eller produktinformasjon, tilbyr Cloud Connect en måte å blande fordelene ved Microsofts redigeringsplattform og Googles sikkerhets- og samarbeidsfordeler. Den andre åpenbare brukssaken her er for samarbeid med klienter som ikke bruker Google Apps.

Desktop-varsler for e-post / chat

Hvis du noen gang har sett en PR-person som jobber på en tidssensitiv tonehøyde, vil du merke at de stadig veksler frem og tilbake mellom dokumentet og e-posten deres. Med skrivebordsvarsler for e-post og chat kan markedsførere kutte ned distraksjonsfaktoren og nullstille bare e-postene som betyr noe, mens de arbeider med tidsfølsomme leveranser. Mens man kunne si at Microsofts Outlook oppfant popup-varselet for e-post for mer enn ti år siden, kom de aldri på den jevne chatintegrasjonen som Google Apps brakte til bedriften.

Prioritert innboks for e-post

Selv om effektiviteten til Prioritetsboksen i Gmail absolutt er grumsete, med det første, over tid, lar Gmail læringsevne, markedsførere, spesielt byråer, prioritere viktige klienter fremfor ikke-så viktige klienter. Byråets kunder, husk funksjonen Prioritet innboks neste gang du betaler markedsføringsbyrået NET60.

Quasi-CRM og funksjonalitet for sosiale medier for Google Apps

Google har sagt, om og om igjen, at de ikke har noen planer om å komme inn i programvaremarkedet for kundeforhold. Den nåværende versjonen av Google-kontakter for Google Apps ligner imidlertid mer enn ACT! eller et hvilket som helst antall av CRM-produktene fra i går. For markedsførere som trenger en mer sofistikert CRM, eller noe som går langt utover grunnleggende kontaktadministrasjon, løser Googles integrasjon med ZohoCRM og deres Salesforce-integrasjon, en av plattformens eldste (2008), problemet. Oracle's CRMonDemand tilbyr til og med en mellomvareforbindelse.

I tillegg var Gmail-dingser som integreres med Twitter og Facebook, faktisk noen av de tidligste desktop-integrasjonene for sosiale medieverktøy. Ingen liker å gi Google æren for å være en tidlig innovatør i sosiale medier, men noen ganger er det sant.

Tidsregulering av hendelser i Google Kalender

En av de største utfordringene for fagfolk innen markedsføring og kommunikasjon er å koordinere tidsplaner for nøkkelledere. En av de største utfordringene med å planlegge orienteringssamtaler med grupper av journalister eller analytikere er å regnskapsføre flere tidssoner. Selv om Google tydeligvis ikke designet denne funksjonen for profesjonelle innen markedsføringskommunikasjon, må PR- og kommunikasjonsmedarbeidere på lavere nivå ha pustet et kollektivt lettelsens sukk etter å ha sett denne funksjonen.

Google Apps Marketplace-apper

I løpet av det siste året har noen få av salgs- og markedsføringsapplikasjonene som brukes av små og mellomstore bedriftsmarkedsførere også hoppet til Google Apps-markedet. Selv om det mangler noen nevneverdige store navn (ExactTarget og nesten alle automatiseringsmerker for markedsføring), har e-postkontorer Constant Contact og Mailchimp, så vel som netthandelgiganten Magento, kommet ombord det siste året. Riktignok er dette den svakeste lenken i Google Apps-markedsføringstilbudet, som bare noen få store navnemarkedsføringsprogramvareselskaper har bygget for Google. Den sannsynlige viktigste årsaken til at de ikke har det: veldig lite kundedata lever i Google Apps så langt.

© Copyright 2020 | mobilegn.com