Seagate forbereder dual-aktuator harddisk for datasentre: Fungerer det?

Hva er et angrep fra mannen til disken? Android-brukere bør passe på for dette farlige angrepet som målretter lagring av deres mobile enhet.

I årevis har tradisjonelle tallerken harddisker stort sett sittet fast når det gjelder ytelse. Mens kapasiteten har økt jevnlig, har de virkelige fremskrittene i I / O vært i solid state-stasjoner, spesielt siden NVM Express er blitt brukt som standardgrensesnitt. Den iboende mekaniske utformingen av tallerken harddisker er den primære flaskehalsen - et stasjonshode må flyttes av en aktuator over et tallerken for å lese og skrive data.

Den økte kapasiteten til tradisjonelle tallerken harddisker gir et problem for datasentre: Stasjonstettheten fører til redusert ytelse når det gjelder IOPS (Input / Output-operasjoner per sekund) per TB. Dette har alltid vært et smertepunkt for tradisjonelle harddisker - innholdet i en hel tallerken kan ikke leses på en gang, noe som krever at en aktuator beveger et drivhode rundt tallerkenen for å lese eller skrive data.

Historisk ble 10K- og 15K SAS-stasjoner brukt for å gi høyere IOPS. SAS har ingen fremtid for nye virksomhetsdistribusjoner: Kapasitetene er lavere enn SSD-er, strømforbruket er høyere, og SAS-stasjoner gir drøyt det dobbelte av ytelsen til tradisjonelle SATA-stasjoner, og topper rundt 210 IOPS. Til sammenligning gir en 1 TB Intel 660p av forbrukerklasse 150 000/220 000 IOPS, lese / skrive; Dette er omtrent en tredjedel av kostnadene for en Seagate 900 GB 15K SAS-stasjon.

SSD-er kan ikke matche HDD-er i en pris per TB-konkurranse, men med utsiktene til 20 TB-stasjoner i 2020, tvinger de fysiske begrensningene til tradisjonelle harddisker med økt tetthet stasjonsprodusenter til å ta i bruk maskinvareforringelser for å fortsette å gi ytelsen som bedriftsapplikasjoner krever.

Dobbeltaktuator kjører som en løsning på krymping av IOPS

Seagates løsning på problemet er å introdusere doble aktuator-stasjoner - som den merker som MACH.2 - slik at drivarmene kan bevege seg uavhengig av hverandre. I følge et blogginnlegg av Seagate Technology Director of Technology Jason Feist, "Med to aktuatorer som opererer på et enkelt dreiepunkt, vil hver aktuator kontrollere halvparten av stasjonens armer. Halvparten av stasjonens innspillingshoder vil fungere sammen som en enhet, mens den andre halvparten vil fungerer uavhengig som en separat enhet. Dette gjør det mulig for en harddisk å doble ytelsen, samtidig som den har samme kapasitet som for en enkelt aktuatorstasjon. "

I en dramatisk overforenkling kan du forestille deg ytelsesgevinstene du vil se i et RAID-0-volum, men i en enkelt stasjon.

Det er potensiale for vekst i denne designen, ettersom drivkontrollere og aktuatorsamlinger utvikler seg rundt paradigmet med å ha flere autonome aktuatorer. Feists blogginnlegg antyder dette, og bemerker at "I sin første generasjon vil Seagates Multi Actuator-teknologi utstyre harddisker med doble aktuatorer (to aktuatorer), " beskrivelsen av "multi actuator" og Seagates merke "MACH.2" ser ut til å være å sette scenen for stasjoner med mer enn to aktuatorer etter hvert som tettheten øker i løpet av det neste tiåret.

Å gi et nytt liv til en forlatt ide

Dette er ikke første gang produsentene av stasjonen har forsøkt å bruke doble aktuatorer for å forbedre ytelsen. I 1994 markedsførte Conner Peripherals Chinook-merkevaredrevene med doble aktuatorer, selv om disse er vesentlig annerledes enn designet Seagate beskriver for utgivelse i løpet av en nær fremtid. (Merkelig nok kjøpte Seagate Conner Peripherals i 1996.)

Selv om Conner Chinook brukte 3, 5 "-plater, hadde de ytre dimensjonene en 5, 25" -stasjon, omtrent som en CD-ROM-stasjon. Chinook-designet brukte to aktuatorer plassert på motsatte hjørner av hverandre, og ga to drivhoder per tallerkenoverflate. To hoder på en enkelt tallerken introduserte vibrasjonsproblemer under belastning, noe som førte til høyere sviktfrekvens. Chinook-stasjonene hadde et dårlig rykte for tiden, selv om deres posisjon som et nisjeprodukt beskyttet dem mot omdømmet som IBM Deskstar 75GXP "Deathstar" led av.

Seagates doble aktuatordrev kjører på en enkelt dreie.

Bilde: Seagate

Til sammenligning samsvarer Seagates MACH.2-design med 3, 5-tommers formfaktor, og bruker ett drivhode per overflate, og eliminerer den primære skyldige for høyere sviktfrekvens på Conner Chinook-stasjonene.

Til tross for dette skaper introduksjon av flere bevegelige deler på en harddisk potensialet for mer vibrasjoner, noe som kan føre til redusert ytelse, og i ekstreme tilfeller uopprettelige hodekrasj. Selv om fremskritt innen diskstasjon og stasjonskontrollerteknologi de siste 25 årene kan være tilstrekkelig til å konstruere rundt kompleksitetene som er introdusert ved å legge flere aktuatorer til en stasjon.

Seagate er trygg på at disse fremskrittene er tilstrekkelige for å sikre et fungerende produkt. "Oppfinnelsen av hodebaserte mikroaktuatorer har gitt et betydelig skritt fremover i vibrasjonsavvisning for alle HDD-er, " sa Shashidhar Joshi, seniorsjef for teknologistrategi og produktplanlegging ved Seagate, til TechRepublic. "Spesielt innenfor konteksten av MACH.2, bruker vi teknikker for å dempe krysskoblingen av vibrasjoner og tillate full asynkron drift." På samme måte har Seagate forpliktet seg til å tilby disse stasjonene under samme garantibetingelser som enkeltaktuatorstasjoner, med samme MTBF som disse stasjonene.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com