Serverromsmasse: Mindre forbedringer kan gå langt

Westminster College sin IT-infrastruktur har vokst gjennom årene på en veldig organisk måte. I begynnelsen var det bare en enkelt VAX-terminal koblet til University of Missouri; nå er det et fiberkoblet nettverk med tusenvis av noder, dusinvis av servere og terabyte lagring.

Jeg er veldig fornøyd med hvor Westminster College er på vei med tanke på infrastruktur og arkitektur. Et område som ikke har vært på høyde med nivået er den fysiske beliggenheten der vi huser vår infrastruktur. Vi har brukt tid på å fikse opp det som pleide å være et kjellerklasserom i campusadministrasjonen. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt en tanker om å ta bilder av hvordan serverrommet så ut for en stund tilbake, men det gjorde jeg ikke; Jeg tok noen "etter" bilder. I dette innlegget beskriver jeg hvilke forbedringer IT-teamet vårt har gjort, og forklarer hvorfor vi gjorde disse endringene.

Detaljer om serverrommet "før"

Serverrommet vårt er et tilbakelagt kjellerklasserom som ble gitt til IT i god tid før jeg ankom college. Rommet måler omtrent 15 x 15, har et betonggulv, og har et falltak som er noen centimeter under gulvkonstruksjonen som støtter gulvet over.

Da jeg startet på Westminster, så rommet ut som diagrammet i figur A. Dette er ikke en skala tegning, men du kan se hvor de forskjellige komponentene ble plassert. Figur A

Den gamle serverromsoppsettet

Det var tre serverreoler (hvorav ingen var fulle) som huset høgskolens par dusin servere. Det fiberoptiske nettverket på campus på den tiden var alt multimode og avsluttet i nettverkskjernen du ser på diagrammet. Den blå ruten representerer kablingen for bygningen som serverer rommet. Alt det kablingen avsluttes i et veggmonteringsstativ og mater systemene og brukerne som jobber i Westminster Hall, bygningen som datasenteret ligger i.

Som du kan se var det tre lys i rommet. Lysene ga nok lys til å fungere, men etterlot noen mørke flekker.

De to grønne boksene på motsatte vegger i rommet var lapppaneler som var koblet til hverandre på tvers av rommet med kablingen som løp over falltaket; dette var kablingen som ble brukt til å koble serverne til kjernebryteren. Uten hevet gulv var dette et anstendig alternativ, men det ga ikke mye vekst og det var vondt å jobbe med det.

A / C-enheten på baksiden av rommet er en frittstående enhet med fire luftventiler som blåser ut toppen av enheten og peker i forskjellige retninger for å dekke så mye av rommet som mulig.

Rommet har ikke hevet gulv, og det vil aldri - det er en kjeller med betongkjeller. Selv om vi kunne slå ut nok materiale til å lage et hevet gulv, er det egentlig ikke nødvendig lenger.

Rommet hadde mange problemer, inkludert:

  • Utilstrekkelig luftstrøm. Dell-serverne vi bruker blåser luft fra foran til bak; det var omtrent en fot mellom plassen bak på stativene og veggen, og det var varmt der igjen! I tillegg ble ikke kald luft levert der det trengtes mest.
  • Mangelfull belysning. Som jeg nevnte var noen områder i rommet ganske enkelt ikke opplyst godt nok.
  • Virkelig vanskelig å jobbe med systemer. Det var veldig lite plass mellom baksiden av stativene og veggene, noe som gjorde det veldig vanskelig å jobbe bak systemene.
  • Ingen fleksibilitet til å utvide nettverkskjerne. Uten ekstra stativer hadde vi ikke nok plass til å utvide vårt fiberoptiske nettverk. Som et ledd i et nytt byggeprosjekt, drev vi 288 tråder med enkeltmodus fiberkabel over campus og trengte et sted å avslutte den nye kablingen.
  • Den "blå boksen" som var bygningens interne kabling, var et rot. Ordet spaghetti kommer ikke i nærheten av å beskrive massen til 150 patchkabler som kjøres fra den blå ruta til brytere i "nettverkskjerne" -området.
  • UPS-er som nesten var på kapasitet.
  • Ingen mulighet til å enkelt koble fra og flytte UPS-er.

Forbedringer for å opprette "etter" serverrommet

I løpet av de siste månedene, som tiden har tillatt, gjorde datasenterfaren min og jeg en haug med endringer for å rette opp noen av disse problemene. Figur B er en titt på den nye utformingen. Figur B

Et nylig fikset serverrom
Flyttet serverreoler etter å ha eliminert en Først eliminerte vi ett server rack og vendte de resterende to serverrackene ( figur C og figur D ) slik at den bakre luftstrømmen ikke ble hindret av en vegg. Dette gir oss god plass til å jobbe bak servere uten å bekymre oss for innstilling av klaustrofobi.

Vi klarte å eliminere et fullstendig rack ved å følge disse trinnene:

  • Virtualiserer eldre, større og mer strøm sultne systemer til færre mindre bladbaserte systemer med SAN som støtter hele greia. Dette har redusert antall fysiske servere og redusert strømforbruk til et punkt der UPS-ene våre er fornøyde igjen.
  • Ikke la 1, 2 eller til og med 3U plass mellom systemene våre lenger. Det er ikke noe poeng i det for servere med luftstrømning foran og bak, så hvorfor kaste bort rackplassen?
  • Å flytte sikkerhetskopiserveren og båndbiblioteket til et annet sikkert campussted der den har en direkte fiberforbindelse tilbake til kjernen.

Når vi går ved den skyve glassdøren (ja, en skyve glassdøren - det er ikke min favoritt inngangsport, og det er noe vi vil endre i fremtiden), kan vi nå se etter dårlige lys med et øyeblikk.

Figur C

Figur D

Forbedret fordeling av kald luft I figur B ser du grønne linjer og bokser koblet til A / C-enheten (du kan se enheten i figur E ); dette er kanalutvidelser som vi installerte for å slippe kald luft der det er behov, i stedet for bare å la kald luft blåse tilfeldig rundt i rommet. Dette trekket har allerede gjort innvirkning. Våre chassisvifter fra Dell M1000e pleide å kjøre med meget høy hastighet for å holde kabinettet kjølig. Med dette trekket går viftene merkbart saktere, noe som betyr at enheten har enklere tid på å holde seg kjølig. Figur E

Lagt til to nye nettverks- / kablingsreoler For å få plass til en stor, ny enkeltmodus fiberinstallasjon, la vi til et nytt stativ ( figur F ) til venstre for det eksisterende nettverksstativet og flyttet kjernebryteren og all nettverkselektronikken til det nye stativ og la det eldre stativet være på plass for å huse fiberoptiske avslutninger for campusnettet. Vi har lagt til ganske mye i veien for nettverksutstyr, og vi trenger ikke å bekymre oss for å ha nok plass til å huse det nå.

Bak det eksisterende nettverksstativet har vi lagt til et nytt stativ ( figur G ) beregnet på å huse all kablingen for selve bygningen og fjerne den fra kjernenettverksbryteren. De 150 patchkablene som løper inn i kjernenettverket kommer alvorlig i veien og er en smerte i nakken å håndtere. Vi la til det nye stativet da vi renoverte IT-kontorlokalet på tvers av gangen og trengte å kjøre all nettverkskabling ut i rommet igjen. I sommer utvider vi de eksisterende patch-panelene til nye patch-paneler i dette vanlige byggestativet og flytter bryterne som betjener bygningen til dette racket for lettere å kunne jobbe med kjernebryteren. Selv om vi ikke trenger å gjøre mye med det sentrale nettverksstativet, ønsker vi å gjøre det enkelt å jobbe med det når tiden kommer. Figur G

Lagt til belysning

Vi har lagt et par lys til mørklagte områder for å forbedre arbeidsevnen. Det er utrolig hva det enkle tilskuddet av et par lys kan gjøre.

Lagt til et kabelbrett Hvis du ser nøye på figur B, vil du se et slags halmtak på diagrammet; dette betegner et nytt opphengt kabelbrett ( figur H ) som vi la til omtrent 7 'høyt i rommet, eller omtrent 6 "under taket. Vi har også fjernet oppdateringspanelene som tidligere serverte serverne, og i stedet lagt serveren til patch kabler i dette lett tilgjengelige kabelbrettet. Dette trinnet har gjort det mye enklere å gjøre endringer og legge til nye kabler etter behov; det har også gjort sporing av kabler mye enklere.

Klipp ledningen på UPS-ene

For å gjøre det mulig for oss lettere å utføre rutinemessig vedlikehold på UPS-ene og flytte dem hvis det ble nødvendig, fikk vi en elektriker installere massive strømplugger i enden av UPS-ledningen. Før du gjorde dette, var UPS-ene fastkablet rett inn i det elektriske panelet, så vedlikehold var vanskeligere.

Sammendrag

Vi gjorde ingen radikale endringer i serverrommet, men ved å rette opp det som var noen relativt alvorlige problemer (spesielt med luftstrøm), skapte vi et veldig funksjonelt rom. Westminster College ser på muligheten for et nytt akademisk bygg, som kan gi oss muligheten til å bygge et ekte datasenter nedover linjen.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

  • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
  • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
  • Følg Scott Lowe på Twitter

© Copyright 2020 | mobilegn.com