Seks SharePoint-eksperter røper hemmelighetene om bedriftens sosiale suksess

Med Microsofts anskaffelse av Yammer og det påfølgende integrerte veikartet med SharePoint, gjenstår spørsmål om hvordan du best kan komme videre med bedriftens sosiale strategi.

I del to av denne utforskningen av det sosiale foretaket ba jeg ledende medlemmer av SharePoint-samfunnet om å legge vekt på hva organisasjoner kan gjøre for å sikre sosiale bestrebelser en suksess, uavhengig av hvilke sosiale verktøy du bruker. Alle ekspertene er blant de Topp 25 online SharePoint influencere, en liste laget av plattformuavhengig sosial programvareleverandør og min klient harmon.ie. Eksperter inkluderer Sean Bordner, administrerende direktør i SharePoint AMS; Christian Buckley, direktør hos Axceler; Liam Cleary, Senior Manager hos Protiviti; Jeremy Thake, sjefsarkitekt hos AvePoint; Todd Klindt, SharePoint-konsulent i Rackspace; og Wilco Turnhout, eier av Rapid Circle. Her er deres testede tips for å lykkes med å implementere sosiale i bedriften.

1: Strategize, strategize, strategize

"Det interessante med et sosialt selskap er at organisasjoner har muligheten til å sikre at det er en suksess. Ingrediensene er enkle, men blir ofte oversett. Strategien må svare på noen viktige spørsmål: Hvem er publikumsdeltakerne dine? Hva er i dette sosiale bedrift "som er viktig for dem som ikke kan finnes andre steder? Dette er stedet hvor de ___ (fyll ut blanket). Hva har det for dem (ansatte, leverandører, kunder, etc.)? Hva har organisasjonen din? " (Sean Bordner)

2: Én størrelse passer ikke for alle

"Mens noen sosiale evner skal være tilgjengelige i hele virksomheten, bør du samarbeide med forskjellige team og forretningsenheter for å forstå deres spesifikke behov. Noen team kan trenge noe lett og ad hoc, andre kan trenge noe omfattende." (Christian Buckley)

3: Uklare sosiale elementer med samarbeid

"Altfor ofte sosialt har blitt sett på som en egen komponent fullstendig når faktisk det fungerer best når det er blandet med samarbeid. Å kombinere de to skaper et * behov * for å bruke sosiale som mer enn bare en statusoppdateringsmekanisme." (Liam Cleary)

4: Bruk dataene dine

"Kunder dypper tærne i domenet Business Intelligence (BI) og ser hvordan de kan få mest mulig ut av det. Noen gjør det bra, noen er det ikke. Nesten alle er klar over at dataene deres må ryddes opp og omorganiseres for SharePoints BI for å virkelig utnytte det. " (Todd Klindt)

5: Verktøy er viktig, men det er folkekraft som virkelig driver det sosiale

"Enkle, vennlige og mobile verktøy er en forutsetning for det sosiale foretaket ... De trenger også å lime forskjellige funksjoner, innhold og mennesker sammen. Men det viktigste er at et selskap trenger å tro på det, toppledelsen trenger å leve det, og folk trenger å lære det. " (Wilco Turnhout)

"'Sosialt' handler ikke bare om nyhetsfeeds og mikroblogging med omtaler og hashtags 'Twitter-stil'. 'Sosialt' i SharePoint handler om fellesskap, blogger, Wikis, brukerprofiler, SkyDrive Pro og mye mer. Jeg tror hver organisasjon vil ha en annen hemmelig saus på grunn av forskjellige faktorer som deres kultur og teknologi på plass. Den vanligste suksess faktoren jeg ser som fører til en økning i bruken av sosiale er å identifisere mestere og la dem spre det gode ordet til arbeidsstyrken. Hvis kan du få noen få mennesker på hvert kontor som gjør dette, og demonstrerer verdi i det daglige ansvaret… andre vil delta. " (Jeremy Thake)

6: Bygg en spennende samfunnsopplevelse

"Koreografere lanseringen av det sosiale foretaket ditt. Sosialiser ideen med de ansatte før lansering. Brukerne dine bør være begeistret for lanseringsdatoen. Send ut teaser-e-poster som leder frem til lanseringen. Send ut kunngjøringer som '4 dager til lansering! ' eller "Se deg snart på nettet!"

Innenfor felleskapssiden, må ting skje! Innhold må opprettes daglig. Samfunnet ditt må være stedet for diskusjoner og der nye presentasjoner først legges ut. Det skal ikke bare være et sted å skaffe data.

Bruk personaletalentet i organisasjonen din ved å identifisere hva de brenner for og oppmuntre dem til å uttrykke denne lidenskapen i samfunnet. Lidenskap er forskjellen mellom et annet kjedelig verktøy og en spennende og provoserende opplevelse!

Organisasjonens aktive deltakelse er avgjørende for at det sosiale foretaket skal lykkes. Du ville ikke invitere folk hjem til en fest og ikke møtt opp selv, vil du? En god vert er alltid til stede. Den aktive involveringen av personalet må i utgangspunktet være høyere, men kan svinne ned når aktive samfunnsledere går i bresjen. Også dette bør planlegges, oppmuntres og redegjøres for i din strategiske sosiale foretaksstrategi. "(Sean Bordner)

Del tre

I den tredje og siste avbetalingen skal jeg snakke med ekspertene om viktigheten av mobil i en bedriftssamfunnsstrategi og hvorfor og hvordan enhver virksomhet skal forberede seg på den.

Jenna Dobkin er et resultatorientert profesjonelt engasjement og påvirker engasjement med en lidenskap for å hjelpe bedrifter med å øke salget, bygge merkevarer og forbedre fellesskapsrelasjoner, online og utenfor. I løpet av de siste ti årene har hun jobbet mye i Microsoft-utvikleren og SharePoint-miljøene. Klienter inkluderer Visa International, McDonalds, Starbucks, Mainsoft og harmon.ie. Jenna er også en nerd. Hun ble uteksaminert på toppen av sin klasse fra University of California ved Berkeley Haas School of Business.

© Copyright 2020 | mobilegn.com