Kunnskap eller kjeft: Å fikse Whitehalls IT-katastrofer er enkelt - så hva er det som stopper dem?

IT-katastrofer vil fortsette å plage regjeringen i overskuelig fremtid takket være mangelen på IT-ferdigheter innen maktens korridorer, argumenterer silicon.com-sjefreporter Nick Heath.

La oss innse det, når det gjelder å vite om teknologi, vil nan din sannsynligvis gi Whitehall et løp for pengene sine.

Så konklusjonen om at regjeringen har kastet bort "et uanstendig beløp av offentlige penger" på IT, dommen til en rapport publisert i dag av Public Administration Select Committee (PASC), er deprimerende lik for kurset.

Flertallet av embetsmenn i Whitehall føler at de ikke har IT-ferdighetene de trenger for å utføre jobben sin. Foto: Shutterstock

Rapporten katalogiserer kjente historier om uten vitskapelighet - Whitehall-avdelinger betaler opptil ti ganger mer enn privat sektor for de samme IT-systemene, og en myndighetsavdeling bruker i gjennomsnitt £ 3500 for hver stasjonær PC.

Hvis en slik anskaffelse skulle skje i privat sektor, ville det ende med at en finansdirektør eller finansdirektør fant veien til nærmeste jobbsenter og aksjonærene hadde våpen. I offentlig sektor ser det ikke ut til at det faller bort fra skuldrene når vi forbereder oss på å høre lignende historier neste gang Whitehalls IT-kjøp kommer under søkelyset. Vi er ganske enkelt lokket til dette nivået av udugelighet fra myndighetene.

Det er imidlertid en løsning for hånden, ifølge PASC-rapporten. Den hevder at IT-ferdigheter er nøkkelen til å avslutte denne syklusen av kostbare IT-feil som strekker seg mer enn et tiår.

Regjeringen trenger å dyktiggjøre eller holde kjeft når det kommer til teknologi, ifølge rapporten. Hvis den ikke klarer det, vil offentlig sektor fortsette å være prisgitt et "oligopol" av 18 store teknologileverandører, som ifølge utvalgets vitnesbyrd har kalt skuddene på hvilken teknologi regjeringen bør kjøpe.

Hvis det virkelig er tilfelle, er det ingen sjanse for at den beklagelige tilstanden til IT-regjeringen noensinne vil forbedre seg.

Når det gjelder IT-ferdigheter, er Westminster skapet nakent - år med outsourcing av tech-roller til privat sektor har systematisk fjernet intern teknisk ekspertise. Bare i forrige måned fant en undersøkelse av embetsmenn fra Riksrevisjonen at 84 prosent mente at de ikke hadde IT-ferdighetene de trenger for å gjøre jobben sin.

Hvis ferdigheter er det som trengs for å avverge ytterligere IT-katastrofer, bør vi bedre støtte oss for en rekke friske uhell fordi tempoet i IT-ferdighetstrening i myndighetene er positivt is. I de tre årene siden det ble opprettet i 2008, har Technology in Business Fast - ahem - Stream-programmet plassert bare 47 ansatte i 10 avdelinger. Det er en lattermild figur.

Hvis ikke teknisk kunnskapsrike medarbeidere kan opprettes i offentlig sektor, kan de kanskje hentes inn utenfra? Nei, privat sektor vil ikke redde her. I en tid med lønnsfrysing og kutt i pensjonen, hvilken selvrespekt IT-sjef vil gjøre spranget fra privat til offentlig sektor?

Det gjør at Westminster må stole på de samme private konsulentene og rådgiverne som har ført regjeringen nedover veien til IT-katastrofe i det siste, mens de sladret dem gjennom nesen for privilegiet.

Så hvilken sjanse er det for at Whitehall endelig blir en "intelligent kunde" når det gjelder å kjøpe IT - den eneste måten komiteen tror regjeringen vil avslutte sin arv fra teknisk svikt?

Slik det ser ut, vil jeg sette oddsen for det samme som statsrådene til slutt fikk den avdelingen for helse-diamanter i NHS-superdatamaskinen til å fungere.

Whitehall hevder at den tar kontroll over leverandørutgiftene og setter bremsene på regjeringens IT-saus-tog.

Men hvis uklare embetsmenn ikke engang vet hvilken vei som er fremover, er det ikke noe håp om at de kan forhindre at myndighetens IT kommer fra skinnene.

© Copyright 2021 | mobilegn.com