Retningslinjer for sosiale medier: Bør CIO være ansvarlig?

Etter hvert som bruken av sosiale medier - inkludert Twitter, LinkedIn og Facebook - vokser, blir organisasjoner stadig mer bevisste på potensielle risikoer ved bruk av slike nettsteder.

Med selskapenes omdømme og bedriftshemmeligheter som potensielt er utsatt for tankeløse tweets eller andre innlegg fra ansatte, legger virksomheter retningslinjer for å presentere anbefalinger for hvordan ansatte bruker sosiale medier - om de for eksempel skal identifisere seg som jobber for den organisasjonen, og hvilke fag som ikke bør diskuteres.

Men det bør ikke være CIOs rolle å sette slike retningslinjer, har silicon.coms eksklusive CIO-jury styrt.

På spørsmål "Bør CIO ha ansvar for å sette en organisasjons politikk for sosiale medier?" juryen stemte "nei" med en margin på åtte til fire, med mange av CIOs som argumenterte for at det må deles med markedsdirektører og HR.

Alastair Behenna, CIO i Harvey Nash, sa at selv om CIO kan skissere risikoen når det gjelder sikkerhet og potensiell produktivitetsavløp, bør eierforholdet til fordelene og definere beste praksis drives av ledergruppen som helhet.

Alan Bawden, IT- og driftsdirektør i JM Group, gikk med på det og sa at mens muligheten til å kontrollere hvem som har tilgang til hvilke sosiale medieplattformer hviler på IT, bør IT, HR og markedsavdelingene samarbeide for å bestemme hva den overordnede politikken skal være "for å sikre at den beste løsningen for virksomheten blir gitt".

Steve Clarke, system- og driftsdirektør i The TalkTalk Group, sa at den akseptable brukspolitikken for teknologi bør avtales i fellesskap med de med mest "skin in the game" - HR og IT.

"Overholdelsesteam kan også være lurt å være involvert, og siden sosiale medier betyr merkeeksponering enten det er positivt eller negativt - vil markedsføring sannsynligvis ønske å være involvert. Administrerende direktører kan ikke ensidig ta disse beslutningene, " sa han.

Bør CIO ha et øye med Twitter-strømmen din?
(Fotokreditt: respirerer via Flickr.com under følgende Creative Commons-lisens)

Nicholas Bellenberg, IT-direktør i Hachette Filipacchi, la til HR- og markedsavdelinger bør ha et sterkt syn på enhver sosial mediepolitikk: "Fagdirektører bør sørge for at kollegene eier dette problemet sammen med retningslinjer for personalets opptredener i eller i andre medier. Og håndhevelsen bør være nede på lokale ledere for å sikre at de ansatte forstår sitt ansvar. "

I følge Mike Tonkiss, IT-direktør i Neopost, bør en virksomhets administrerende direktør være ansvarlig for å sette sosiale mediepolitikk, og veie opp faktorer som markedsføringspotensialet mot den omdømme risikoen forbundet med sosiale nettverk.

"CIOs rolle bør være å bistå administrerende direktør med virkningene på virksomheten, " sa han.

Imidlertid mener noen CIO-er ledere for IT burde ha en viktig rolle i å sette politikk for sosiale medier.

Graham Benson, IT-direktør i M og M Direct, sa: "Mens markedsføringsteamet bør konsulteres - ettersom det tross alt er en kundekontaktkanal - er CIO forvalter av IT-sikkerhet og ytelse / bruk av IT-arkitekturen. "

Mike Roberts, IT-direktør ved The London Clinic, advarte: "Sosiale medier representerer en kritisk risiko for bedriftens sikkerhet. Hvis en organisasjon trenger å bruke denne typen tjenester, må de være veldig forsiktige med hvem som kan se sensitive data, så det ikke vises deretter på internett! "

Gavin Whatrup, gruppe IT-direktør i Creston, la til: "Enhver CIO som er verdig tittelen, bør absolutt være involvert i prosessen med å sette politikk, både vesentlig og prosessuell, men som en del av et utøvende team som kan representere alle deler av virksomheten. "

Dagens silicon.com CIO Jury var:

 • Alan Bawden, IT- og driftsdirektør, JM Group
 • Alastair Behenna, CIO, Harvey Nash
 • Nicholas Bellenberg, IT-direktør, Hachette Filipacchi
 • Graham Benson, IT-direktør, M og M Direct
 • Steve Clarke, system- og driftsdirektør, The TalkTalk Group
 • Madhushan Gokool, IT-sjef, Storm Model Management
 • John Keeling, CIO, John Lewis
 • Jacques René, CIO, Ascend
 • Richard Storey, leder for IT, Guy's og St Thomas 'NHS Foundation Trust
 • Mike Roberts, IT-direktør, The London Clinic
 • Mike Tonkiss, IT-direktør, Neopost
 • Gavin Whatrup, gruppe IT-direktør, Creston

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil bli medlem av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør, så slipp oss en linje på

© Copyright 2020 | mobilegn.com