Sosiale nettverk er ikke utenfor loven. Det trenger politiet å huske

Politiet trenger ikke nye krefter for å takle sosiale medier, de trenger bare en ny holdning, sier silicon.com-redaktør Steve Ranger.

I forrige uke, i kjølvannet av de engelske opptøyene, var det mye debatt om å forby sosiale nettverk i tider med stridigheter: en latterlig kne-rykk-reaksjon som dessverre er standardresponsen fra noen politikere når de blir møtt med ny teknologi.

Det er mange gode argumenter mot denne holdningen. Twitter og andre sosiale medietjenester var verktøy som ble brukt til både vondt og ondt under opptøyene, og å gi hvem som helst rett til å slå dem av, ville ikke bare undergrave ytringsfriheten, men også avskaffe den lovlydige befolkningen fra informasjon i midten av en krise, akkurat når de trenger det mest.

Politiet må revurdere sin tilnærming til sosiale medierBilde: Twitter

I alle fall har politiet allerede fulgt et øye med Twitter, Facebook og andre nettverk, slik de sa til parlamentsmedlemmer tidligere denne uken. Det skal ikke være noen overraskelse over dette - når alt kommer til alt, er metodene i sosiale medier å samle informasjon og gjøre den lett tilgjengelig for alle.

Det viser seg også at selv om politiet vurderte å be om at noen sosiale medietjenester ble slått av, bestemte de seg selv for at det var for god kilde til etterretning for at det faktisk skulle skje.

Mens det var noe kritikk fra politiet for å være trege med å takle kriminelle som brukte sosiale medier for å organisere, var det gjennom deres overvåking av slike sosiale nettverksverktøy at Met var i stand til å oppdage at opprørere diskuterte Westfield kjøpesentre, Oxford Street og OL-stedet som mulige mål, og kunne dermed forhindre at slike angrep fant sted.

Det er da klart for meg at det ikke er behov for noen drapsknapp, eller feie nye krefter for politiet eller etterretningstjenestene - de har det bra med sosiale nettsteder akkurat som de er.

Imidlertid må politiet fortsatt tenke nøye gjennom hvordan de tilnærmer seg sosiale nettverk i fremtiden.

Det betyr ikke at Twixon fra Dock Green trenger å patruljere tidslinjen min, snarere at politiet bør bruke sosiale medier mer for å snakke, og lytte, til samfunnet deres. Å være synlig i digitale samfunn er like viktig som å stille overvåke dem.

Noen fremadstormende krefter var veldig flinke til å dempe ned noen av de mer utlandske ryktene som gjennomsyret Twitter under opptøyene, men de kunne likevel gjøre mer.

Sosiale nettverk blir en standard måte å kommunisere på, spesielt i krisetider, så politiet bør være villig til å benytte seg av det. Det trenger ikke være tunghendte handlinger. Det henger fortsatt med oss ​​hvem vi følger eller legger til som en venn - men å vite at politikontoen er mer enn bare en RSS-strøm av pressemeldinger ville være betryggende for noen, og kanskje en avskrekkende for andre. Jeg vet at jeg ville fulgt min lokale bobby på Twitter, noe som vil gi meg langt mer direkte kontakt med det lokale politiet enn jeg noen gang har hatt til nå.

Ettersom noen av aspektene ved samfunnet vårt migrerer til nettfora, bør det ikke være noen overraskelse at politiet, en del av det samfunnet, også kommer.

Sosiale nettverk er ikke utenfor loven, uansett hva noen tåpelige opprørere måtte mene, men inntil nå har de blitt glemt av loven. Det må virkelig endres.

Steve Ranger er redaktør for silicon.com og har skrevet om teknologiens innvirkning på mennesker, kultur og næringsliv i over et tiår. Du kan finne ham twitre @steveranger.

Bli enige? Være uenig? La meg få vite hva du synes ved å legge ut en kommentar nedenfor.

© Copyright 2021 | mobilegn.com