Løsninger for å skrive til NTFS-stasjoner i OS X

Apples økosystem er uten tvil en fantastisk ting. Den inngjerdede hagen som den ofte blir referert til, er både en av de beste sikkerhetsforbedringene og også en av de mest hånede funksjonene. Sannheten er at Apples stramme kontroll over alle aspekter - fra produksjon til UI - alt stammer fra en av selskapets lange holdninger " ... tro på det enkle, ikke det komplekse ". Det er den samme troen som tillater så brukervennlighet og kryssbestøvning på tvers av alle produktlinjene deres ... men hva om du må bruke en alternativ enhet eller operativsystem?

Det er denne inngjerdede hagen som sikrer at alt fungerer perfekt, homogent. Men i den virkelige verden er sjelden et bedriftsmiljø koblet til bare ett merke. Dette gjelder nå mer enn noen gang i BYOD-landskapet, ettersom brukere tar med seg en rekke datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett for å få jobben gjort.

Når brukere tar med seg Mac-maskiner for å jobbe med Windows-bokser, er det bare et av de vanlige problemene som vil fortsette å vokse til NTFS-formaterte stasjoner. Selv om Apple lenge har støttet lesing av NTFS, støtter det foreløpig bare innfødt lesing / skriving til FAT32. Dette er kanskje ikke så ille på USB-flash-stasjoner eller for engangsoverføringer av filer under 4 GB, men det er absolutt ikke en langsiktig løsning med lagringsenheter i større størrelse og blir rimeligere, filstørrelser vokser eksponentielt og NTFS er det nødvendige formatet fra Windows Vista og på.

Les nedenfor for en serie forskjellige løsninger som kan brukes til å takle dette problemet. De kan til og med kombineres for å gi mulighet for mangefasetterte løsninger, avhengig av implementeringen som kreves.

exFAT filformat (OS X 10.6 + / Windows XP + / Linux)

exFAT er et filformat utviklet av Microsoft, opprettet i 2006. Det ble designet for bruk i miljøer der NTFS ikke var en mulig løsning, for eksempel på flyttbare lagringsstasjoner og innebygd minne.

Apple la til støtte for exFAT med 10.6 Snow Leopard og vedlikeholder dette gjennom den siste versjonen av OS X Mountain Lion. Formatering med exFAT gir både lese- og skrivetilgang til en stasjon fra både OS X og Windows ( og Linux også ) og er ideell for flyttbare USB-flash-stasjoner, eksterne harddisker, SD-kort osv. I utgangspunktet er alle former for delbar datalagring som kan deles av et team eller på tvers av avdelinger, vil gjøre det bra med dette formatet; Det anbefales imidlertid ikke å formatere produksjonsdatasystemer, da Windows ikke vil installere, på grunn av NTFS-kravet.

File Server / Network Attached Storage (NAS) med SMB / CIFS-protokoll

De fleste bedriftsmiljøer og små og mellomstore miljøer har filservere med delte stasjoner for datadistribusjon, lagring og så videre. Fra 10.5 har OS X støttet SMB eller CIFS, som det noen ganger er referert til, som protokollen som brukes til å kommunisere med Windows-baserte serverandeler. Uansett hvilket underliggende NTFS-format på serverens harddisker, bruker Mac-maskiner SMB-protokollen for å lese / skrive data til disse delingene. Den beste delen? Det krever ikke mye mer konfigurering enn hva som vanligvis er nødvendig for å sette opp en delt stasjon eller mappe. De fleste av tilkoblingsendringene skjer på Macen selv ved å peke den på riktig serverdelingsbane. Når man først hadde koblet til aksjen, kan man til og med dra og slippe andelen til påloggingselementene for brukerkontoen på en Mac slik at den kobles til igjen ved innlogging hver gang.

Dette er uten tvil en av de beste og enkleste måtene å sikre tilkobling mellom datamaskinene på nettverket. Men en nettverksinfrastruktur og minst en filserver er påkrevd, noe som gjør dette til et ikke-gå for et lite team eller mobile arbeidere.

Merk: Mens OS X tilbyr native read fra NTFS-formaterte stasjoner, tilbyr Apple-driveren som brukes til å oppnå dette ikke som standard skrivetilgang. Dette kan imidlertid slås på for å støtte skriving gjennom tredjepartsprogrammene listet nedenfor. Apple støtter ikke dette offisielt, da det er kjente feil tilknyttet denne funksjonen i nåværende bygg. NTFS-3G + OSX Sikring

NTFS-3G ble skrevet som et åpen kildekode-prosjekt for å tillate NTFS skriveevne innen OS X. Den består av ett program ( NTFS-3G ) og ett filsystemmiljø ( Fuse ).

Installer begge applikasjonene og start noden på nytt. Etter å ha gjort det, finner du alternativet NTFS-3G-valgruten som ligger mellom Innstillingene. Når du er installert, går du dit for å aktivere tjenesten og montere NTFS-stasjonen du ønsker å lese / skrive til / fra.

Etter mine erfaringer fungerte NTFS-3G ganske beundringsverdig i 10.6. Jeg fant det å være konsistent, stabilt og hadde ingen problemer med filer av ulik størrelse. Likevel kan jeg ikke si at jeg har hatt samme lykke i 10, 7 " Lion " eller 10, 8 " Mountain Lion ". Fra dette tidspunktet er det en oppdatering tilgjengelig som antas å tilby bedre kompatibilitet med Lion og Mountain Lion installasjoner, selv om jeg ennå ikke har prøvd det selv. Jeg vil legge ut en oppfølging i kommentarfeltet, forhåpentligvis i løpet av de neste dagene etter å ha installert oppdateringen for å bestemme ytelsen. Imidlertid sier det seg selv; prøv dette på et ikke-produksjonssystem først for å se om det passer dine behov. Når denne løsningen fungerer, fungerer den sømløst; når det ikke fungerer, kan det føre til kjernepanikk, svarsløshet og / eller vanskeligheter med å montere NTFS-stasjoner.

Tuxera NTFS **

Tuxera NTFS er det kommersielle tilbudet fra utviklerne av NTFS-3G. Denne betalte versjonen tilbyr full støtte for 10.8+, i tillegg til støtte for virtualiserings- og krypteringsapplikasjoner. Inkludert i den betalte lisensen er også profesjonell support direkte fra selskapet selv og dets hostede brukerstøtteforum. Tuxera NTFS er et fullverdig program som ikke er avhengig av tilleggsfunksjonalitet eller oppdateringer som den gratis open source-kusinen ovenfor.

Alt dette kommer til en kostnad i form av en lisensordning per datamaskin, selv om rabatt på volumlisenser gis avhengig av mengden som kjøpes.

Paragon NTFS for Mac **

Paragon Software tilbyr et lignende kommersielt tilbud som det tilbyr støtte for 10.8+, støtte for ubegrensede fil- / partisjonstørrelser, reparasjon av NTFS-partisjoner (ligner reparasjoner av HPFS + i OS X), og enkel installering av driveren, som inkluderer installasjonspakke for distribusjon via desktop management suites.

Profesjonell støtte er også inkludert i kostnadene for kjøp av en per-lisens, selv om inngangsnivået er litt lavere enn Tuxera-appen.

** Merk: Bare for å gjenta, begge de kommersielle appene er per datamaskinapplikasjoner; noe som betyr at den må installeres på hver datamaskin som krever lese / skrivetilgang til NTFS-formaterte stasjoner. NTFS-3G har også samme krav, bortsett fra at det er åpen kildekode, mens de kommersielle appene krever betalt lisens for å lovlig bruke dem for hvert skrivebord.

Sammendrag

Det fine med alle disse valgene er at de kan blandes og tilpasses for å gi den beste løsningen for et gitt scenario i ditt miljø. For eksempel kan du utnytte nettverket pluss filserveren for å lese / skrive til serverandeler for brukere på stedet, mens du selektivt installerer en av datamaskinløsningene på de mobile arbeidsstasjonene. Du kan også formatere USB-flash-stasjoner som brukes av spesifikke team i feltet med exFAT og installere de opprinnelige NTFS-driverne for teamlederne, som vil kunne lese / skrive de ferdige kopiene av arbeidet til et sentralisert sted og laste opp til et filserver for andre team å jobbe med. Uansett er disse valgene modulære i sin tilnærming og fleksible nok for omtrent alle arbeidssteder.

© Copyright 2020 | mobilegn.com