Noen årtusener klarer ikke å kle seg profesjonelt nok for arbeid

Hvordan millennials og Gen Z transformerer bedriften gjennom fleksibelt arbeid Karen Roby snakker med Lisa Walker om hvordan millennials og Gen Z omformer arbeidsstokken. Flex Summit promotert av Fuze i Boston vil bringe selskapsledere sammen for bedre å forstå hvordan fleksible arbeidskonsepter vil bidra til å drive bedriften inn i fremtiden.

Mens normen for den moderne arbeidsstyrken er tilfeldig fredag ​​hver dag, avslørte en ny rapport at noen årtusener blir bedt om å kle seg mer profesjonelt på kontoret.

Randstad-rapporten, som ble utgitt på tirsdag, avslørte at totalt 79% av de ansatte siterte sine nåværende organisasjoners kleskode som enten forretningsmessig (26%), casual (33%) eller ikke-eksisterende (20%).

Hvordan bygge en vellykket prosjektlederkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Millennials transformerer bedriften ved å presse på for fleksible arbeidsalternativer, men de ser også på moten annerledes. I 2020 vil millennials utgjøre 35% av den globale arbeidsstyrken, og denne tilstrømningen av yngre ansatte endrer måten både mote og arbeidsstiler blir sett på i arbeidsstyrken, viser rapporten.

Rapporten sa at 38% av årtusener har blitt bedt om å kle seg mer profesjonelt av en leder eller HR-representant; Likevel sa 63% av Gen Zers og tusenårene at de foretrekker å kle seg ut, da det gir dem et trygghetsøkning.

"Det er en interessant kobling rundt yngre arbeidere: de fleste forbinder seg med å kle seg ut
mer selvtillit og bedre arbeidsytelse, men nesten 40% rapporterer også at de har hatt en
manager snakker med dem om å kle seg mer profesjonelt, "sa Traci Fiatte, administrerende direktør for ikke-teknisk bemanning i Randstad USA, i en pressemelding." Hovedpoenget er, så lenge ansatte kler seg på en måte som er i samsvar med arbeidsgivers politikk, de fleste ledere bryr seg mindre om hva de ansatte bruker enn om deres ytelse og arbeidsutbytte. "

Bare 51% av arbeidstakerne i alderen 35 til 64 år sa at de ville ønske å kle seg ut for arbeid, fant rapporten. Eldre generasjoner får ønsket, med de fleste organisasjoner som velger en uformell kleskode.

Respondentene var enige om at drattes jeans (73%) og leggings (56%) ikke var passende for kontorlokalet, selv om arbeidsområdet er avslappet. Av de spurte, sa 28% at andres klær på jobb har gjort at de føler seg ukomfortable fordi det var det
for avslørende.

Hva selskaper kan gjøre for å hjelpe ansatte

Et av problemene er at selskaper ikke har klare kleskoder, slik at ansatte er usikre på hva de skal ha, ifølge rapporten.

Av de spurte, sa 30% at arbeidsgiverens kleskode er uklar, så de er usikre på hva som er akseptabelt. Dette har ført til at 38% av 25- til 35-åringene har blitt bedt om å kle seg mer profesjonelt av sin leder eller HR-avdeling, og 30% sa at de kjenner noen som har blitt sendt hjem for å bryte retningslinjene for kleskoder.

Ansatte skal føle seg komfortable i arbeidsområdene sine, sa Fiatte i pressemeldingen. Dette betyr at ansvaret faller på selskaper for å håndheve en kleskodepolicy, samt at de ansatte følger retningslinjene som er satt på plass.

Et av de viktigste tegnene på en dysfunksjonell arbeidskultur er mangel på åpenhet; ledelse må sette grunnleggende regler for antrekk for å forhindre mulig ubehag eller vanskelig. Med ledere som oftest har skylden for å skape giftige arbeidsmiljøer, er det deres ansvar å bidra til å håndheve slike retningslinjer.

Uformell kjole betyr noe for de ansatte

Men ansatte vil ha friheten til å kle seg mer tilfeldig. Undersøkelsen viste at 33% av arbeidstakerne sa at de heller vil ha en uformell kleskode enn å tjene ekstra 5000 dollar i lønn hvert år. Blant de arbeidstakere som har strenge, konservative kleskoder, hoppet dette til 41%.

Og 33% sa at de heller vil si opp jobben, eller ikke godta et nytt jobbtilbud, hvis det innebar å følge en streng, konservativ kleskode hver dag i uken.

Totalt sett sa 55% av lederne at de bryr seg om prestasjoner, ikke hva de ansatte bruker, og 67% av de ansatte sa at de føler at det de har på seg ikke påvirker prestasjonen.

Randstad-rapporten kartla mer enn 1 200 ansatte mellom 18 og 65 år for å bestemme dagens holdninger rundt mote i dagens arbeidskraft.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du sjekke de 5 beste tingene du trenger å vite om å jobbe årtusener på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStock / FS-lager

© Copyright 2020 | mobilegn.com