Sonys nye CFexpress-minnekort for pro-kameraer beveger industrien mot neste generasjons lagring

Sonys nye CFexpress-minnekort for prokameraer beveger industrien mot neste generasjons lagring. Det profesjonelle kameramarkedet trenger stort erstatning for den tiår gamle CompactFlash-standarden. Sonys støtte for CFexpress ligger til grunn for bransjens enighet om en enkelt standard.

Sony Electronics - det profesjonelle elektroniske datterselskapet til den japanske elektronikkgiganten - kunngjorde planer onsdag om å produsere CFexpress Type B-minnekort brukt i HD-videokameraer og profesjonelle kameraer med høy oppløsning. Kunngjøringen er en indikasjon på bransjens konsensus om en enkelt standard for et neste generasjons ytelseslagringsmedium, analogt med Blu-ray vs. HD-DVD-format kriger for hjemmemedier.

Sonys nye kort, CEB-G12B, er utpekt til å ha 1700 MB / s og 1480 MB / s lese / skrivehastigheter, samt høy fysisk utholdenhet, "i stand til å tåle 70N kraft i sving, og fem ganger større pålitelighet for å holde ut faller fra opptil 5 meter høy, "og er" temperatursikker, røntgenbestandig, antistatisk, og har en UV-beskyttelse slik at den kan støtte bruk i vanskelige eller tøffe omgivelser, "ifølge pressemeldingen. 128 GB-modellen forventes å være tilgjengelig sommeren 2019, med 256 GB og 512 GB modeller som kommer.

Sony slipper også en ny CFexpress-kortleser, MRW-G1, med støtte for CFExpress Type B, så vel som Sonys G- og M-serie XQD-kort, og vil også være tilgjengelig i sommer.

Mens CompactFlash lenge har holdt ut som det valgte flashminneformatet for profesjonelle kameraer, eldes standarden - basert på Parallel ATA og PCMCIA-standardene - dårlig. Konkurrerende forslag for å erstatte CompactFlash er introdusert, med det serielle ATA-baserte CFast-formatet som ble introdusert i 2010, og XQD, et PCI Express-basert format, ble introdusert i 2011.

Begge har sett relativt begrenset opptak - spesielt XQD har blitt holdt tilbake av mangel på entusiasme. Til tross for at det ble utviklet i samarbeid av Sony, Nikon og SanDisk, nektet sistnevnte firma å faktisk produsere eventuelle XQD-kort. Andre flashminne-produsenter har klaget på Sonys håndtering av XQD IP, noe som gjør tilgjengeligheten fra ikke-Sony-leverandører begrenset.

Siden CFexpress og XQD er elektrisk kompatible, og er avhengige av PCI Express-signalering, er det teknisk mulig å oppdatere nåværende produkter for å støtte den nye standarden. Nikon gir ut firmwareoppdateringer for Z6, Z7, så vel som D5, D500 og D850 for å støtte den nye standarden. På samme måte gir Phase One firmwareoppdateringer for XF IQ4-serien med kameraer.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com